axedice Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Böyle bi topik vardı sanki ama bulamadım. Haftasonu için istanbulda yemek olur kahve mahve olur nerelere gidelim güzel mekan tavsiyesi istiyorum. Taksim - kadıköy arası toplu taşımayla rahat ulaşılabilecek mekanlar tercih sebebi, araba yok. Diğer topiklerden bulduklarımı da yazıyorum hani herkese tavsiye niteliğinde topik olsun Taksim Ananas Juice Bar böyle vejeteryanlı sağlıklı superfood muperfood olayına girmişler Dogmeatin rakı mezeci tavsiyesi (kesin iyidir) giritimu Taksimde kahvesi çok güzel diyorlar mandabatmaz Yine taksim tavanarası klasik sevilen mekan (gerçi yazın gidilir mi bilemedim) 360 tam aradığım sınıfta değil ama manzarası yüzünden gidilesi Karaköy mana çok övülüyor, bilmiyorum o kadar iyi mi Eminönü - Virgina Angus zaten forumun favorilerinden Misal rakı balık için Burgazada'da kalpazankaya tavsiyesi gelmiş Kadıköyde zeplin ve ayının olduğu sokak eğlenceli mesela, ekspress inegölde köfte yedikten sonra bi iki bira içmek için uğranabilir Biraz karman çorman oldu farkındayım ama bu minvalde tavsiyeler arıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 axedice said: Eminönü - Virgina Angus zaten forumun favorilerinden Buraya gittim bu cuma. İftar öncesiydi ama daha 1 saat filan vardı. Elemanlar alamıyoruz şimdi, iftara hazırlık var. Rezerve hepsi dediler. 2 kişiyiz, hamburger yiyip gidicez, iftara kadar biter rahatlıkla dedik. Özellikle önerdiler ve baya yürüdük burada yemek için filan dedik. Bu herif cevap veremedi, başkası çıktı içeriden sonra. Dedi ızgaradaki ateşleri yeniliyoruz. Şimdi istesek de yapamayız filan. Izgaranın bir kısmında ateşi bırak, diğer kısımları yenile. Onlar düzelince kalan kısmını da düzelt... Uzun lafın kısası; benim yorumum ramazan diye böyleydi. Bütün eminönü, karaköy kapalıydı nerdeyse. olanlar da müşterisizdi. 2-3 şekerci filan satış yapıyordu. Baskıdan veya başka sebeplerden bilmiyorum ama bize hizmet vermediler. Aklında bulunsun gitmeden önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 off tam çıldırmalıkmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Ayrıca ne tür birşey istiyorsun? Lüks, deniz manzaralı restoran mı yoksa ufak, tatlı cafe mi? Elli tane şey sayılır sınırlamazsan. Bir de KIZ var mı yanında? yoksa önerileri sınırlayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 bingildak said: off tam çıldırmalıkmış baya da yol yürüdük ya. pazarın içinden geçiliyormuş. Ben haritadan baka baka ana yola kadar yürüdüm. oradan yokuş yukarı çıktım, sonra da sola aşağıya doğru döndüm filan. Hayvanlar gibi yürüyüp, hizmet alamadan döndün. gidip balık ekmek yedik teknelerden biz de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Virginia angus kötü olmuş, ben rezervasyonla gidip yarım saat beklediğimi bilirim de yer varken servis yapmamak bambaşkaymış. Double ramazan mallığına gelmişsin sen geçmiş olsun Önerileri KIZLI MEKAN olarak sınırlayalım evet sdf. Her sınıftan bişiler olur ya, lüks deniz manzaralıya bi defa gidilmeli mesela, 360ı o yüzden yazdım. Ama genel tercih ufak tatlı cafe tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 yengeyle mi geliyon, görüşeydik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 angusa gidene kadar beyoğlunda manoburger var çok daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Tünelde latife türk kahvesi var, espressosunu en sevdiğim mekan orası. Hele bi de nejdet bey yaparsa kahveyi baya gurme tadım yapabilirsiniz, o derece. Brew lab de baya güzel kahve içmek için, cihangir şubesi de galatasaray şubesi de iyi, ama oturmalık olarak ortamı beni biraz darlayabiliyo. Espresso lab de kahve açısından başarılı, özellikle zenci bi barista var önceden brew bardaydı, o baya başarılı bence. Cihangirde miss pizza var yemek yemek için sevdiğim mekanlardan. Hatunla gitmek için baya romantik hem. Başka aklıma gelirse yazarım. Angus çok üzücü olmuş yalnız, bildiğin kendimi yerinize koydum ve açlık siniriyle mekanı bastım katliam yaptım iftarda sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 abi espresso'nun gurmesi nası oluo? makineye koyuyon basıyor basınçlı suyu. makinenin ve çekirdeğin iyi olması etkiler de, insan faktörünün nerde önemi oluyor espresso yaparken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Istanbulun en iyi balik lokantasina gonderiyim sizi ama arabasiz olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Çekirdek kalite farkını sen de söylemişsin zaten, onun harici basarken her yandan eşit basabilmek, çekirdeği doğru kavurmak, çekirdeğin cinsine ve kavurma derecene göre doğru incelikte öğütmek (ki bunu her mekanın baristası kendisi ayarlar. Çünkü bi çekirdekle bi öğütücünün atıyorum 3.ayarında çok güzel espresso akışı alırken diğer çekirdekle 3te portafiltre tıkanabilir), su akışını doğru anda kesmek vb bir çok faktör var. Basıyon geliyo değil. Dandiri türk kahvesinde bile bi el diğerinden daha güzel yaparken espressonun dünya çapında barista yarışmaları boşuna değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Kaede said: Istanbulun en iyi balik lokantasina gonderiyim sizi ama arabasiz olmaz beni gönder nere orası ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Ah be abi. Izmirlilik guzel sey aslinda ama soyle ufak nuanslara hakim olmaniz gerekiyo. senko said: abi espresso'nun gurmesi nası oluo? makineye koyuyon basıyor basınçlı suyu. makinenin ve çekirdeğin iyi olması etkiler de, insan faktörünün nerde önemi oluyor espresso yaparken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 DoGMeaT said: beni gönder nere orası ? Rumeli feneri koyunde barinak karadenizin bogaza girdigi kosede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 ufak nüans ne lan köylü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Kaede said: DoGMeaT said: beni gönder nere orası ? Rumeli feneri koyunde barinak karadenizin bogaza girdigi kosede Çok örekede ya, hani mükkemmel yemekten balıktan çok gezip tozmaca değişik yerler görmece peşindeyiz, 2 saat yol çek falan cık bu defa gelmez. Belki başka sefere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 barınak kadar abartılmış bir yer yok zaten, iyi olmuş zamanınız olmadığı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 axedice,giritmu zaten listede var,hele fırsatınız olursa cumartesi aksamı gidin bi yer ayırtıp,sanat müziği icra ediyolar çok keyifli oluyor,bi sürü meze,1 balık,1-2 ara sıcak söyleyin 2 kişi gidip,mezeler ve arasıcaklarla doyum,hatta çok aç değilseniz balığa hiç girmeyin,ben öyle yapılıyorum ama azcık daha para bayılıp tam ap ayrı bi balık-meyhane tecrübesi yaşayım diyosan ELEOS u eklemek isterim, yorumlara bak anlaşılıyor zaten olayı,fiks menü fln,yemeğin sonunda içi buz,dondurma,tatlı,küçük şişelerde rom,panç ve likör,meyve fln dolu bi sepet gelior,sırf onu görmek için gidilir. bi öneride Pizzeria Pera istanbulda yediğim en iyi 3 pizzadan biri,belki 1 bile olabilir http://www.tripadvisor.com.tr/Restaurant_Review-g293974-d5930697-Reviews-Pizzeria_Pera-Istanbul.html fiyatlarıda ucmus değil,öneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 eleos 2 tane varmis. yesilkoy ve istiklal diyor. hangisi senin dedigin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Karaköy e gideceksen, sabah nar da kahaltını yapabilirsin fena değil, hemen aynı sokağın başındaki mekanda, ismini hatırlamıyorum şimdi, kahveni iç, sonra hafta içiyse karaköy lokantasına git, meyhane istiyorsan; karaköyde akın balık fena değil, kadıköyde de garın orda var bir yer, ortam gayet güzel, duvarda eski türk filmleri oynatıyorlar, çok genişi ferah bir mekan, ismini unuttum, gidecek olursan bulurum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 mythos muş, mezeler, ortam çok iyi, fiyat da aşağı yukarı 100 tl oluyor adam başı, meze, balık, meyve, tatlı, rakısıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabot Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Pizza için cihangir miss pizza veya cukurcuma 49. Hamburger için burger joint beşiktaş Et için virginia angus nişantaşı veya baltazar karaköy. Kahve için iyisi petra gayrettepe. Afilli mekan hem de. Şirin cihangir veya karaköy kahvecilerine de gidilebilir gayrettepe uzaksa. Manuelde sandwichler baya orjinal yanında da kahve güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Drall said: Çekirdek kalite farkını sen de söylemişsin zaten, onun harici basarken her yandan eşit basabilmek, çekirdeği doğru kavurmak, çekirdeğin cinsine ve kavurma derecene göre doğru incelikte öğütmek (ki bunu her mekanın baristası kendisi ayarlar. Çünkü bi çekirdekle bi öğütücünün atıyorum 3.ayarında çok güzel espresso akışı alırken diğer çekirdekle 3te portafiltre tıkanabilir), su akışını doğru anda kesmek vb bir çok faktör var. Basıyon geliyo değil. Dandiri türk kahvesinde bile bi el diğerinden daha güzel yaparken espressonun dünya çapında barista yarışmaları boşuna değil hmm abi basarken bi tane aleti yok mu onun onla bastırıyorsun, onu kullanmamnın mı bi tekniği var? bodoslama basıyordum ben. su konusunda da makinelerin espresso diye tuşu olmuyor mu daha doğrusu oran şeysi oluyor 1/1 mi 2/1 mi ona göre kendi döküyor gerektiği kadar su, manuel durdurma daha mı iyi oluyor? çekirdeği kavurma ve öğütme dediğin gibi uzmanlık isteyebilir de, bastırma olayı ilginç geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2015 dreagloth said: Karaköy e gideceksen, sabah nar da kahaltını yapabilirsin fena değil, hemen aynı sokağın başındaki mekanda, ismini hatırlamıyorum şimdi, kahveni iç, sonra hafta içiyse karaköy lokantasına git, meyhane istiyorsan; karaköyde akın balık fena değil, kadıköyde de garın orda var bir yer, ortam gayet güzel, duvarda eski türk filmleri oynatıyorlar, çok genişi ferah bir mekan, ismini unuttum, gidecek olursan bulurum :) pis karaköylü nasıl belli etmiş kendini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar