Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Monitor Tavsiyesi Vol. 1658979

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Jeeztro said:

Esh. Onun icin monitor degil de mdf ile falan kapatip goruntu veriyorlar. Adini unuttum. Her taraf uzay oluyor. Onu yap bence. Mobildeyim link yok ama sen zaten biliosundur. Projeksiyon gibi birseyle goruntuyu 180 derece veriyor.

Bu diger oyun icin acayip seyler vardi hatta.

o kadar immersive olsun diyosan occulus girersin abi zaten
Mesaj tarihi:
Bu başlığı takip ediyorum ben de...

Fakire önerin bi tane de. Şimdilik dizüsütne bağlıyacağım belki biraz xbox360 oynarım. İleri de bi kasa toplarım diyorumda işte 16 aydır erteliyorum hep para kaçan biyerler oluyor.

şu nasıl?

http://www.teknosa.com/urunler/125020730/hp-24es-238-in-display-t3m78aa-monitor

yakından da çok iyi görünüyor fiyat da uygun sanki. Vatanda baktığım philipslere göre

mesela şununla kıyaslayınca o fiyat farkına değer mi?
http://www.vatanbilgisayar.com/philips-246e7qdab-23-6-ips-dvi-vga-mhl-hdmi.html

Yakından bakınca da sanki HP daha iyi görünüyo ama ne bileyim?

236 tl fark var
%34 yapar o kadar farka değer mi?
@Esh?
Mesaj tarihi:
Xbox filan bağlayacaksan şunu al işte hem fazla pahalı değil, hem 2 ms, hem analog, dvı, hdmi, girişleri de var, ayrıcene hoparlörü de var gerekirse üstünde.

http://www.bilisimport.com/urun/viewsonic-23-6-vx2452mh-2ms-m-m-hdmi-dvi-i-rgb-led-monitor-parlak-siyah?ref=akakce&v=1.10.1

bilişim porttan 1-2 alışverişim oldu gayet hızlı geldi herşey.
Mesaj tarihi:
tek hdmi var onda ya. analog zaten çöp.

2 hdmi girişli bişi bak. ya da 1 hdmi 1 display port ya da 2hdmi 1 dvi falan.

yani hem konsol hem bilgisayar bağlanabilsin aynı anda.
Mesaj tarihi:
2K 24" Gsync vs 2K 27" Freesync cevabını bulamıyorum bunun ya. 2k 24" de olmaz ekran çok küçülür diyorlar. Diğer taraftan da Gsyncı olmayan monitöre de yine bir 2 bin vereceğiz sonuçta ileride elden çıkarması nasıl olur bilemiyorum.
Mesaj tarihi:
toggie said:

gsync ve freesync nedir once onu ogren de oyle kararsiz kal bari.

Anlamadım, problem nedir? AMD tarafından ekran kartı alacağımı sanmıyorum. Piyasanın büyük çoğunluğunu kontrol eden tarafta NVIDIA. Hem kullanacağım hemde ileride elden çıkarırken problem yaşamayacağım bir ürün olur Gsynclı model. Ancak maddi durumum 24" olanlarına yetiyor 2k 27" Gsync modeller +2500 lira. GPU'dan fazla para vermeyi de planlamıyorum monitör gibi külüstür bir teknolojiye. 24" 2K sanırım masaüstünde büyüteç kullanılarak sıkıntı yaratmasada bazı oyunlarda kutucukları feci ufaltıyormuş. AA açmayı gerektirmeyecek keskin bir görüntüde oluşturuyor. Öte taraftan 27" 2K daha doğal olan tabi.
Mesaj tarihi:
Nvidia'nın piyasanın çoğunu kontrol etmesi AMD'nin hardware scheduler'ının DX12 ve Vulkan'da AMD kartlarının Nvidia'ya göre daha iyi performans vermesine engel değil. Benzer şekilde Nvidia'nın software scheduler'ı da DX11'de AMD'yi ezip geçiyor.

Gene benzer şekilde Intel'in piyasanın çoğunu kontrol etmesi AMD'nin octacore CPU'larının glorious multithreaded performans vermesine engel değil.

Şu ara DX12 ve Vulkan için Intel işlemcilerle Nvidia kartlar daha iyi anlaşıyor, Ryzen'lerle de AMD kartlar daha iyi anlaşıyor mimarilerinden dolayı.
İlerleyen dönemlerde Nvidia napar bekleyip görecez de G-sync'in price premium'u piyasa penetrasyonuna engel, Nvidia'nın pazar payı yüksek olsa da Freesync muhtemelen galip gelecek önümüzdeki dönemlerde(Nvidia Freesync'e destek verince).

edit. Xbox Scorpio mesela Freesync'le çalışacak gibi duruyor, Playstation Neo'nun da desteklemesi mümkün.
Mesaj tarihi:
nvidia yavşağın çocuğu olmasa, izin verse freesync'in nvidia kartlarla çalışmasına... monitöre 100 dolarlık ekstra donanım sokuşturacak diye illa....

bu arada harbi şaşırıyorum bugüne kadar bir şekilde kırılıp freesync'in nvidia kartlarla çalıştırılamadığına. hiçbir fikrim yok yani de, heralde teknik olarak falan mümkün değil ki yapamıyorlar.
Mesaj tarihi:
yok öyle bişey abi ya abartıyorsunuz. ben monitör değil tv kullanıyorum bende bile olmuyor.
çok yüksek fps'li oyun oynayınca artıyodur ama ben oynamıyorum np :p

bazı şeylere çok takıntılı olunca yapcak bişey yok.
Mesaj tarihi:
benim su an kullandigim bilgisayarlardan en yenisi 6 senelik ve hic sorun gormedim donanim olarak derim biri sorsa. o kirilma olaylari bendede oldu ama ustteki arkadasin dedigi gibi takintin vardir. hatirliyorum warband oynarken tam orada kirilma oluyordu. ekranima birak, tikime bile takmamistim oyunu oynarken xD
  • Yeni Oluştur...