Gizli Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 yeni bir dile yelken açmayı uzun süredir düşünüyorum ve zamanının geldiğini hissettim.üç yıl kadar yeterince zaman ayırmayı planlıyorum çalışmalara. rusça veya almanca düşünüyorum ancak hangisinin ileri yaşantımda daha etkili olacağına karar veremedim. amacım iletişim kurmak olabildiğince fazla insanla ve eğer almanca öğrenirsem avrupa'da çok sıkışmış hissedeceğim sanırım. iş hayatında ikisinin de önemli olduğunu biliyorum. edebiyat açısından birbirine yakınlar ayrıca. şu "almancayı iyi bilen az çalışmayla iskandinav dillerindeki konuşmaları anlayabilir." lafı doğru mu ilk olarak? zorluklarını ve kolaylıklarını bildikleriniz dahilinde açıklar mısınız? almanca hakkında az çok biliyorum aslında da rusça ile ilgili hiçbir bilgim yok blyat,cyka dışında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 rusça tabii ki cyka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 rusca evet gerek rusya ticaretinde gerek alanya antalya turizminde is bulman olasi..hic olmadi sen istiyor duj da indirim kopartabilmene yarar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 almanca bilen (!) rusça öğrenen biri olarak ikisi de değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 rusda seks almanda para.karar senin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 ingilizceyi iyi öğren yeter aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 şu coğrafya da ingilizce arapça abi, ha bonus kürtçe de eklersen überalles olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Claiborne Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 idi nahui suka blyat valla bi cümle oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 amacin ne oncelikle? dili ogrendikten sonra unutmamak icin ne yapacaksin? o dildeki romanlarimi okuyacaksin yada filmleri altyazisiz mi seyredeceksin, orda gidip calisacakmisin yada esini mi sececeksin ona gore. tatil icin almanya ya mi gidiyim rusya ya mi gibi birsey olmus, depends on what you want bro. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 bence ispanyolca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 unutmamak için arkadaş edinir ya da kitap okurum. amacım dediğim gibi uzun bir süreç içerisinde farklı coğrafyalardan popüler dilleri öğrenip dünyanın çoğuyla iletişim kurabilecek düzeye erişmek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 rusça ve almanya öğrenip nasıl dünyanın çoğuyla iletişim kurucan abi ya ispanyolca öğren o zaman ya da çince falan sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 ispanyolca da dahil planladıklarıma zaten sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 niye rusça mı almanca mı diye girdin abi o zaman ispanyolca üvey evlat mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Rusca; Native speakers 150 million (2010) 260 million (L1 plus L2 speakers) (2012) Alamanca; 90 million (2010) to 95 million (2014) L2 speakers: 10–15 million (2014) as a foreign language: 75–100 million Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 sovyet ülkelerinin hepsi artık kendini bulmaya başladı. ticarette çok önemli adımlar atıyorlar, zaten bir çoğunun türkiye ile arası iyi. bu ülkelerden kazakistan ve kırgızistan harici hiçbirisinde resmi dil rusça olmamasına rağmen, her ülkede herkes rusça biliyor. dolayısıyla bu taraftan düşünmen gerekiyor. mesela bugün ukraynaca dediğin dil rusçaya çok benziyor, gidip rusça konuşursan kızarlar ama herkesle anlaşabilirsin. bizim azerice-türkçe olayından daha yakınlar birbirlerine. rusya zaten süper güç olma yolunda, kz'de petrol doğalgaz var çok büyümeye başladılar, keza doğu avrupa ülkeleri de kendilerine geliyolar. bi kz'nin altındaki türki cumhuriyetler çöp kıvamında onun dışında diğer ülkeleri es geçmemek lazım. almanca sadece almanya ve kommşu ülkelerinin bazı kısımlarında konuşuluyor, tabi almanya tek başına çok büyük bi kapı onu da düşünmek lazım. bir de türkiye'deki firmaların birçoğu eski sovyet ülkelerine açılmış durumda. saldırıyorlar oralara. ukrayan rusya, kz başta olmak üzere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Seele said: rusda seks almanda para.karar senin. hmm öğreneyim ben bari ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2015 Almanca yerine felemenkçe (hollandaca) öğren. Almancadan kolay. Sonrasında almancayı ve iskandinav dillerini öğrenmek daha da kolay oluyor. Rusyaya doğru yol alacaksan tabiki rusça. Dil olarak ikiside zordur. Daha fazla ekmeğini yiyebileceğin diller çince(mandarin mi en çok konuşulan?), ispanyolca. Ayrıca japonyaya sevgi besliyorsan, ingilizce türkçe ve japonca ile asyada çılgınca işler bulabiliyorsun (NHK'nin yalancısıyım). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Eylül 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2015 Almanca gereksiz bir dil. Alman olup da Ingilizce'yi iyi bilmeyen birini bulmak için çok uğraşman lazım. İş dünyasında ne gibi bir artı getirir bilemem. İspanyolca falan öğrenmen daha iyi olur yani, latin kökenli bir dil seçeceksen. Hem çok yaygın bir coğrafyada, hem de anadili ESP olanlar, ENG'de çok zorlanıyorlar. En azından gerçek faydası olur iletişim kurmanda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Eylül 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2015 iskandinav dillerini hemen öğrenirmisin bilmem ancak pek çok benzer kelime var benim de işittiğim kadarıyla. ben almanca öğren derim. ikisi de zor dil ama rusça über zor bir dil kız arkadaşımdan biliyorum 5 senedir birlikteyiz kak delanın ötesine geçemedim ake sdfsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Sen de ağır zorlanmışsın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliksem Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 almanca biliyorum. bence rusça öğren, konuşabileceğin kullanabileceğin insanın oranı çok daha yüksek olur gidip almanya/avusturya/isviçre'de yaşamak istemiyorsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Japonca mı çince mi öğreneyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Bu arada rusça derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar