Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Seboreik Dermatit

bingildak

Öne çıkan mesajlar

coresatin'de kortizon yok. sadece oradaki dengesizlikleri nötrlemeye çalışıyor. uzun süreli kullanımda bir sorun yaratmıyor kortizon gibi. eczanelerde var TR'de. yeni paketi ile çıktı.

ciltte kızarıklık olan yerlere uygulaman gerekiyor. bende burnumun sağ ve sol tarafı ayrıca T bölgesinin üst tarafı işte.
Sosyal ağlarda paylaş

-Crawler- said:

Krem, ilaç falan tedavi etmiyor hastalığı. Geçici çözümler sadece. Hastalığın temeli stresden kaynaklanıyor. Gidin karayip adalarına tatil yapın 2-3 ay, hastalıktan zerre eser göremezsiniz. Geri dönün çalışmaya başlayın tekrar nüks eder. Böyle illet birşey işte.
Çok keyifli ve mutlu olduğum dönemlerde de aynı şekilde bende. Stresle alakası yok benim için. Kişiden kişiye değişiyor. Hatta gittiğim bir dermatolojist hastalık değil cilt tipi olarak tanımladı.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle zaten. stresse göre azalıp artabiliyor, o muhabbet asırlık yani artık. kişiliğe bile bağlar bazıları "her şeye dertlenen adamlarda olur" falan diye saçma sapan tanımlamalar halk arasında mevcut.

sonuç olarak nereye gidersen git, ne kadar tatil yaparsan yap insan evladının derdi, stressi bitmez. çözüm olmuyor yani hiçbir türlü.

güneş iyi geliyor, en realist çözümü o. her gün 1-2 saat güneşte kalırsan tedaviye en yakın olan şey o. onun dışında kremler go go go.

hiçbir kremde "tedavi" etmiyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
cicibeybe said:

Selam dostlar, banlı olduğum için yazamıyorum, o yüzden Utku’ya attım o yolluyor bu mesajı.
Bende de 10+ sene bu nalet hastalıktan vardı ve tabi hala var. Yıllar boyu türlü türlü teşhis kondu, denemediğim ilaç şampuan kalmadı, kortizollü kremleri falan dayadılar çocukken.
Sonra bigün bizim okuldan bi doktora gittim, cildiye uzmanı. Kadın seboreik dermatit var sende dedi. Selsun diye bi şampuan var, Türkiye’de üretimi artık yok ama eczanelere sor bulabilirsen onu kullan bulamazsan gel ilaç yazayım dedi. Neyse aradım taradım TR’de yok, internetten araştırdım amazon uk’de buldum, getirttim falan. 1. Yıkama sonrası bir ilaç etkisini gösterir mi lan?! 1. Yıkamada, hatta böyle yıkarken falan o tabakaların gittiğini hissettim. Sonrasında da bu şampuanı ne kadar süre kullandıysam cillop gibiydi saç diplerim, kulaklarımın içi arkası falan. Diyeceğim, muhtemelen %90’ınızın problemine çözüm olacaktır bu şampuan, yüzde falan çıktımı da işte prednol var ama kortizon var içinde çok nadir kullanmak gerek. Saçta çıkmayınca zaten yüze de pek atmıyor.
Şu anda amazon uk’de bulamıyorsunuz bu şampuanı, orada da kalkmış ama amazon de’ de var. Hiçbiri Türkiye’ye gönderim yapmıyor neredeyse o yüzden Alamancı bir tanıdığınıza göndertip onun da size yollamasını sağlayacaksınız, ben öyle yaptım en son. Zaten pati kardeşliği, Seele falan bi ton adam var Almanya’dan alıp gönderiversinler bi zahmet.
Alacağınız şampuan selsun %2.5 selenyum sülfitli olan bu arada %1 selenyum sülfit içeren selsun blue’yu almayın bir halta yaramıyor Türkiye’de satılsa da.
Selsun %2.5’luğu 2 farklı kutuda bulabilirsiniz bunların biri İngiliz üretimi diğeri Tayland. İkisini de kullandım fark yok o yüzden hangisini denk getirirseniz alabilirsiniz.

Bu arada reçetesinde yazıyor olsa gerek ancak belirteyim, ilk 2 hafta haftada 2 kez, sonra haftada 1 kez bu şampuanla yıkayacaksınız saçları. Sonraki haftalarda 2 haftada 1, ayda 1'e düşürebilirsiniz aralarda kendi şampuanınızı kullanın yine. Bunda da ben clear'ın mavi ya da yeşilini tavsiye ediyorum. Yıkama esnasında 5 dakika saçta bekleteceksiniz, kulak içi ve burun kenarı gibi yerlere de köpüğünü sürüp bekletin.

şunu ben yazmıştım, deneyin bizim sülalede var genetik olduğundan bende, kardeşimde, dayımda üçümüzde de mükemmel sonuç verdi. sadece saçlar değil, ki zaten saçlar düzelince yüz kulak içi falan da düzeliyor.

Yüz için de kullanacaksanız bu önerilen piyasadan toplatılan coresatin'i kullanmayın abi. Tüm dünya buna çözüm bulamamış bizimkiler bulmuş, yurt dışında bağlantılı olduğu firmanın sahibi de türkiye'deki üretici/dağıtıcıdan farklı değilmiş. yani kortizol'den korkuyoruz da bunun içinde çok daha ağır şeyler olabilir. piyasadan toplatılması falan da kıllandırıcı.

ben prednol a (alpha) krem kullanıyordum, son zamanlarda sonuç vermemeye başlamıştı. advantan'ın kremi de değil pomadı da, losyonu var bir tane. kortizollü falan idare ediyoruz, sürüyorum 2-3 güne söndürüyor.

ha yüzünüz eşek götüne dönmüştür, toplantınız buluşmanız falan vardır yine çakın coresatin'i o kadar iyiyse ama yani genel kullanımda aman diyeyim, ekşide okudum da baya kıllandırıcı bir durum, ce damgası sahteymiş falan durumu gibi duyurulsa da.

Edit: Selsun kullandıktan sonra saçlar acaip yağlanıyor yalnız sanırım doğal olarak, zira bu seboreik dermatit yağlanmayı önlüyor yağlı deride çıktığı için.
Sosyal ağlarda paylaş

Kortizon yahu işte anla :)

abi işte deriye zarar veren maddeler direkt etki göstermiyor ne yazık ki ya da hormonal sistemi etkileyenler. daha güçlü bir steroid olabilir diyenler var falan, ben çok güvenemedim. Bu hastalığı yaşayan biri olarak zaten ömür boyu çekeceğiz, o yüzden ömür boyu bir şeyler kullanaacağız bence bir oku. yani advantan, prednol sanırım uluslararası kremler ve pomadlar vs. yani sadece biz kullanmıyoruz, içinde zararlı madde miktarını biliyorsun. coresatin sadece bitkisel falan bana çok mantıklı gelmedi açıkçası ve sadece türkiye'de var. ha keşke olsa, ama yani çok zor yahu, hele dediğiniz kadar iyi ise.

Bir de, selsun'u MUTLAKA kullanın. süper ötesi yani böyle birinci yıkamada neredeyse geçiriyor. birkaç kere yıkayın, zaten 30 liraya falan geliyor amazon'dan kargo falan dahil, işe yaramazsa kullanmazsınız. Ama bizde işe yaradı, üçümüzde de seboreik dermatit var.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
ben hala kıllanıyorum coresatinden. selsunu deniycem. yaz geldi gerçi kendiliğinden de azalacaktır.
sağlık bakanlığına falan da güvenemem. yüzümde incelmekten deri kalmadı zaten yıllarca kortizon sürdükten sonra.
güzel bi kaynak şurası var: http://www.aafp.org/afp/2000/0501/p2703.html
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

abi işte deriye zarar veren maddeler direkt etki göstermiyor ne yazık ki ya da hormonal sistemi etkileyenler. daha güçlü bir steroid olabilir diyenler var falan, ben çok güvenemedim. Bu hastalığı yaşayan biri olarak zaten ömür boyu çekeceğiz, o yüzden ömür boyu bir şeyler kullanaacağız bence bir oku. yani advantan, prednol sanırım uluslararası kremler ve pomadlar vs. yani sadece biz kullanmıyoruz, içinde zararlı madde miktarını biliyorsun. coresatin sadece bitkisel falan bana çok mantıklı gelmedi açıkçası ve sadece türkiye'de var. ha keşke olsa, ama yani çok zor yahu, hele dediğiniz kadar iyi ise.

Bir de, selsun'u MUTLAKA kullanın. süper ötesi yani böyle birinci yıkamada neredeyse geçiriyor. birkaç kere yıkayın, zaten 30 liraya falan geliyor amazon'dan kargo falan dahil, işe yaramazsa kullanmazsınız. Ama bizde işe yaradı, üçümüzde de seboreik dermatit var.

selsun 2.5 gittigidiyordan 50 liraya aldım. lan selenyum sülfidi görünce ayıkmam gerekiyodu. çürük yumurta gibi kokuyo baya yastığım falan koktu koku yayıyorum kafamdan. ossuruk gibi
Sosyal ağlarda paylaş

bende allahdan sadece saçda kulaklarımın arkasında falan var bazen kaşlarıma bıyıklarıma kadar da indiği oldu açıkcası resmen yumurtluyor ürüyor gibi.

kesin çözümü yok galiba.misal selsun kullanıyosun 1 ay çok iyi sonra hoop başa sarıyor bağışıklık kazanıyor kullandığın neyse ona göre

bu aralar öyle arttıki bende kafayı yıkıyorum 2 saat sonra dökülüyor yerlere o derece

vichy nin şampuanı iyi geldi az biraz..
Sosyal ağlarda paylaş

tiLi said:

calimero said:

selsun 2.5 gittigidiyordan 50 liraya aldım. lan selenyum sülfidi görünce ayıkmam gerekiyodu. çürük yumurta gibi kokuyo baya yastığım falan koktu koku yayıyorum kafamdan. ossuruk gibi

abi kokusu çok güzel değil sorry yapacak bir şey yok.

yumurta gibi değil de böyle maden metal gibi kokuyo saçlar ama yani geçici. zaten ilk seferlerde sadece tek selsun'la, 2-3 hafta sonunda normal şampuana dönüyosun.

ama seboreik dermatit sahibi olan birine bokla yıka geçecek desen yıkayacak biliyosun.

Bir de link versene nereden aldın, ben yurt dışından getirtiyorum çünkü bir ton dert.

edit: tamam buldum ben de, iyiymiş 120 ml. bir de german selsun sanırım bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...