Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşten fena baydım

monoscope

Öne çıkan mesajlar

Rerore said:

Gladmir said:

Alinmaca yok, bizbizeyiz burda ve bende uygularken kendimi kotu hissediyorum assagidaki yazdiklarimi;

geçmiş tecrübesi ile hızlı iş çıkartan, yeni iş gelmesin diye beklemede kalan
az iş yapıyor gibi görünenler için çözüm ne

Cozum yok cunku problem yok, artik o bir zombie.

Yaptigi is onu hic heyecanlandirmiyor, ne ilerleyecek ne gerileyecek. Zombie oldugunu o da farkinda oldugu icin maddi manevi bir beklentisi de yok sirket den, Yonetici isen (ve umursuyorsan) onun icinde bulundugu comfort zone dan cikarmaya ugrasiyorsun. Ekip arkadasin ise seni de Zombie lestirmesini onlemek icin is ile alakali minimum seviyede konusup, dun aksam Fener maci ne kadar da kotuydu gibi sosyal/guncel muhabbet ler yapiyorsun.

Engin deneyim veyahut bilgimle yazmiyorum, hepiniz zaten bu insanlarla bir yerlerde karsilasiyorsunuz. Zombie taksici, Zombie manav, Zombie nufus memuru...

Sadece plazalarda degiller, heryerdeler.

Ama sunu soyleyebilirim; Bu insani ise alan yonetici kim ise en az oda calisan kadar suclu. Insanlar is hayatina Zombie olarak baslamiyor, bu hale erisilebilir hedeflerin eksik olmasi yuzunden geliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben de fena baydım.

Üretim sorumluluğu yapıyodum,
yeni bir tesis kurmak için hollandaya gittik geldik cihazları aldık
sonra tesisi varolan 2 tesisin yanına getirdiler.

3 tesisin birden başına koydular.
maaş? aynı tabi ki.

iş yüküm 10 katına çıktı.
her gün yediğim azarlar cabası.
memnuniyetsiz patron şirketi.
kafalarına göre first buy anlaşmaları yaptılar
bana kapasite sormadılar bile.
2 vardiya çalışan yeri 3e çevirdim.
eleman aldık.
16ladım
pazarları geldim.
hala yetişmiyor.
sürekli tepemde
üstüm başım tükürük oldu.
işin kafam almayan yanı, mal gibi bütün eğitimleri ben aldım, zira ingilizce bilen adam yok başka.
bırakıp gidesim var, tesisin de turşusunu kursun.
türkiyede sadece 1 yerde var bizden başka.
adamın trilyonlarının orda boş yatışını , mısır patlatıp izleyesim var.

oh işimi boşalttım. tşk
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu baştan sona okudum. Eklenecek çok şey kalmamış lan. Ne güzel topic olmuş öyle (galp)
Özellikle Gladmir'den sonra şükrünün teklifine Kuddusinin cevabı ve akabinde yapıştırılan cevaba dakkalarca güldüm.

Konu hakkında yazacaklarıma gelince, benim bir önceki işimde de böyleydi. Ben en efektif şekilde kullanıp, işleri çok çabuk ve düzgün şekilde( ki zaten yapı olarak kesinlikle yarım yamalak yapılan bi işten şahsen rahatsız oluyorum) bitirdikçe patron çıldırıp diğer çocuğa yükleniyodu. Ona yüklendikçe bu sefer bana yapacak angarya iş bulmaya kasıyordu. Allah kahretsin ki, aynı odada yöneticiyle oturmak kadar kötüsü yokmuş dfgfd

Sonra sahaya vs çıkmaya da başladım, en zorlu yüklemeleri bile öngörülen container sayısından 1-2 aşağıda efektif şekilde yükletip gönderiyordum. Adam orgazm geçiriyodu. Ama tek sıkıntısı bana "mantıksız" gelen bişeyde soru sormama gıcık oluyordu. Alternatif sunmamı, kısacası işi geliştirmemi istemiyordu. Geçenlerde de bi topicde yazmıştım, patron şirketi diye. Sebebi bu tabii.

Sonra kovdular beni sdfs
O yanımdaki, her molada söylenen ama iş sırasında "Tabi xx bey, olur xx bey" diyen çocuk çalıştırılmaya devam etti. Çünkü onu kırbaçlayıp ego tatmini yapabiliyorlar üstünde.

İşin ilginç tarafı benim kovulmamdaki sebebin "Yeni plazadaki yere çok masrafımız var" olması AUHAUHAUHAUAH
Performansımda mı problem var? diyorum Kesinlikle hayır diyor bastıra bastıra. Her türlü referans olacaz sana ilerisi için diyor.
Rahatsız olduğunuz düzeltebilceğim bişey mi var? diyorum. Hayır hayır şahsınla ilgili hiç bir şey yok, sadece küçülmek zorundayız deniliyor( Şirkette patronlar hariç çalışan sayısı 3 AHAHAHAHAHAHAHAHAH, ben de gidince bi sekreter bi operasyon kaldı)
Az mı para kazanıyorlar? Hayır. Kesinlikle hayır.

Çok ilginç patronlar var ya. Ha bu arada, bunlar ODTÜ mezunu ve yaşlar 30-32 civarı yenilikçi insanlar. Beni en çok şaşırtan oydu. ODTÜlülere has burnu havadalıkları vardı ama, sineye çekilmeyecek şeyler değildi elbet.

Şimdi kendi kendimin patronuyum. Bu sene 3 kere tatile gittim kısa kısa. Benim için iş yapan bir çok insan da var, aldığım dersler, gördüğüm bu tarz insanlar sayesinde hiç birine şekildeki gibi davranmadım.
Ha ömür boyu yaptığım iş yapılmaz ancak, bazı süreçleri atlatmak, 13 senedir çalışmanın verdiği raheveti ve cenazesini kaldırmak için birebir süreç.
Sosyal ağlarda paylaş

Dynun said:

Abi ben de fena baydım.

Kimse aptal değil hacı, dükmeyeceği eşşeği kapıya bağlamıyor.Ben yerinde olsam bir alternatif yapıp ağırlımı koyar maaşımı yükseltirdim.Giriş gelişme önemli bu konuşmada, taş yerinde ağır.

Şahsen ne pozisyonlardan çıktım, kendine güven fella.
Sosyal ağlarda paylaş

Yapılabilir, piyasada tanıdığım en yaşlı enerji süpervizörünü anadolu bölgesinde enerji-ısı-su gitmeyen yerlere bu tip işlemler (+güneş enerjisi) yapıp arazileri katlayıp satıyor yada köylüye destek çıkıyor.

Adama herkes gülüyordu bundan 4.5 - 5 yıl öncesine kadar ama başardı yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Update:

İşten hala sıkkın bir durumdayım ama işte gelecek kurma çabası falan filan çalışmaya devam ediyorum mecbur.

Birşeyler yapmak istiyorum kendimi geliştirip ya kendi başıma birşeyler yapmak istiyorum ya da birkaç adım yukarılara çıkmak istiyorum çalıştığım alanda.

Front-end developer'ın back-end'e geçmeden nerelere gelebileceği konusunda biraz yardımcı olur musunuz ?

Project management kısmına falan geçebilir diye düşünüyorum ama project management konusunda tecrübe sahibi olmadan nasıl geçilir tabi o da ayrı konu.
Sosyal ağlarda paylaş

Mesleği değiş bence;

Front-end, html bilen kendini front-end zannediyor.
Back-end, wordpress bilen kendini back-end zannediyor.

Senin için söylemiyorum yanlış anlama tanımıyorum zaten seni. Maalesef bu iki meslekte türkiyede hiçbir işe yaramıyor. Bu saatten sonra yaramazda. O yüzden bence mesleği değiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten sırf para biriktrmek için bu mesleği yapıyorum artık. Şirket içinde bir şekilde geçiş yapabilsem süper olcak en azından maaşın aynı kalması ya da artması durumu olur. Başka bir yere gitsem tecrüben yok diyip düşük maaş çakar geçerler diye düşünüyorum.

Edit: İyi bir javascript developer olamadım ama front-end developerlığı beceriyorum ya sdf. Ama o kadar boş beleş geliyo ki yaptığım iş. Yani sağladığım katma değer sıfırmış gibi hissediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Şu konuda yardımınıza ihtiyacım var. birkaç ay önce yanıma bir eleman aldılar tek çalışıyorum diye. Elemanın yıllık bazda da bilgi bazında da tecrübesi benden iyi.

onun iş görüşmesine giren arkadaş(kendisi bizim takımda yazılımcı) sanki adamı kendisi bulmuşta işe almış gibi elemanı bir koruyor bir koruyor bildiğin artık ayrımcılığa kadar gidiyo olay.

Bu tip konularda genelde bişey belli etmem umrumda olur ama ben akşam 6 da çıkar ay sonunda da maaşımı alır önüme bakarım gittiği yere kadar olmadı başka yerde iş bakarız şeklinde takılıyorum.

İstediğim aslında, yapmaya çalıştığım, benim umursamam yerine onların benim umursamazlığım konusunda köpürmeleri falan. Doğru mu düşünüyorum başka türlü mü davranmalı.

Yarın müdürle konuşmayı planlıyorum kardeş böyle böyle ya düzgün takılın ya da ben takım değiştiricem en olmadı istifa edicem diye.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...