Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş ilanı-Yanıma adam arıyorum patidaşlar

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Baggio said:

Türkiye'nin güncel şartlarında 2.500+ TL ile işe başlamanın olası halleri;

1- Torpil,
2- İyi bir üniversitenin iyi bir bölümünden iyi bir şekilde (bu sadece iyi bir notla değil, çok sayıda proje yapmak, sosyal olmak, iyi yerlerde başarılı stajlar yapmak vb.) mezun olmuş olmak,
3- Çok niş bir işin aranan/beklenen az sayıda mezunundan olmak,
4- Çok şanslı olmak.

Yanlis genelleme.
Ben ve etrafimdaki cogu ozel sektor (finans-banka ve o tarz sektorler) calisanlari bu genellemelere uymuyor.
Kendim de uymuyorum. 2012'de 3.5k ile basladim, sadece okudugum okul iyi onun disinda ne torpilim var, ne sosyalligim vardi, nis bir bolum de degildi. Keza sansli hic degildim o donemler.
Sosyal ağlarda paylaş

logtrig said:

Baggio said:

1- Torpil,
2- İyi bir üniversitenin iyi bir bölümünden iyi bir şekilde (bu sadece iyi bir notla değil, çok sayıda proje yapmak, sosyal olmak, iyi yerlerde başarılı stajlar yapmak vb.) mezun olmuş olmak,
4- Çok şanslı olmak.

Yanlis genelleme.
Ben ve etrafimdaki cogu ozel sektor (finans-banka ve o tarz sektorler) calisanlari bu genellemelere uymuyor.
Kendim de uymuyorum. 2012'de 3.5k ile basladim, sadece okudugum okul iyi onun disinda ne torpilim var, ne sosyalligim vardi, nis bir bolum de degildi. Keza sansli hic degildim o donemler.

Brütten bahsediyorsun o halde.
Sosyal ağlarda paylaş

benim kız arkadaşım iyi global şirkette IK'da başladı 1 yıl önce.

başlangıç pozisyonunda medikal, mühendislik gibi özel durumlar yoksa başlangıçta öyle bir maaş yok.

ilaç sektörü.

ek olarak, staj+çok iyi bg olmadan unilever veya png'e girmek baya imkansız gibi bir şey. satışa falan girmiyorsan tabii hehe.

ps: ha brütse olabilir tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

logtrig said:

Baggio said:

1- Torpil,
4- Çok şanslı olmak.

Yanlis genelleme.

o boldladığım yer, o sana verdikleri maaşın 4te 3ünün nedeni

edit:
dediydim de şunu gördüm

logtrig said:

brut demiyordum ama brut olsa da 2600 e geliyor ilk 4 aylik net maasin.

birader ,sen 3.500 TL net maaşa girmedin mi işe?
bu ne?
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

logtrig said:

Baggio said:

1- Torpil,
4- Çok şanslı olmak.

Yanlis genelleme.

o boldladığım yer, o sana verdikleri maaşın 4te 3ünün nedeni

edit:
dediydim de şunu gördüm

logtrig said:

brut demiyordum ama brut olsa da 2600 e geliyor ilk 4 aylik net maasin.

birader ,sen 3.500 TL net maaşa girmedin mi işe?
bu ne?

ben 3.5 la başladım derken brüt değil net demek istedim. arkadaş ise 2.5 + başlamak için şunlar şunlar gerekli demiş, 3.5 brüt olsa bile 2.5 nete gelir diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Evet arkadaşlar.

İlanı verdik ve 1 hafta sürmeden yanıma bir eleman aldım.
Tam da aradığım vasıflar var.

-Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi vs.vs.vs. bölümü mezunu.
-Anadolu Lisesi mezunu.
-2014 Haziran'da mezun olmuş.
-Hiç bir iş tecrübesi yok.
-Ne ücret istiyorsun dedim? Siz ne uygun görürseniz anlamına gelen bir şeyler söyledi.

Netice: 1250 TL + AGİ ile işe başlayacak bir elemanım var.

edit: bir gün mutlaka Numancığım ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Edit: Aile Geçim İndirimi(Asgari Geçim İndirimi).Birisi doğru ama bilemedim.
Çocuksuz evli veya bekar insanlar için 90,15 TL.
Çocuklular için 1 çocuklu 103 TL,
2 çocuklu 114 TL,gibilerinden bir şey.

KDV iadesi kaldırıldıktan sonra bu geldi.

Konu konuyu açıyor.
Bir çok firma net maaş anlaşıyor ve + AGİ vermesi gerekirken, "aaa, o maaşın içindeydi" diyerek tamamını devletin verdiği AGİ ödeneğinin üzerine yatıyor. Fazla iş deneyimi olmayan veya ilk kez işe girecek olanlar dikkat!!! Maaş pazarlığı yaparken her zaman NET MAAŞ + AGİ şeklinde pazarlık yapın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...