Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sayın Seksi SAP Uzmanları

bingildak

Öne çıkan mesajlar

bingildak said:

bizim yetolar yetemedi kaç gündür.

excel dosyası üzerinden sap'de ürün oluşturuyorum. bir column'da sürekli data hatalı geliyor. ne denediysek olmadı. date yap dediler yaptım, olmadı. text yap dediler yaptım, olmadı. 1.1.2015 den 1/1/2015 denedim olmadı.

ne olabilir sayın sap uzmanları?

excel datası :

N ile O aynı formatta, N yanlış yazılıyor, O düzgün yazılıyor.

yazma sonrası sap tarafında sonuç:

Geldim :)

20150101 dene.

Olmadı yukarıdaki menuden sistem->durum 'a tıkla, açılan pencerede rapor adına çift tıkla, kodu cp yap gönder düzelteyim dsafsd

Sizin yetolar kimler? Nerde çalışıyosun?
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet sağolasın abi, ben o sorunu çözeli baya oldu. ben sana sorunu çok kısa yazayım, aklına bir şey gelirse yuvarlak bir şey at ortaya ben oradan yürürüm.

X excel tablosu var, içerisinde tarih formatı ve cell formatı aynı. PC'den sokunca sorunsuz işleme giriyor, tabletten sokunca "tarih formatı hatalı" hatası dönüyor. dosya aslında aynı. ben windows'un bir ayarı sap client'ı etkiliyor diye şey ettirdim. iki platformda da dil seçeneği aynı. tablet us'den alınma. sistem kurulu geldi. pc tr'den alınma, tr windows ile kuruldu.

ps. tablette mesela client ı açınca dil EN geliyor, değiştirmezsem EN olarak login oluyor, TR yapıyorum manuel falan.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Herseyde bu kadar gec gelmiyosundur ins. =P

seksi olmadığım için alınmadım üstüme :p

bingildak said:

aktiftablet sağolasın abi, ben o sorunu çözeli baya oldu. ben sana sorunu çok kısa yazayım, aklına bir şey gelirse yuvarlak bir şey at ortaya ben oradan yürürüm.

X excel tablosu var, içerisinde tarih formatı ve cell formatı aynı. PC'den sokunca sorunsuz işleme giriyor, tabletten sokunca "tarih formatı hatalı" hatası dönüyor. dosya aslında aynı. ben windows'un bir ayarı sap client'ı etkiliyor diye şey ettirdim. iki platformda da dil seçeneği aynı. tablet us'den alınma. sistem kurulu geldi. pc tr'den alınma, tr windows ile kuruldu.

ps. tablette mesela client ı açınca dil EN geliyor, değiştirmezsem EN olarak login oluyor, TR yapıyorum manuel falan.

Excelde alanı text yapıp 20150101 yapmak en mantıklısı, abapçıda ona göre okuyup kendi convert etsin.

Ha ayrıca söyliyim hata sende. Excelden ürün mü oluşturulur? Her haltı illa excelden yapıcaksınız.. Kullanmayın abicim sap falan, fazla size :p :p
Sosyal ağlarda paylaş

asdıuhasd 140 sku fiyat güncellemesi yapacam abi, nasıl yapayım excel olmadan. sap çok güzel iyi hoşta, geliştirmeleri keşke bu kadar pahalı olmasa. entegrasyon yapalım dedik site ve sap sistemi arasında 30k euro teklif verdil herifler. KEKBUR dedim.

senin yazdığın şekilde deneyim bir sonrakine.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

asdıuhasd 140 sku fiyat güncellemesi yapacam abi, nasıl yapayım excel olmadan. sap çok güzel iyi hoşta, geliştirmeleri keşke bu kadar pahalı olmasa. entegrasyon yapalım dedik site ve sap sistemi arasında 30k euro teklif verdil herifler. KEKBUR dedim.

hangi şirketle çalışıyosunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

30k bedava falan ben sana öyle diyeyim.

büyük markalar için öyle olabilir de küçük markalar için öyle değil işte. 105K'a ben personel alırım, asgari ücretle 8 yıl çalıştırırım asdasd. aynı işi yapar azı olmaz fazlası olur. kuracağı iletişim müşteri kartına satışları yazmak, stok düşmek, sipariş oluşturmak. öyle matah bir fonksiyon söz konusu değil.

benzeri entegrasyonu web servisle nebime 3k mı 5k tl e mi ne yapmıştı. kampanya modülleri bok gibiydi orası ayrı.

entegre olmakla da bitmiyor tabii, custom kampanya modülleri yazdırmamız falan gerekecekti üstüne. abandon sap bastım direkt.

depodaki eleman manuel giriyor her bir boku. hacim artınca 2. adam koyucam yanına yapacak bir şey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

Sap danışmanlığı en ucuz erp olaiblir ya. :( Buna rağmen hala sap danışmanları bok gibi para kazanıyo diye gerçekle alakası olmayan söylentiler mevcut
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

mokoko said:

hangi şirketle çalışıyosunuz?

itelligence bildiğim kadarıyla ama yanlış biliyor olabilirim. 1 kere görüştüm onlarla bütün grup geçiş yaparken. ondan sonra sap uzmanı aldılar zaten bizim şirkete. onlarla görüşüyorum mevzuları.

asfdsadfsafd bizim şirketmiş tahmin ettiğim gibi. sen hangi şirkette çalışıyosun onuda söyle bari safsafas
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

Xaenin said:

30k bedava falan ben sana öyle diyeyim.

büyük markalar için öyle olabilir de küçük markalar için öyle değil işte. 105K'a ben personel alırım, asgari ücretle 8 yıl çalıştırırım asdasd. aynı işi yapar azı olmaz fazlası olur. kuracağı iletişim müşteri kartına satışları yazmak, stok düşmek, sipariş oluşturmak. öyle matah bir fonksiyon söz konusu değil.

benzeri entegrasyonu web servisle nebime 3k mı 5k tl e mi ne yapmıştı. kampanya modülleri bok gibiydi orası ayrı.

entegre olmakla da bitmiyor tabii, custom kampanya modülleri yazdırmamız falan gerekecekti üstüne. abandon sap bastım direkt.

depodaki eleman manuel giriyor her bir boku. hacim artınca 2. adam koyucam yanına yapacak bir şey yok.

hacı bu arada olay ztn çalışanın işini kolaylaştırmak değilki erp'de.. sistem üzernde kontrol sağlanması, çalışanların sistemde görebildiği yerleri kısıtlayıp otomatik yaptırması falan. yoksa emin ol patron falan sen işini daha rahat yap diye almıyo :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...