Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO

di

Öne çıkan mesajlar

teori demeyelim de kıllanma noktalarım şöyle, axedice'ın dikkatlerine suniym hemen:

qıllanan qadın

cersei:
hep dedim, çok out of character 3-4 bölümdür, aşırı sakin, contained. iş çeviriyor ve çevirdiği iş mountain'ı trial by combat'a sürmekten daha gıllıgış. tommen gerzosunu işlemiş olabilir, %50 ihtimal diyelim.
arya:
tyler durden teorisine pabuç bırakıyorum sanırım, zira waif plotunda "olmayan" bir şeyler var, o karı faceless gibi hareket etmiyo, aşırı duygusal. arya o kadar eğitime boş bulunamaz, bulunuyor. ya son bölümdeki arya aslında jaqen ve waif'i test ediyor, ya waif aslında yok ve arya'nın alteregosu, ya hepsi birden rerörerö... bişey var orda, tam şeyedemedim. bişey olduğu %100, tyler durden %30, her halükarda ilk ölümde faceless'ın işin peşini bırakacağı %100.
hound:
trial by combat ile mi olur neyle olur bilemiyorum ama bu herif abisini öldürmezse HBO hq'yu yakarım. cleganebowl ftw. üstelik de hype'dan çoook önce kanaat getirdim buna, teeee oberyn-mountain düellosu olduğunda dediydim. böyle bir şey olmayacak olsa hound'un yüzü yanık bile olmazdı bence, öyle diyim. %100.
pink letter:
aşşaaaalık beyliş yazdı diye düşünüyorum. tek dayanağım da "come and see" demesi :P %65
umbers:
hala ümidim var, çünkü öbür türlü rakamlar yetmiyor hikayenin ilerlemesine. kuşatma sırasında dönebilirler en kötü... %30
yara:
tee amcası king's moot'u aldığında dediydim, önden gidip khaleesi'ye donanma hediye eder. %70
khaleesi:
bu bölüm meereen'e varır. tyrion'un masterlarla anlaşma yapmasından hoşlanacağını sanmıyorum ama (mesela) ejderhalarla iyi anlaştığını görünce affeder. %70
jamie:
bi noktada kitaptaki durumuna yakınsaması lazım. brienne ve bronn (ve podrick, hehe) elele büyük oyunu bozsun bence bu bölüm. trailer tam tersine işaret ettiğine göre ("cersei için hepinizi yakarım üleyn") ters köşe kurgulanıyor derim. zira "valonquar" pls. %70
melissandre:
hem yedeği geldi, hem de günahı büyük (shireen). ölebilir. %25

sezon sonu tahminlerine de başlayalım ufaktan, atış serbest:

arya: braavos'tan mezun olur, westeros'a yola çıkar (8)
frey: gg (8)
cersei: yaşar (8)
high sparrow: gg (8)
margery: win! (8)
ramsay: gg (9)
winterfell: geri alınır (9).
bran: wall'a ulaşır (10).
night's king: wall'u zorlar (10).
khaleesi: ejderha üstünde "haydi canlar westeros'a hülooğğğ" konuşmasıyla sezon biter (10).

7 yanıltmasın. ambin.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

XLegolas said:
Ayrıca şu iki bowldaki 4 karekterden 3ünün ölümden geri döndüğünün de altını çizerim.

1i ölümden döndü, o da Jon. Sandor hiç ölmedi, arya özellikle "öldürmedi" karakteri. Artık gerek yok diyip yoluna devam etti. UnGregor zaten ölü, o gördüğün mountain ın vücuduyla cerseinin qyburn e verdiği insanların vücut parçaları. Genel olarak büyü gücünün geri döndüğünün en bariz örneklerinden biri şu anda hikayede.

Check your facts.

Ölümden dönmenin seyirci ya da okuyucuya sanki ölmüş gibi düşündürttürülüp sonra ŞAKAAA diye geri getirilmek manasında kullanıldığını anlayacak kadar zeki bir arkadaşımızsın bence nerdlüğe gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

qıllanan qadın
Emaleth said:

cersei:
hep dedim, çok out of character 3-4 bölümdür, aşırı sakin, contained. iş çeviriyor ve çevirdiği iş mountain'ı trial by combat'a sürmekten daha gıllıgış. tommen gerzosunu işlemiş olabilir, %50 ihtimal diyelim.

Mantıklı bi önerme, üstüne anne bana öğret sahnesini de açıklıyor. Ama o iş ters tepecek bizi böyle vurucu bi final bekliyor.

said:
arya:
tyler durden teorisine pabuç bırakıyorum sanırım, zira waif plotunda "olmayan" bir şeyler var, o karı faceless gibi hareket etmiyo, aşırı duygusal. arya o kadar eğitime boş bulunamaz, bulunuyor. ya son bölümdeki arya aslında jaqen ve waif'i test ediyor, ya waif aslında yok ve arya'nın alteregosu, ya hepsi birden rerörerö... bişey var orda, tam şeyedemedim. bişey olduğu %100, tyler durden %30, her halükarda ilk ölümde faceless'ın işin peşini bırakacağı %100.

Waif ölür arya yoluna devam eder, jaqen waifin arkasından yeterince iyi değildi duygularına esir oldu falan der hatta bunu diyip waif kimliğine bürünür falan fistan. Gerçek waif aka kitap waifi böyle out of character değil, dizide dramatize etmişler aryanın nemesisi olsun diye.

said:
hound:
trial by combat ile mi olur neyle olur bilemiyorum ama bu herif abisini öldürmezse HBO hq'yu yakarım. cleganebowl ftw. üstelik de hype'dan çoook önce kanaat getirdim buna, teeee oberyn-mountain düellosu olduğunda dediydim. böyle bir şey olmayacak olsa hound'un yüzü yanık bile olmazdı bence, öyle diyim. %100.

Büyük ihtimalle bu sezon değil. Zaten daha ilk kitapta bran ın bi vision ı var frankengregor + sandor + jaimeyle. Üçü illa ki bi araya gelecek

said:
pink letter:
aşşaaaalık beyliş yazdı diye düşünüyorum. tek dayanağım da "come and see" demesi :P %65

Kitapta da bi pink letter var ve beyliş olaylara çok uzak. Dizide o kadar sapma olacağını sanmam.

said:
umbers:
hala ümidim var, çünkü öbür türlü rakamlar yetmiyor hikayenin ilerlemesine. kuşatma sırasında dönebilirler en kötü... %30

Aslında kitaptaki great northern conspiracy olsa baya bi aksyon ve double hatta triple stabbin' dönecek de diziyi baya sadeleştirdikleri için ben dümdüz boltoncu olduğunu düşünüyorum umberların.

said:
yara:
tee amcası king's moot'u aldığında dediydim, önden gidip khaleesi'ye donanma hediye eder. %70

Kitaplarda bunun amcası gidiyordu dany e, asha (yara) stannisin esiri falan gerçekten bambaşka olaylar var. Yine basitleştirme olduğu için bi fikir yürütemiyorum. Ama Euron psikopat olduğu için kesin danyle bir araya gelecekler.

said:
khaleesi:
bu bölüm meereen'e varır. tyrion'un masterlarla anlaşma yapmasından hoşlanacağını sanmıyorum ama (mesela) ejderhalarla iyi anlaştığını görünce affeder. %70

Dany gidip mereen i başlarına yıkacak artık o kafa yapısına geldi. Tyrion ın ne yaptığı pek de umrunda olmaz gibi

said:
jamie:
bi noktada kitaptaki durumuna yakınsaması lazım. brienne ve bronn (ve podrick, hehe) elele büyük oyunu bozsun bence bu bölüm. trailer tam tersine işaret ettiğine göre ("cersei için hepinizi yakarım üleyn") ters köşe kurgulanıyor derim. zira "valonquar" pls. %70

Sezon sonunda olacak bence dramatik değişim için, cerceinin delirip etrafındakilere zarar verdiğini falan görecek.

said:
melissandre:
hem yedeği geldi, hem de günahı büyük (shireen). ölebilir. %25

Daha işi bitmedi, bide yedeği taa bi dünya ötede.

said:

sezon sonu tahminlerine de başlayalım ufaktan, atış serbest:

arya: braavos'tan mezun olur, westeros'a yola çıkar (8) (tu)
frey: gg (8) (9-10) (tu)
cersei: yaşar (8) (tu)
high sparrow: gg (8) (td)
margery: win! (8) (td)
ramsay: gg (9) (tu)
winterfell: geri alınır (9). (tu)
bran: wall'a ulaşır (10). (tu)
night's king: wall'u zorlar (10). (td)
khaleesi: ejderha üstünde "haydi canlar westeros'a hülooğğğ" konuşmasıyla sezon biter (10). (td)

Sosyal ağlarda paylaş

XLegolas said:

axedice said:

XLegolas said:
Ayrıca şu iki bowldaki 4 karekterden 3ünün ölümden geri döndüğünün de altını çizerim.

1i ölümden döndü, o da Jon. Sandor hiç ölmedi, arya özellikle "öldürmedi" karakteri. Artık gerek yok diyip yoluna devam etti. UnGregor zaten ölü, o gördüğün mountain ın vücuduyla cerseinin qyburn e verdiği insanların vücut parçaları. Genel olarak büyü gücünün geri döndüğünün en bariz örneklerinden biri şu anda hikayede.

Check your facts.

Ölümden dönmenin seyirci ya da okuyucuya sanki ölmüş gibi düşündürttürülüp sonra ŞAKAAA diye geri getirilmek manasında kullanıldığını anlayacak kadar zeki bir arkadaşımızsın bence nerdlüğe gerek yok.

adam yazmis iste, hound zaten olmedi. oldur beni diye bagiriyodu en son.

dizide de mountaini qyburn kesip bicip frankenstein yaparken muhabbetini yapti cerceiye, nerd merd olmaya gerek yok.
kitabi okumadin ok. diziyi de mi izlemedin.

hadi onu da izlemedin. ozetini falan izleseydin su kizlarin kanallarindan
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...