Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 8, 2015 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ekim 8, 2015 BlueMotion alanlarla attıkları kazık var bide off :D
Mino Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 Avrupa bu skandalla dizel benzin dengesini getirecek anlaşılan. Japonya modeli gelirse şaşırmayın.
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 Selam, Diesel sadece ticari araçlarda diye biliyorum Japonyayı. Saygılar.
Mino Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 Paramecium'un dediği gibi. Olay ham petrolde çıkan dengeye göre dağılım. Böylece az petrol ithal ederek daha verimli olmak.
Masticore Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 Baggio said: Geri çağırıp ne yapacaklar, esas soru o. Emisyonu azaltan aleti sürekli devrede tutacak şekilde yazılım güncelleyip postalarlarsa iki kat yakar o araçlar, sonra uğraş dur davasıyla. Daha ölçüm standartlarının değişip herkesin tekrar test edilmesi cümbüşü var, şimdi kulağının üstüne yatan şirketlerin yarısında usulsüzlük çıkacağını düşünüyorum. katalizör'de birşeyler yapabilirler belki ? Ama dediğin gibi emisyonu azaltıcak şeyler mutlaka senin hız - yakış performansını düşürecek şeyler olucak. Araba daha yavaş hızlanıcak çok yakıcak. VW gg abi. Bu arada Doğuş'a dava açmalar başladı.
elesso Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 elektirik motoruna hızlı bir geçişin öncüsü mü olacak bu hareket yoksa....
senko Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 kim niye bitirmek istesin pertrol endüstrisini
elesso Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 petrol bitmiş abi çaktırmıyolarmış. uranyumla çalışan santrallerle şarj edeceğiz arabalarımızı artık.
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 Verildi mi bilmiyorum da şöyle bi site açılmış http://www.vwistemiyoruz.com/ Hangi markanın para yedirdi bilemeiyz de said: Bu zamana kadar Volkswagen kullanan sürücüler, yapılan sahtekarlıktan haberdar değillerdi. Ama artık kanıtlanmış olan bu gerçeğe, bu ahlaksızlığa rağmen Volkswagen kullanmaya devam ederlerse çevrenin kirlenmesinde başrol oynamış olurlar. Çevreye ve doğaya verdiği zarar kadar, salgıladıkları zehir ile çocuklarımızın da sağlını tehdit ediyorlar. Volkswagen sürücüleri çevre düşmanı ve insanların sağlığını hiçe sayan canlılardır. Şuna inat gazı kökleye kökleye gidicem eve.
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 Selam, Bunu yazanın karantinaya alınması şart. Çocukluğundan beri hiç VW araç alamamış gibi kin kusmuş adam! Yolda gördüğü VW'lere kezzap bile atar... Biri salağa anlatmalı; kardeş fabrika değerlerinin üstünde tüketimi olan araçlar zaten katalog değerinin üstünde gaz salıyor! Sanki verilen değer Vmax değermiş gibi davranmış. Saygılar.
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 vmax olmasına gerek yok söylediklerinden 40 kat fazla emisyon veriyor vmax olmayınca cevreye zarar vermiyor diyemezsin, sahtekar oldukları da açık neyin savunmasının peşindesin anlamadım
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 Mesaj tarihi: Ekim 9, 2015 Okuldayken ilgili dersin birinde, "ceo lar kendilerini başarılı göstermek için kısa vadede şirketi karlı gösterecek hamleler yaparlar ve hissedarlarda buna alsana bilirler ama bu durumlar uzun vadede şirketin zararına olur" diye konusu geçmişti, bu olay aklıma getirdi. Uygun bir case olabilir aslında
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 10, 2015 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2015 Selam, Fistan, yazdıklarımdan nasıl savunma yaptığımı anladın? Nasıl bir logic var sende? Kimsenin savunma olarak görmediği yazıyı, savunma olarak görebilmen de ayrı bir skill olsa gerek! Mühendissin değil mi? Adamların verdikleri emisyon değerlerinin hangi şartlarda sağlanabildiğini aklın kesiyor değil mi? Hiçbir üretici verdiği değeri 'bu araç ne yaparsanız yapın en fazla belirtilen bu miktarda gaz salar' diyebiliyorlar mı? Diyemiyorlar. Nasıl ki fabrika tüketimi değeri, bir değerlendirme yapabilmemiz için standart bir kriterde tüm üreticilerin yaptıkları deneme sonucu elde ettiği iyimser bir değerse, bu emisyon değeri de öyle. VW veya BMW hiç fark etmez. Tüm üreticiler emisyonlar konusunda iyimser tablo çiziyor. Fabrika tüketimi 5litre olan bir araç 10 litre yakınca sence nasıl bir emisyona sahip oluyor? Çık dışarıya bak bakalım, hangi araç fabrika verilerinde tüketiyor. Bunların belirtileni aşan emisyonları ne olacak? Bari 40 diye bir rakam tutturmuşsun, tam değerleri öğren: Tarafsız bir kurumun yaptığı araştırmanın sonucu: http://emissionsanalytics.com/wp-content/uploads/2015/08/EA-2.jpg Peki diğer üreticiler neler demiş? http://i.hizliresim.com/528rMM.png Eğer o sayfanın sahibi azcık mantık sahibi olsaydı, ilk önce http://emissionsanalytics.com/wp-content/uploads/2015/08/EA2-Rework-v2.jpg Sayfanın sahibi nazarımda çakallık peşinde olan biri. 2 gram bilgisiyle ortalığa düşmüş. Gülmekten başka bir şey yapmam gerekmiyor ona. Saygılar.
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2015 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2015 ben demiyorum olayı çıkaran west virginia universitesi dedi diye haber yapıldı 40 kata kadar fazla emisyon değeri veriyor diye sayfayı yazan adam da bi şekilde çevre duyarlılığı yapıyor, selam saygılar demekle insanlara saygılı olunmuyor, bir şekilde çakallık peşinde ama ne çeşit anlatabilecek misin? adam hayatında volkswagene binebilmiş ya da binememiş buradan nasıl bi çıkarım yapmam lazım, sen ne dediğinin farkında bile değilsin, kimsin ki çevreye zarar veriyor diyen bi adamı aşağılamaya çalışıyorsun onu anlamıyorum ben. o yüzden sussaydın tepki göstermezdim ama gereksiz bi şekilde cevap yazdığın için çevreyi kirleten, sahtekarlık yapan adamların savunuculuğunu yapmış oluyorsun. anladın mı italik logic'i.
Esh Mesaj tarihi: Ekim 10, 2015 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2015 Abi ikiniz de osuruktan nem kapmissiniz sdfgd Vw baya alcakca bir hareketle alman malina golge dusurdu. Simdi butun ureticilere sicradi ayni sacmalik. Isin kotusu butun firmalar 2016 modellerini piyasaya surduler surecekler. Ne olacak simdi kimse bilmiyor
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 10, 2015 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2015 Selam, Adam çevre duyarlılığı yapıyor diye bir çıkarıma varabiliyorsan tek söyliyebileceğim algıda seçicilik! Adamın yaptığı çevre duyarlılığı değil. Çünkü duyarlı olsaydı sadece VW için harekete geçmezdi, tüm üreticileri hedef alırdı. Olay patlak vermeden önce de bahsettiğim soğuk çalıştırma süreci, fabrika değerinin üstünde tüketim gibi kriterlerden dolayı bilinçlendirme amaçlı sayfalar açardı. Oturur EU5 öncesi tüm motorlara itiraz edersin mesela. Çevre için tek tık parmak oynatmamış ve VW olayı ile ortaya atlamış; benim oturduğum yerden çabalaması bu yönde algılanıyor. Başka çalışmaları da vardıysa linkleseydi. Ne çıkarı mı olabilir; eğer bir VW aracı varsa bedelsin yenilenme, para, yeni bir VW araç...vb. Fistan, gereksiz şekilde cevap yazma konusunda bana söz söyleyecek son kişisin :) Saygılar.
Suark Mesaj tarihi: Ekim 10, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2015 beter olmadımı hala vw grubu ya? avrupalının hayatı yalan yahu, arabası yalan olmus olmamıs nolcak
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 10, 2015 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2015 Selam, Esh said: Abi ikiniz de osuruktan nem kapmissiniz sdfgd Abi VW'nin yaptığı sahtekarlığa o adamın yaptığının haricinde yığınla farklı tepkiler verilebilirdi. Alıntılara bakar mısın? Sadece 1.6TDI ve 2.0TDI için geçerli olduğu söylenen olayda herkese genelleme yapmış. Sence de o sayfanın amacı çevre mi? Kuş serisi ile ölenler? Yerli üretimle canına okunan çevre? Ben de soruyorum; bunca diğer olumsuzlukta neredeydin duyarlı insan? Saygılar.
Esh Mesaj tarihi: Ekim 10, 2015 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2015 Abi olay vw nin hile yapmis olmasi. Hangi motorlarda yaptigi onemli degil. Vw hile yapti. Bitti yani. Guven saraildi. Isvicre hollanda litreye bakmazsizin vw dizel satisini durdurdu
Öne çıkan mesajlar