Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gözlük camı

Rerore

Öne çıkan mesajlar

cam rengi degismiyor. bakınca belli olmuyor. mavi ısık kaplamasında uv koruması daha da artıyor, bilgisayar ve aydınlatmalardan gelen zararlı ışıkları baya nötr ediyor, deniliyor.

şöyle ki benim şu an ki gözlüğü elime alıp, yansımanın ve çeşitli açılardan gelen güçlü ışıkların olduğu bir mekanda yandan baktığımda üzerinde hafiften çok az ve ince bir yeşil kaplama görülüyor.

kullanımda veya başkası baktığında mavi-yeşil farkedilmiyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bunu aldim ben en son: http://www.crizalprevencia.com/

Cok memnunum, reklamda oldugu gibi fark yaratiyor. Denizden yansiyan gunes filan rahatsiz etmiyor. Bilgisayar da yormamaya basladi eskisi kadar.

Mavi isik filtresi kesin var, cikartip bakinca ekranlara mavi isigi farkediyorsun hemen reklerde.

Degiyor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Dışardan bakana da sana da gayet saydam görünüyor. Sadece dışardan bakan biri gözlüğünden bir yansıma olursa hafif mavi şekilde görüyor. Rahatsız edecek bişey değil. Telefonun kamera bozuk olmasa çeker atardım.
Marka öyle ahım şahım bişey değil akşam yazarım. Avva mıydı neydi
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Benim aldığımda direk güneş ışığı vururken yansıma olursa dışardan hafif mavi oluyor o yansıma. Odadayken filan bildiğin cam. Yansımanın güzel göründüğünü de söylüyorlar.

Şiddetle tavsiye ederim ama, Ofisten çıkıp boğazdaki belediyenin yerinde oturuyorum sık sık, daha önceki gözlüklerimde denizden gelen güneş rahatsız edici oluyordu bazen, bunda o rahatsızlık gitti tamamen. Saatler bilgisayar başında oturunca olan rahatsız da gitti. Hayat kalitemi arttırdı yani.

Crizal Prevencia işte. Pahalı ama (hatırlamıyorum şimdi ama pahalıydı nispeten) değiyor. Para varsa düşünme bile derim. Sigortalı aldım ben birde, sorgusuz değiştiriyorlar camı.
Sosyal ağlarda paylaş

Recetenle gittiğin gözlükcude ne varsa onu alıyorsun cam olarak. Bana ordan bi zenith sar felan diye secemiyorsun. Bu işin siparişle internetten yapılması yaygınlaşır ilerde.

Ben unutmuştum sipariş verirken camın inceltilmesi konusunu, bugün alırken sordum %35 inceltilmis cam dediler.

Güneşe bakarken tam odak noktasında mavilik de görünüyor
Sosyal ağlarda paylaş

Bundan bir 4 sene once Essilor Crizal aldim, 1 sene de ciziklerden pert oldu. Birde ustune aldigim yer(yurtdisi) oyalama taktigiyle garanti suresini gecirdi, ondan sonra da uretim hatasi var ama garanti doldugu icin bisi yapamayiz ayagi yapti. Bende Turkiye'deyken Hawk Plus taktirdim, beni 2 sene idare etti. Yaklasik 6 aydir Seiko var, epey memnunum. Camin ciftine 500-550 tl civari bir fiyat odedim. %50 yada %60 inceltilmis olmasi lazim. Spekler yanimda olmadigi icin bakamiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

benim camlar avva markaymış. 140-150 tl verdim. %35 inceltilmiş + mavi kaplama.

360 tl dedikleri çerçeveye esnaf pazarlığı yaptım.

cam + çerçeve 300e kapattık.

bide sıvı sabunla arasıra yıkamaya başladım. en iyisi bu hakkaten. gözlük bezi taşımıcaksın hiç.

seiko ise normal 400 - 500 tl.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Göz numaram küçük olduğu için inceltilmemiş, abbe değeri en yüksek camı kullanmaya çalışıyorum. En son camım Shamir Autograph II sanırım.

Camı -adı aklımda kaldığı kadarıyla- freeform denen şekilde işlettim. Bir nevi progressive cam mantığında işleniyor. Net olan alan daha geniş oluyor.

Evde de temizlemek için ultrasonic yıkamam var, onu kullanıyorum. Organik yüzey temizleyici katıyorum içine de azıcık, mis gibi oluyor cam :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...