Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Schengen vize sorusu

sabonis

Öne çıkan mesajlar

İlginç bir sıkıntım var. Çok bilmiş 2 arkadaşım var, ikisi farklı şeyler söyleyip duruyor.

1) Bayram başladığında bulgaristana gidicez arkadaşlarla. Bulgaristan vizesi ayrı, Schengen vizesi ayrı. Ama Bulgaristana Schengen ile girilebiliyor.
2) Ben Bulgaristanda 3 gün sonrasında, ya önce İstanbula dönüp, ya da dönmeden direk Hollandaya geçicem, Hollanda'da 1 hafta kalıcam.

Ben Hollandadan vize alıp, önce Bulgaristana girmek istesem girebilir miyim yoksa girişte "naşşşş" der mi Bulgaristan? Yoksa Hollanda'da daha uzun kalacağıma dair uçak bileti otel rezervasyonu vs göstersem girebilir miyim?

Bu noktada bi arkadaş diyor ki "Mal mısın hem bulgaristan vizesi için para vericen hem Hollanda viezi için? Schengen alırken önemli olan daha uzun kalacağın yerden alman."
Diğeri de diyor ki, "Daha uzuna falan bakmazlar, ilk girdiğin ülke önemli"

Sizin bilginiz nedir, risk almış olur muyum sadece Schengen alsam HOllanda'dan ve desem böle böle 3 gün önceden başlatsam vizeyi ve önce bulgairstana girsem?
Sosyal ağlarda paylaş

normal şartlarda sormamaları lazım ama türk oldugun için sorma ihtimalleri var
ben en son italyadan schengen aldım, italya harici avusturya, macaristan falan girdim çıktım
vize süresi geçti italyadan aldigim schengen ile italya harici baska ülkelere girdim :d ama italyaya gitmedim hiç
simdi yunanistandan falan alicam yunanistana girmicem hic sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hep İtalya'dan alıyorum tanıdık var 2 sene veriyolar diye, 15 yıldır İtalya'ya gitmedim.

Fransa gibi kendini ülke sanan yerler sıkıntı çıkarabiliyor ilk girişini başka yerden yaparsan. "Yalnız vizeyi oradan almışsın buraya giriyorsun" dediklerinde ben hep arkadaşla ilk orada buluşup buraya geçecektik ama çok acil bir programı çıktı ben o yüzden 2 gün burada takılcam direk burada buluşcaz ehi ehi yapıyorum, hiç problem yaşamadım daha.
Sosyal ağlarda paylaş

bu vize işi ve özellikle şengen vize işi tamamen malca bir şey.
16 senedir şengen ülkelerine gidip geliyorum.
bazen pasaportu alıp "tak tak" diye mührü basıp "hoşgeldiniz" diyorlar.
bazen alıp s.çtımın pasaportunu inceleye inceleye bir hal oluyorlar.resimle ben aynıyım,neye bakıyonuz?

demek istediğim o ki bu işlerde hiçbir zaman 100% garanti yok. ancak almanya,fransa gibi baba ülkelerden alınan vizeler henüz şengen ülkesi olmamış bulgaristan,romanya gibi ülkelerde işe yarıyor. yine de 100% garanti asla yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayfon said:

Almanya ve Fransa gibi Türklerin sevilmedigi ülkelere girerken Schengen vizesinin ilk giris yapacaginiz ülkenin konsoloslugundan alinmis olmasi her zaman icin en mantiklisi. Aksi halde gümrük polisine her türlü aksiligi cikartma sansi tanirsin.

Genelde eğer vizeyi alıp o ülkeye hiç gitmediysen problem çıkarabiliyorlar. Mesela İspanya vizenle Almanyaya gidersen soruyolar neden burdan almadın diye. Ama o vizeyle bi kere İspanyaya gittiysen adam fazla yormuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...