Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden bazı büyükler gıcık

fenn

Öne çıkan mesajlar

Bayram diye gönülleri kırılmasın fedakarlıklar yaparak bayram ziyaretine geliyorum ve dolaylı yoldan, şaka yollu laf sokmalar, çekememezlikler oluyor. Büyüğe saygılı olmak, karşısında saygı sevgiyi ihmal edilmemesi öğretildi bize ama büyükte büyüklüğünü bilecek.Karşısından cevap versen saygısızlık oluyor. Böyle giderse bayramlara ziyarete gitmemeyi düşünüyorumda o da bi dert. Bu sefer bak değişti, etti bizi saymıyor olacak. Sanırım son seneleri kalan kişiler haliyle yeni şeyler görüyorlar gençlerden ve iç geçiriyorlar.

Paylaştım rahatladım oh be
Sosyal ağlarda paylaş

Ya birader 15 yasinda mi evlendin nedir? Hani nerden baksan 30 yasinda adamdir diyorum icimden ama garip geliyo 30 yasindaki adamin boyle seylerden sikayet etmesi, alinmasi, bozulmasi.

Cok rahatsiz oluyosa, seni kucuk dusuruyosa, hepsinden ote niyetin kotu oldugunu hissediyosan cak lafi gec. Ulu orta soyle rahatsiz oluyorum ben bu yaptiginizdan de.
Sosyal ağlarda paylaş

bizim hanımın sülalede var bi tane böyle, eşimin kuzeninin eşi. bıraksalar ağzını burnunu kırıcam o derece sinir oluyorum ama yüzüne gülüp geçiyorum mecburen.uzun saçlı sakallı değişik bi adana ayısı bi de 45 yaşında. daha böyle bi samimiyetimiz yok bişi yok cümbür cemaat aile kalabalığında küpeme laf etti o ne lan öyle kız gibi falan diye. kan beynime sıçradı sinirden çıkardım küpeyi attım önüne doğru al dedim çıkardım küpeyi sen dedim o karı gibi uzattığın saçlarını kesebilcek misin dedim. kaç sene uzun saçla gezdim tabi maksat orda ona laf sokmak yoksa düşüncelerim öyle değil tabiki sdafsd. kızardı bozardı kem küm etti kaldı öyle dingil soğuk rüzgarlar esti böyle sessizlik oldu 2 saniye odada sonra herkes yarıldı güldüler buna. o gün bu gündür pek dokunmuyor bana sdsfds
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

Bayram diye gönülleri kırılmasın fedakarlıklar yaparak bayram ziyaretine geliyorum ve dolaylı yoldan, şaka yollu laf sokmalar, çekememezlikler oluyor. Büyüğe saygılı olmak, karşısında saygı sevgiyi ihmal edilmemesi öğretildi bize ama büyükte büyüklüğünü bilecek.Karşısından cevap versen saygısızlık oluyor. Böyle giderse bayramlara ziyarete gitmemeyi düşünüyorumda o da bi dert. Bu sefer bak değişti, etti bizi saymıyor olacak. Sanırım son seneleri kalan kişiler haliyle yeni şeyler görüyorlar gençlerden ve iç geçiriyorlar.

Paylaştım rahatladım oh be

+1

lan bide 40 yilda bir gordugun akrabanin "sen de hic aramaz oldun hayirsiz" diye lafa baslamasi. lan olm omrumde toplasan 2 kere reelde 5 kerede fotograflarda gordugum adami nie ariyim?
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Ya birader 15 yasinda mi evlendin nedir? Hani nerden baksan 30 yasinda adamdir diyorum icimden ama garip geliyo 30 yasindaki adamin boyle seylerden sikayet etmesi, alinmasi, bozulmasi.

Cok rahatsiz oluyosa, seni kucuk dusuruyosa, hepsinden ote niyetin kotu oldugunu hissediyosan cak lafi gec. Ulu orta soyle rahatsiz oluyorum ben bu yaptiginizdan de.

Ben çekiyorum sanırım biraz saf duruşumla. Komşum vardı zırt bırt işlerime karışmaya çalışır , laf sokar. Bende aman bir şey demeyeyim derdim bana sarmasın başka birine sarsın diye en son haddini aştı ve adama bağırıp çağırdım. Adam 1 ay sonra kalp krizinden öldü . Bu adam karşımda ölseydi adli taraftan ceza alırmıyım almazmıyım bilmiyorum ama vicdan azabı rahatsız ederdi. Bu sebeple gelde yaşlılara laf sok !!! fakat kaşıyacağım kaşıyanı ama tırsıyorum. Gene birisi bayılacak ,ölecek vs vs
Sosyal ağlarda paylaş

Bizde böyle dertler pek olmuyor, bayram ziyaretlerini de akraba ilişkilerini de kısıtlı tutuyorum, gerçekten sevdiğim akrabalarla iletişimdeyim.

Gıcıklık konusuna gelince aile içinde bu tavrın pek çok sebebi var:
- Babana veya sizin taraftan birine gıcıktır, zamanında bi vukuat vardır, sana da otomatik gıcıklık refleksi geliştirmiştir.
- Kendisi veya çocuğu istediği seviyeye gelememiştir, sen onları çoktan geçmişsindir, kıyaslayıp kıyaslayıp sinir oluyordur, kıskançlığı diline vuruyordur.
- Büyüklük kompleksi vardır, kendisinin büyük ve alpha olduğunu göstermek istiyordur, yıl içinde seninle çok iletişim kuramadığı için bayramda konsantre şekilde "ben senin büyüğünüm saygı göstereceksin" havasına giriyordur.
- Kimi zaman da sadece sulu bi insandır, insanlarla düzgün iletişim kuracak kadar yetiştirememiştir kendini, ne dediğini bilmiyordur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...