Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

et yerine mantar


torun

Öne çıkan mesajlar

mantar hayvanla iyi gidiyo ya hiç değilse peynir tereyağı filan lazım.

yok yine de mantar satıcam para kazanıcam diyosan restoranı boşver dondurulmuş/kurutulmuş mantar satan dükkan aç.

sırf mantarla tutacak, güzel yer açıcam diyosan, olmayacak şey değil ama o know-how'ın bir kısmı olsa zaten paticikte konu açmazdın sanıyorum.

ama normal güzel restoran olsa, bi de içinde hep mevsimlik yabani mantarlar filan bulunsa, menüsü değişse bak orayı severdim, giderdim, para verirdim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Et ve mantar olursa menüde, al sana tarif,( et olmazsada eti kendin ye mantarı servis et )

-Eti kendi yagında pişir,
-Eti al, kalan yagın üzerine tereyag bas,
-İstiridye mantarı ya da ızgaralık mantarı ekle,
-İsteğe bağlı olarak kırmızı şarapta ekleyebilirsin,
-Göz kararı ayarı ver,
-Sos olarak etin üztüne koy.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

şöyle ki et yerine mantar kullanıp sonra etli ürünle aynı fiyata yada daha pahaşlıya satacaksanız hiç girmeyin o işe daha iyi

yada hipsterların bol olduğu ucuz bir muhitte girin

yada menünüzde etli ürünler de olsun


karakoyu dusunuyoruz zaten. cok pahali olmayacak yani durum neyse biz de oyle bir fiyatlandirma dusunuyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1- olağanüstü bir şey icat ediceksiniz. süper bi sandviç ya da dürüm artık neyse. tamamen onun üzerinden çalışıcaksınız. acı, hardal, peynir, soğan vs condimentlarla sadece varyasyon olacak. tek ürün yani. sonra ver et hype'ı, olur. gelirini giderini de kolay ayarlarsın, israf az filan. en iyi opsiyon bu ama süper icat lazım.

örnek: chacarero, kral kokoreç, seyyar kelleci/pilavcı vs.


2- vegan/vejeteryan olma üzerine çalışıcaksınız. asli proteinleriniz tofu, seitan, tempeh falan olacak. mantar da ekleyin yine eklemeyin demiyorum. fiyatı piyasa belirler de muhtemelen yüksekçe olur. neden? çünkü guilt-free falan fıstık. ama olay mantar değil burada.

3- bu da 2.nin bir versiyonu. bunda yenecek şeyi spesifikleştiriyosun, veganlığı/vejeteryanlığı ikinci plana alıyorsun. atıyorum makarnacısın, atıyorum salatacısın, dim sum/dumpling cisin falan. artı olarak da et satmıyon. bu da olur. fiyatın yüksek olmasına da gerek yok.

diğer ihtimaller batmaya yönelik gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

torun said:

son 3 aydir et yemeyi biraktim ki bunun vejetaryanlik olarak da siniflandirmiyorum. cunku hala arada jelibon yiyorum ama konumuz bu degil. bir kac yemek blogunda okuduklarim ve insanlarin tercihleri sonucunda buraya da bir danisayim dedim malum bizim damak zevklerimiz cok farkli. sirf mantarli yemekler yapan ufak bir bufe planimiz var. et yerine mantar kullanacagiz (mantar durum, mantar burger vb.) ama sanirim bizim mutfagimizda mantarin cok fazla yeri yok. siz ne dusunuyorsunuz?

edit : ulkemizde de onlarca degisik ve tadda mantar var. hem de kucumsenmeyecek olcude.


abi seni kandırmışlar, ayıcıklı jelibonlar ayı etinden yapılmıyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...