Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

rusça mı almanca mı?

Gizli

Öne çıkan mesajlar

yeni bir dile yelken açmayı uzun süredir düşünüyorum ve zamanının geldiğini hissettim.üç yıl kadar yeterince zaman ayırmayı planlıyorum çalışmalara. rusça veya almanca düşünüyorum ancak hangisinin ileri yaşantımda daha etkili olacağına karar veremedim. amacım iletişim kurmak olabildiğince fazla insanla ve eğer almanca öğrenirsem avrupa'da çok sıkışmış hissedeceğim sanırım. iş hayatında ikisinin de önemli olduğunu biliyorum. edebiyat açısından birbirine yakınlar ayrıca.

şu "almancayı iyi bilen az çalışmayla iskandinav dillerindeki konuşmaları anlayabilir." lafı doğru mu ilk olarak?

zorluklarını ve kolaylıklarını bildikleriniz dahilinde açıklar mısınız? almanca hakkında az çok biliyorum aslında da rusça ile ilgili hiçbir bilgim yok blyat,cyka dışında.

Sosyal ağlarda paylaş

amacin ne oncelikle? dili ogrendikten sonra unutmamak icin ne yapacaksin? o dildeki romanlarimi okuyacaksin yada filmleri altyazisiz mi seyredeceksin, orda gidip calisacakmisin yada esini mi sececeksin ona gore.

tatil icin almanya ya mi gidiyim rusya ya mi gibi birsey olmus, depends on what you want bro.
Sosyal ağlarda paylaş

sovyet ülkelerinin hepsi artık kendini bulmaya başladı. ticarette çok önemli adımlar atıyorlar, zaten bir çoğunun türkiye ile arası iyi. bu ülkelerden kazakistan ve kırgızistan harici hiçbirisinde resmi dil rusça olmamasına rağmen, her ülkede herkes rusça biliyor. dolayısıyla bu taraftan düşünmen gerekiyor. mesela bugün ukraynaca dediğin dil rusçaya çok benziyor, gidip rusça konuşursan kızarlar ama herkesle anlaşabilirsin. bizim azerice-türkçe olayından daha yakınlar birbirlerine. rusya zaten süper güç olma yolunda, kz'de petrol doğalgaz var çok büyümeye başladılar, keza doğu avrupa ülkeleri de kendilerine geliyolar. bi kz'nin altındaki türki cumhuriyetler çöp kıvamında onun dışında diğer ülkeleri es geçmemek lazım. almanca sadece almanya ve kommşu ülkelerinin bazı kısımlarında konuşuluyor, tabi almanya tek başına çok büyük bi kapı onu da düşünmek lazım.

bir de türkiye'deki firmaların birçoğu eski sovyet ülkelerine açılmış durumda. saldırıyorlar oralara. ukrayan rusya, kz başta olmak üzere.
Sosyal ağlarda paylaş

Almanca yerine felemenkçe (hollandaca) öğren. Almancadan kolay. Sonrasında almancayı ve iskandinav dillerini öğrenmek daha da kolay oluyor.
Rusyaya doğru yol alacaksan tabiki rusça. Dil olarak ikiside zordur.
Daha fazla ekmeğini yiyebileceğin diller çince(mandarin mi en çok konuşulan?), ispanyolca.
Ayrıca japonyaya sevgi besliyorsan, ingilizce türkçe ve japonca ile asyada çılgınca işler bulabiliyorsun (NHK'nin yalancısıyım).
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Almanca gereksiz bir dil. Alman olup da Ingilizce'yi iyi bilmeyen birini bulmak için çok uğraşman lazım. İş dünyasında ne gibi bir artı getirir bilemem.

İspanyolca falan öğrenmen daha iyi olur yani, latin kökenli bir dil seçeceksen. Hem çok yaygın bir coğrafyada, hem de anadili ESP olanlar, ENG'de çok zorlanıyorlar. En azından gerçek faydası olur iletişim kurmanda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...