Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Martian (2015)

moriQ

Öne çıkan mesajlar

gençler bu arada trailer'a baktığım kadarıyla oldukça sadık kalmışlar kitaba.
bu arada kitapta "in your face neil armstrong" tadında çokça line var. öyle güzel, yerinde espriler var ki metrobüste falan dinlerken audiobook'u, "bu adam müzik dinlerken neye gülüyor" şeklinde çokça bakışa maruz kaldım. Adam gibi adam Mark Watney.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
he senin eskiden yazdıklarını da okudum zaten almadan önce masaüstü bölümünde mi neydi, nette de övüyorlar bayağı. azıcık göz attım geldiğinde de hoşuma gitti okuduğum kısımlar

bu babil enpara kampanyasını da keşke daha önceden de kullansaydım. hopi ile birlikte 100TL'lik alışveriş 40TL'ye geldi resmen stoklardım bayağı istediğim şeyi ...
Sosyal ağlarda paylaş

evet hava alanında falan da bol bol zaman vardı, yazlığa gelince de bırakamadım işte 250 sayfa falan okudum bugün. bayağı çekti içine götürdü.

film de kitap kadar başarılı olursa harbi muazzam olur. matt damon'ın oyunculuğunu genel olarak düşününce ve fragmandaki kesitleri de birleştirince role de cuk oturacağını falan düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

tabii kitabın akıcılığı mark'ın sürekli "yaşananları" anlatması ve işin içinden nasıl çıkmış olabileceğini okurken de bir yandan düşünerek geçtiğinden dolayı kafanı oyalıyor vs. öyle güzel bir yanı var.

diğer yandan işte bu olayı filmde yansıtabilirler mi? kurgusu vs. nasıl olacak merak ediyorum. bu akıcılığı, kaliteyi bozmadan filme aktarmışlarsa 8/10 olur. aksinde boktan bir anlatım, özellikle bolca üçüncü şahıstan vs. gösterirse yaşananları kötü bir real time ile çok sıkıcı ve tahmin edilebilir bir film olabilir.

dozajını çok iyi hazırlamak ayarlamak vs. gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sabah bitirdim kitabı, sonlara doğru bayağı sıkıldım ama genel olarak güzeldi.

son kısımlarda da hesap goygoyları vs. çok tekrarlıyor diye sıkıldım. sürekli saçma bir döngüye girdi kitap bir süre sonra ama olsun. başlarda ve orta kısımlarda falan o kadar iyiydi ki yine 7/10 çalışır.

sonlarda iyiydi aslında ama yazarda böyle biraz aceleye getirmiş gibi bitti. onun eksikliği vardı, umarım filmde olmaz aynısı

edit:

Ayrıca sürekli bir şeylere isim vermesi ve geyik karakterli bir eleman olması Watney'in bayağı komikti. Mesela kendini uzay korsanı ilan ettiği bir bölüm falan vardı bayğaı güldüm. Mantıklı şeyler üstüne yaptığı geyikler kitap boyunca iyiydi.

Ya da kendi uydurduğu enerji birimine korsan-ninja adını takması ve sürekli öyle bahsetmesi yine iyiydi asdfdsa
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Uzay'da tek başına kalmışlık ve bunu yansıtması açısından evet.

+ Kevin Spacey.

Do not open before watch

Iron Man muhabbeti, Çin'den yardım isteme, aynı disko müzik esprisinin 4 kere tekrarlanması, züper nerd zencinin nasa yetkililerine yaptığı komik gösterilmeye çalışılmış sunum sahnesi vs... Daha sayamadığım onca sahne.

Hatta düşündüm şimdi

6/10

Sosyal ağlarda paylaş

Moon'un eksikliği hikayenin belli bir noktadan sonra hiç bir yere gitmemesiydi. Olayın aslını öğrendikten sonra ki o da ilk 30 dakika içinde oluyordu, senaryoda gerçek anlamda bir gelişme olmuyordu. Kısa film olarak yapılsa daha iyi olurdu.

Ama her şey bir yana Moon ile The Martian birbirine o kadar benzeyen filmler de değil.

The Martian tamamen adam nasıl hayatta kalacak, oradan nasıl kurtulacak ekseni etrafında dönüyor. Bunu da iyi başarıyor. Ridley Scott'ın filmleri arasında üst sıralara girer.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamin nasil hayatta kaldigi ile ilgili hicbisey olmadigi gibi olaylari degistirmisler bre.

Pathfinder yolculugu
Habin patlayisi
Matkap kazasi kayalara yazmasi
Kum firtinasi
Devrilmesi vs
Komutan icten ask besliyo sanki ona kurtarttilar lel

Ares4 yolculugu 100 sol suruyor 3 dakka gosterdiler be. Adam marsta keyif catiyo sanki mubarek.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...