Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO

di

Öne çıkan mesajlar

XLegolas said:

yanlış anlama olmasın ben diziyi değil Martinin bu temayı sürekli kullanmasını eleştiriyorum benim eleştirim direk yetkili mercilere yani.

şurası da doğru bu arada. üst üste 15 tane karakteri ölmek üzereyken kurtarırsa adam, klasik bir dramaya döner, bu yüzden de eleştirilir.

ama kitaptaki gibi böle 3-5 yerde haşşettör yaşıyor mu lan yoksa falan modunda şüphelere gark edip sonra karakteri karşımıza çıkarırsa, yine daha kabul edilebilir hale sokuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ölmek üzereyken kurtarılan bitek sandor var. Cofri olsun ned olsun robb olsun beklenmedik (ama detaylara dikkat ederseniz beklendik) şekillerde patır patır öldüler, geri de gelmiyorlar.

Koskoca seride aynı temayı tekrar eden sadece Berric ve LSH oldu, o da birinden diğerine geçti mantle. Rica ederim anladığınız şeyleri eleştirin.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

sabonis said:

axedice said:

Ben de diyorum ki seyirciye öldüğü gösterilmedi. Kitapları okuyan kültürlüler diğer detayların da farkında. Kültürsüzler de bi zahmet kendilerinden üstün olan kitap okuyucularının yorumlarını dinlesinler.

artistlik taslayacak bişe yok elin dizi izleyen adamından 5000 kelime fazla okudun diye. klasik boş axedice cümlesi.

kitapta hound'un ölmediğine dair şüphe uyandıracak detaylar var evet 3-4 gün önce arkadaşla konuşurken o da söyledi, brienne alakasız bir yerde bunu görüyor gibi oluyor falan diye.

şurada adam da güzel açıklamış: https://www.quora.com/Is-Sandor-Clegane-The-Hound-really-dead-Why-do-people-think-he-will-return?redirected_qid=8137467

ama bütün, dizide hound'un bi anda ortaya çıkması ucuz gözükmediği anlamına gelmiyor..

zaten bu etkiyi başka türlü veremezsin yani. dizide illaki bam diye çıkmış olacak. okurkenki gibi olması zaten zor.

yani tabii sezon başı 10 değil de 16 bölüm falan olsa belki verebilirsin de, 20 ayrı karakterin hikayesini sezon başına 500 dakikada anlatmaya çalışırsan olmaz tabii ki. illa ki kese kese detaylar kaybolur.
Sosyal ağlarda paylaş

Lafi acilmisken, su magazinci usulu suspense yaratip durmalarindan da hic hosnut degilim. Eskiden vardi da mi gozume batmiyordu hatirlamiyorum ama dizi yapimcilari artik "olacak gibi gosterdigi seyleri oldurmama" paterninin, biz izleyicilere aslinda olaylarin nasil gelisecegini onceden bildirdigini anlayamiyor sanirim.

Uzatilan sahnelerin tam tersi sekilde sonuclanacagini biliyoruz mesela. Siz de bu sahneleri cekmek icin ugrasmayin, bizim de zamanimizi yemeyin hani.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Ölmek üzereyken kurtarılan bitek sandor var.

Abi hala olayları "ölmek üzereyken kurtarıldı", "öldü ve geri geldi", "kurtarılmadı aslında zombi oldu", "kurtarılmadı aslında o iyi kalpli bir white walker artık" gibi saçma bir şekilde kategorilendirmen hiçbir şeyi değiştirmiyor üzgünüm. Sırada muhtemelen

arya ve stanis

var ve bunların hepsi izleyiciye/okuyucuya nerdeyse ölmüş nerdeyse ölecekmiş gibi yansıtılıp geri getirildi. İsterse dünyanın en muhteşem foreshadowingini yapsın bu aynı plot twistini 20 kere kullandığı gerçeğini değiştirmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Konuya girmesem gelen sikayetten spoiler yiyorum. Tukureyim yapacaginiz ise.

hacut kitaplardan anlatılmayan neredeyse hiçbir şey kalmadı diye biliyorum, koptuk artık? neyin spoiler'ı?

ben spoiler yemiim diye 4 senedir falan bu başlığa girmiyordum normalde, şimdi gönül rahatlığıyla giriyorum mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

XLegolas said:
Abi hala olayları "ölmek üzereyken kurtarıldı", "öldü ve geri geldi", "kurtarılmadı aslında zombi oldu", "kurtarılmadı aslında o iyi kalpli bir white walker artık" gibi saçma bir şekilde kategorilendirmen hiçbir şeyi değiştirmiyor üzgünüm.

Şurda yazılanın sığlığı bitek beni mi rahatsız ediyor? Edebi bi eseri eleştireceksen tabii ki olayları kategorilere ayırıp mümkün olduğunca objektif yorum yapmaya, olay örgülerini birbirleriyle karşılaştırmaya çalışacaksın. Sen anlayamıyorsun ve dizi de basit geçiyor diye (bak quiet isle ı mesela okuduğun halde anlamamışsın, hatta rorge un houndun maskesini taktığından haberin yok?) niye bunların hepsi aynı şey olsun?
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

di said:

Konuya girmesem gelen sikayetten spoiler yiyorum. Tukureyim yapacaginiz ise.

hacut kitaplardan anlatılmayan neredeyse hiçbir şey kalmadı diye biliyorum, koptuk artık? neyin spoiler'ı?

ben spoiler yemiim diye 4 senedir falan bu başlığa girmiyordum normalde, şimdi gönül rahatlığıyla giriyorum mesela.

Dizi setinde calisan kisilerin sizdirdigi iddia edilen bilgiler ek bir uyari olmaksizin tartisilmis. Ben de sikayet ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazdım sana neden aynı şey olduğunu, plottan ölüm yoluyla çıkması beklenen karakterlerin yarısının geri dönmesi işte. Sen de çıkıp ama sonra foreshadowing yaptı diyorsun. Her karakter ölümcül yara aldığında o zaman "dur önce bir foreshadowingleri bekleyelim sonra karar veririz" mi diyeceğiz? Foreshadowing de olsa bu bir plot twisttir, sen foreshadowing gelene kadar o karakterin ölme olasılığının yüksek olduğunu düşünürsün eğer ki foreshadowing seni gerçekten ikna ettiyse o noktada senin için bir plot twist olmuştur. Ölüm temasını içeren bir plot twist bunların hepsi. Neyse öldüğünü düşündüğümüz 10 karakter daha geri gelince konuşuruz bunları Eksdays. Houndun maskesinin de kimde olduğunun tartışmayla çok bir ilgisi yok zira foreshadowing olup olmaması benim açıklamaya çalıştığım şeyle alakalı değil pek.
Sosyal ağlarda paylaş

Kitapları okumadım ve dizinin keyfini bozmaması içinde dizi bitene kadar okumayı düşünmüyorum.
Gün gelir dizi biter elbette açarım okurum ha bu böyleymiş daha iyi daha kötü derim ama şu an karşılaştırmak yanlış. Dizi ve kitapları ayrı iki hikaye olarak okumak izlemek lazım yoksa yeni kitaptanda diziden de zevk alınmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Katılıyorum zaten kilit plot noktaları dışında olayları farklı geliştiriyorlar genelde plotu kısaltabilmek amacıyla. O yüzden kitapla dizi beynimde bir bulamaç haline geldi.

Ama en nihayetinde dizi hala ortadaki en kaliteli ortaçağ fantastik temalı dizi. Onu beğenmeyenleri Merlin bekliyor yani hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...