Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Basima kaldi

fenn

Öne çıkan mesajlar

Olay şöyle oldu. Komşum kediyi almış ve pireli, evi kokutuyor ve her yere çiş yapıyor diye atıyordu ki o ara ailecek bize denk geldi. Kediyi gören kızım atladı ve sevmeye başladı,sevdi etti ve atılmaya çalışıldığını öğrenince eşimde duygusala bağladı. O kadar kediye bakamazsak yazık ederiz, ilgimiz bir süre sonra azalırsa kediye yazık olur dedimse de söz dinlettiremedim. Kediyi yıkadık, pire tozu döktük ve tam 11 tane pire buldu eşim. Kediyi bir yere veririz nasıl olsa derken alanda yok kaldı bize. Bu saatten sonrada biz atmayız sanırım kediyi ama apartman şartları vs nasıl olur artık bilemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Kızın için dünyanın en güzel terapisi. Sakın salma ya da verme başkasına bence. Hayvan sevgisi insan sevgisidir. Benim kardeşimin de beş yaşından beri falan kedisi var. Çocuk inanılmaz bir fairplaye dönüşmüş durumda. Merhamet ve dürüstlük saçıyor, adalet saçıyor sağa sola. Tam "adamın gol diyo"daki adam sdf

Geçen istanbula geldiğinde yolda yürürken aşşşırı çirkin, yüzü gözü yamuk, bi ayağı ve kuyruğu olmayan bi kediye ya bu ne kadar tatlı bi kediymiş diye sarıldı sokakta. Şaştım kaldım böyle kendimden utandım bildiğin bu kadar merhamet dolu olmadığım için. 11 yaşında btw, yaşıtları öyle kedilere taş falan atıyo
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

Olay şöyle oldu. Komşum kediyi almış ve pireli, evi kokutuyor ve her yere çiş yapıyor diye atıyordu ki o ara ailecek bize denk geldi. Kediyi gören kızım atladı ve sevmeye başladı,sevdi etti ve atılmaya çalışıldığını öğrenince eşimde duygusala bağladı. O kadar kediye bakamazsak yazık ederiz, ilgimiz bir süre sonra azalırsa kediye yazık olur dedimse de söz dinlettiremedim. Kediyi yıkadık, pire tozu döktük ve tam 11 tane pire buldu eşim. Kediyi bir yere veririz nasıl olsa derken alanda yok kaldı bize. Bu saatten sonrada biz atmayız sanırım kediyi ama apartman şartları vs nasıl olur artık bilemiyorum

toz bi yere kadar etkili oluyo galiba ya, ben de toz bastıktan sonra bulmuştum pire.
iç dış parazit aşılarını yaptır abi geciktirme.
Sosyal ağlarda paylaş

Evi bugünlerde sürekli süpürün her türlü pire yumurtasını yok edin, en baştan döngüyü kırarsanız pire basmaz hiç

Bi de iç dış paraziti aşı şeklinde değil de içi hap dışı damla ya da toz şeklinde yapın derim. Bi de veterinerlerin standart tarifesi serum, antibiyotik ve vitamin aşısı var, yaptırmayın onu derim durdukyere vet bu halsiz bağışıklığı düşmüş olabilir dedi diye. Karma aşı en önemli aşı, onu muhakkak yaptırın. Onu da senede bir değil, 3 senede bir yaptırın en kısa derim, amerikada öyle yapılıyormuş

Benim veterinerin ve miyaw33'ün anlattıklarından ve kendi araştırmalarımdan çıkardığım sonuçlar bunlar. Kendin de veterinere tümden teslim olmadan önce ufak araştırmalar yap derim, amerikan veterinerler birliğinin eğitim broşürlerini paylaşmıştım birkaç konu aşağıda, tavsiye ederim
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

Topaklanan bentonit kum alın, kum kabına 4-5 cm derinlikte döküp ön patilerini 3-5 defa sürtün, orayı kazıyabildiğini anlasın. Zaten direk oraya yapar, öyle sağa sola çiş yapmaz.

Kumunu temiz tutun, haftada bir 10 TL masraf hemen hemen, çok zor değil. Günde iki defa topaklanan çişleri ve bokları elekli kürekle alıp atın. Kabı evin çok işlek bir yerinde, çamaşır makinesi vb. gürültülü şeylerin ya da yemek kaplarının çok yakınında olmasın. Bunları sağlayamazsanız yine dışarı yapabilir. Her şey süper olduğu halde dışarı yapıyorsa bir sağlık sorunu vardır; geldiğini anlamıyordur, yetiştiremiyordur, acı çekip oraya gitmeye üşeniyordur falan.

İç ve dış parazit aşıları var, 3 ayda bir falan yapılıyor, ev kedisi olsun zaten sokağa çıkmasın, pire mire kalmaz o şekilde. Köpek değil bir şey değil apartmanı inletecek, o da sorun olmaz. Her türlü bakılır yani. Maddi olarak da ayda ortalama 100-150 TL'yi geçmez çok ekstrem bir sağlık sorunu vb. olmazsa. Çocuk gelişimi için hayvan güzel şey. Kasmaya değer bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...