Rerore Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2015 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2015 araba yattığından 1 senelik bakımı 1,5-2 seneye uzatsam sorun olur mu 2013 dizel hava, polen, yağ değişimi dışında ne vardı
Rerore Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2015 motor suyu + fren sıvısı
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2015 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2015 Hava filtresi Kabin Hava Filtresi(polen) (zorunlu degil, koku yapar, klima iyi calismaz vs) Yakit filtresi (mazot filtresi) Yag filtresi Yag degisir. Motor suyu ve fren hidroligi sadece kontrol edilir. arac 2013 olduguna gore markaya gore garantisi suruyorsa bakim suresi gectigi anda garantisi duser. fyi
Rerore Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2015 2 senelik değil miydi garantiler zaten edit. 2 sene veya 30bin bakımı mevzu
Rerore Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2015 bir de fren sıvısına bulaşmak gerekir mi baya emek isteyen eylem, daha önce yaptırmıştım, değişince daha iyi olmuyor kapalı devre bir de
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2015 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2015 Kademeli oluyor genelde, herhangi bir takımı 100-150 km veya 15 günden fazla geçirdiğin an başlıyorlar çamura yatmaya.
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2015 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2015 Selam, Baktır! Olmaz öyle şey! Eski köye yeni âdet getirmeyin! Saygılar.
ginaly Mesaj tarihi: Mart 14, 2016 Mesaj tarihi: Mart 14, 2016 Yeni konu açmayayım, 2013 leon var, dizel. 60k bakımı geldi ama değiştireceğim şeyler sınırlı. Hava, yağ, polen filtrelerini değiştirtip 5w-30 yağ koyduracam. Balatam temiz, mazot filtrem pırıl pırıl. Malzemeleri netten alsam, average usta işçiliğe kaç para alır? Yetkili servis: 800 lira Herzaman sanayide gittiğim dayı: 550 lira Mobilotoservis.com: 220 lira netten malzeme fiyatı: 150 lira bu mobilotoservis'i kullanan oldu mu aranızda hiç?
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 15, 2016 Mesaj tarihi: Mart 15, 2016 yağ ve filtre değişimi ustalık isteyen bişey değil, ucuzuna gitsen de sıkıntı olmaz bence
paramecium Mesaj tarihi: Mart 15, 2016 Mesaj tarihi: Mart 15, 2016 Selam, Diesel araçta kullanılan yağın kalitesi önemli. DPF'i eline alman söz konusu olabilir sonra :D Bence motor koduna uygun yağ, mazot, hava, polen filitrelerini al ve yağını da kolunun altına koyup bir ustaya değiştirt. Ama senden yine de 100TL civarı bir işçilik alacaktır. Aslında hepsini kendin yapabilirsin ama bazı ekipmanlara gereksinimin olacak ve servisin harcadığından çok daha fazla vakit harcayacaksın. Ben bakım yaptırdım ve 280TL mi ne verdim. DPF uyumlu bir yağ koyduruyorum, Castrol falan diye takıntı yapmıyorum zira 20bin km denen periyodu beklemeden 6bin km'de bir bakım yaptırıyorum :) Saygılar.
neutrino Mesaj tarihi: Mart 15, 2016 Mesaj tarihi: Mart 15, 2016 6 bin çok erken bence dizel arac icin ya.
paramecium Mesaj tarihi: Mart 15, 2016 Mesaj tarihi: Mart 15, 2016 Selam, Abi dieseller eskisi gibi değil ki; sıkıştırma oranları çok yükseldi. Ben bir de devirli kullanıyorum. 100bin km olmak üzere Scenic III, Scenic II ise 200bin olmak üzere. Daha motordan yana hiç sıkıntı yaşatmadılar çok şükür. Saygılar.
ginaly Mesaj tarihi: Mart 20, 2016 Mesaj tarihi: Mart 20, 2016 ginaly said: Yeni konu açmayayım, 2013 leon var, dizel. 60k bakımı geldi ama değiştireceğim şeyler sınırlı. Hava, yağ, polen filtrelerini değiştirtip 5w-30 yağ koyduracam. Balatam temiz, mazot filtrem pırıl pırıl. Malzemeleri netten alsam, average usta işçiliğe kaç para alır? Yetkili servis: 800 lira Herzaman sanayide gittiğim dayı: 550 lira Mobilotoservis.com: 220 lira netten malzeme fiyatı: 150 lira bu mobilotoservis'i kullanan oldu mu aranızda hiç? mobilotoservisi kullandım, gayet güzel hizmet, eve kadar geldi usta, bakımını 1 saatte tamamladı gitti. tavsiye ederim.
Leopar Mesaj tarihi: Mart 20, 2016 Mesaj tarihi: Mart 20, 2016 paramecium said: Abi dieseller eskisi gibi değil ki; sıkıştırma oranları çok yükseldi. Ben bir de devirli kullanıyorum. Dizel motorlar zaten bu yuksek sikistirma oranlari yuzunden benzinli motorlara gore daha dayanikli bir sekilde uretilmiyor mu? Bende de dizel var simdi, 2500 devirin uzerine genelde cikmiyorum ama elimize almayalim motoru? sdf Bir de DPF olayi var, filtrenin temizlenmesi icin dizel araclarin yuksek devirli kullanilmasi oneriliyor
paramecium Mesaj tarihi: Mart 20, 2016 Mesaj tarihi: Mart 20, 2016 Selam, 'Diesel daha dayanıklı yapılıyor' tabiri yanlış. Diesel motorda daha fazla basınç ve kuvvet kaldıracak şekilde yapılıyor çünkü o şekilde üretiyor :) Benzinli motor ömrünün x2 kadar ömrü vardır diyemeyiz. Benim yüksek sıkıştırmadan kastım, silindir içindeki yanma sonucu basınç yüksek olduğu için egzoz gazının yağı kirletme oranı daha yüksek. Yağ niteliğini çok daha hızlı kaybediyor benzinliye göre. DPF için sürekli yüksek devir kullanmanız gerekmiyor. Zaten araç aksi bir durumda size haber veriyor ve devirli bir kullanım sonrası her şey normale dönüyor. Devamlı yardırarak kullanmak manasız. Saygılar.
fresia Mesaj tarihi: Nisan 2, 2017 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2017 4 yıl/60 bin dizel vw için değişen listesi neydi
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 3, 2017 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2017 Selam, Kitaçıkta belirtmeleri gerekli. Motor tipine göre de değişiklik gösteriyor. Saygılar.
fresia Mesaj tarihi: Nisan 3, 2017 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2017 teşekkürler oradan bakmayı unutmuşum bir de seat in web sitesinde ayrıntılı vardı ama kaldırmışlar
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 3, 2017 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2017 Selam, Skoda'da da vardı ama bulamadım şimdi. Saygılar.
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 3, 2017 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2017 ben eski arabamda (dizel leon) 60bin'de yağ ve filtre hariç hiçbir şey değiştirmemiştim eheh
fresia Mesaj tarihi: Şubat 18, 2020 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2020 (düzenlendi) vw tdi motor için https://www.hepsiburada.com/motul-specific-504-00-507-00-5w-30-5-litre-p-OTYAGCRSI655 https://www.hepsiburada.com/motul-8100-x-clean-efe-5w30-5-litre-p-HBV00000H4BYY hangi motul daha iyi, 2.si daha iyi diyorlar ama daha ucuz Şubat 18, 2020 fresia tarafından düzenlendi
fresia Mesaj tarihi: Şubat 18, 2020 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2020 https://binekarac.vw.com.tr/content/dam/vw-ngw/vw_pkw/importers/tr/satis_sonrasi_hizmetler/ssh_pdf/Bakim_Araliklari.pdf/_jcr_content/renditions/original./Bakim_Araliklari.pdf bir de 1.6 tdi dizel 6. yıl bakımında neler değişiyor V kayışı, gergi makarası? fren sıvısı motor suyuna senede 1-2 takviye normal midir kaçak mı vardır
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 18, 2020 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2020 tabloda ne bakımı yapılacağı ayrıntılı şekilde görünüyor km ve yaşına göre mesela 6 diyosun 2 yılda bir kısmına bakacaksın sonra km kısmına 1-2 takviye normaldir, kaçak da olabilir, genelde bunlar zamanla değil km ile karşılaştırılır
Öne çıkan mesajlar