Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İzmir'e taşınıyorum [yardım + anketli]

aramil

Öne çıkan mesajlar

Llama said:

aramil said:

tarihi asansörün orada buldum 2 tane 850, güzel evler. o taraf nasıl? insan bazında?

otobüs geçerken bina sallanıyor mu sor oralarda bu olay çok oluyormuş

Park yeri yok, haşere bol, altyapı çok eski - onun dışında çok keyifli yerdir. Sahilde yürüyüş yaparsın, konak kemeraltı yürüme mesafesinde.

Bol bol haşere ilacıyla öneririrm. Nefis bir semt asansör de.
Sosyal ağlarda paylaş

Bana da Bostanli falan cok yapay geliyor, Mavisehir'de ev var hayatta oturmam orda mesela; aldigim kiraya da sasiriyorum zaten. Karsiyaka'da da calistim bir ara orayi da genel olarak biliyorum. Meraktan soruyorum, benim gormedigim ne var o tarafta, insanlar nerde vakit geciriyor tam olarak?

Yasam olarak 1,5 yillik Izmir tecrubemiz var, Goztepe-Yali falan oturulacak yer olarak ilgimizi cekiyor Istanbul'dan tasinmis cift olarak. Hem bisiklet yolu vs var, hem Alsancak'a falan yakin. Ayrica deniz manzarasi olan dairelerin fiyatlari Istanbul'dan sonra acayip uygun geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bostanlıda çok Karşıyakalı var KAÇ ordan. Trafik var Bornovaya İzbanla gelemezsin. Ya metro hattında oturacaksın ya da Bornovada, SAKIN gitme Bostanlı Mavişehir dümdüz yüksek binalar esmez sıkışık BOĞULUR insan orada.

Üçyol, asansör falan demiştin bak ne güzel. Havadar, evlerin 1/3ü deniz görür gormeyenler karayel yıldız ve poyrazı alır. Metro ile ÇAT diye gidersin Ege Kampüse. İnsanı düzgündür. Bornova ve civarı da olur. SAKIN gaza gelme ne işin var oralarda yaa
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Bostanlı'da ne yok abi? Yani senin ihtiyacın olan ve göztepe de olup da karşıyaka'da olmayan nedir?

Benjani de "yok" tan bahsetmis ben anlatamadim heralde: o bolgede bir sey yok demedim ama bana yapay geldi genel olarak o Mavisehir vs taraftalari (soguk falan geldi yapilar vs).

Kopru(?) denen yer guzel gozukuyordu ama onun disinda pek bir sey gormedim. Benim gormedigim ekstra bir sey var mi meraktan soruyorum derken ciddiydim yani.

Verilen kira miktarlarina falan bakinca ayni paraya direk denizi karsima alabildigim yerler var dedim Goztepe-Yali taraflari icin.

Ama bunlarin hepsi kisisel kisa sureli Izmir tecrubeme dayali fikirler, zaten herkesin yasam tarzi ve ihtiyaclari farkli. Bizim onceligimiz deniz kiyisina yakin olmak, bisiklet yuruyus falan yapmak, Alsancak'a yakin olmak vs. idi. (bir de rakici dolasmayi seviyoruz Cinar Meyhane, Tulumbali, ve Gandi favorilerimiz simdilik)
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Sostizm ağır saçmalıyorsun abi bu konuda :)

Ben de katılıyorum adama.

Bostanlı'da yaşamak demek tee İzmir'in öteki ucunda yaşamak demek. Evler yeni olabilir ama Bostanlı ve Karşıyaka'nın planlaması BOK gibi.

Allahaşkına bir bak. Bornova'da karşılıklı 2 apartman arasında kabul edilebilir bir mesafe var. Seni bilmem ama benim için mahremiyet önemli. Karşı dairede yaşayan adamın ağız kokusunu hissetmek istemiyorum.

Bornova'da nerdeyse her 2 sokakta bir irili ufaklı onlarca park var. Llama mesela balkon sefasından bahsetmiş. Ben terasta yaşıyorum resmen. Evet. Bilgisayarları ve tvyi terasa taşıdık (Evden büyük terasımız var.) Önümde park. Gaaayet mutlu ve mesutum. Zaten adama Bornova Küçükpark'tan ev bak demiyoruz. Evka 3(araba olsaydı), Özkanlar, Taşkent, Çamkıran, Manavkuyu'ya kadar gidebilir. Hem İzmir'in çoğu yerine ulaşım kolay hem evler yeni hem de kiralar kabul edilebilir düzeyde. Göztepe de çok mantıklı. Evlerin harika manzaraları var.

Mavişehir ve Bostanlı İzmir'den çok İstanbul'a benziyor.

Ayrıca aramil

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-sahibinden-super-deniz-manzarali-bekara%2Cogrenciye%2Cmerkezi-yerde-217460502/detay

eğer çok çok eski bir bina değilse bu ev çok güzele benziyo yav. Benim hatuna gösterdim. İstanbul'a taşınmayacak olsak bugün bu eve çıkardık herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...