Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

KabloNet Modem wireless donma sorunu

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

Simdi kabloneti arasam direk gelecekler ondan once bir soru sorayim dedim.

Modem Klasik Net Master uydunet 308a
Wireless acikken bile bir zaman sonra wireless oldugu halde donuyor. Wireless hala var ama nete ulasamiyorsun. Ethernet ile bagli olan makinelerde sorun yok. Sikligida genelde cok kisa bir sure degil ama her gun reset atmak gerekiyor. Unutursan cep telefonunda whatsapp falan yalan direk.

Ayarlardan falan duzeltilebilir mi?
Yardimlariniz icin simdiden sagolun
Sosyal ağlarda paylaş

bana da oluyor bu. ama en fazla haftada iki falandır, res atmama gerek kalmadan düzeliyor 5-10dk sonra.

ben direkt wifidan kopup 30sn içinde geri bağlanma olayını telefonda yaşıyorum sık sık, adslde yoktu böyle bi sıkıntım. seninki kadar batmıyor tabii mesaj ıvır zıvır geliyor wifi düşünce ama gıcık yine de. hatta bi kere bildiğin bokunu çıkardı, telefonu şarjdan çıkarıp yattım sabah bir kalktım %3 şarj ve YANIYOR resmen, üç saniyede bir wifidan kopup geri bağlanmış bütün gece. telefon bozuldu falan sandım hatta, modemin mallığıymış. kanalı değiştirdim bi daha olmadı 6-7 aydır. allahtan ekrana falan bi şey olmadı sıcaktan.

pc kabloyla bağlı onda hiçbir sıkıntı yok. evdeki bütün telefonlarda ara ara oluyor bu kopma-gelme olayı. tırt diyordu herkes zaten wi-fi'ına bu modemlerin, öyle nitekim
Sosyal ağlarda paylaş

• 10 ay sonra ...
2 çözüm onerim olacak, o da başıma gelen kopma sorunlarını oyle çözmüştüm.

1. Modemin wireless standart yayın modu Auto ise veya ( bgnmixed yazabilir ) sabit yap, misal sadece b veya g de yayın yapsın. Kablonetin eski bir modeminde wireless auto da dururken, her alet kopup dururdu. Sadece B veya G yayın yaparken dert olmuyordu. Ve Esh te demiş zaten sabit kanaldan , sabit mod ve sabit frekans yayın ayarla.

2. Wireless üzerinden evde devamlı kullandığın aletlere sabit ip ver.
Devamlı o ip üzerinden bağlansınlar. DHCP üzerinden adress rezervation diye yazıyor. Bazen de Ip Mac Settings filan yazar onun altında olur.

Onu da zamanında Wirelessli bir LG Smart TV vardı bende, TV yi açınca wirelessini açık unuttu isen, direk bütün wireless aletlerin periyodik olarak bağlantısını keserdi.İp çakışıması yapardı Laptop ikide bir aynı ip den bir tane daha var uyarısı verip bağlantıyı keserdi. O zaman öyle çözdük olayı. Tv bozuldu da yandaki TV tamircisine yedek parça olarak sattım, kurtulduk.

Aklıma gelen bunlar.

Tabi standart çözüm. Modem + router en sağlam. Motorola 6120E + Tp link 3420 Router kullanıyorum tık demiyorlar. Onu kullan. Kablo Uydunetin modemleri hiç bir şeye yaramaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...