masa Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Gözlerinin beyazı kırmızı hafif, netten baktım önemli bir hastalığın habercisi olabilirmiş. Yarın veterinere götüreceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 arkadaşlarıyla takılmışlardır çok şeyapma. bir şeyi yoktur bu arada umarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Kasım 7, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2017 Göz kizarikligi için veterinere götürmedim çünkü ertesi gün baktigimda o kadar da kizarik degildi. 2 gün önce dışarıda sabahladı. Öğlen gibi geldi bi baktim kulagi cok hafif kaniyor. Batikon sürdüm hemen mikrop kapmasin diye. Yara kabuk bağladi ama kulakta iz kalacak sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Kasım 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2017 Su hayvanin basina gelen onca kotu olaya ragmen hala sehrin sokaklarinda dolasmasinin kedi icin daha iyi oldugunu savunabilmek icin bayagi inatci olmak lazim. Amerikan suburblerinde yasamiyorsan eger kedin sokakta guvende degil, bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 fırat niye hala inat ediyorsun, bir gün kediyi geri döndürülemez şekilde hasta ya da yaralı falan bulacaksın. O zaman pişmanlık için geç olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2017 Abi bu kadar bohem hayat yasayan bi kedi gormedim ya daha ben.sanki cok zenginde bu zenginligi elinin tersiyle itip boyle itlik pustluk pesinde kosanlar varya işte o cuma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Kasım 9, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2017 neutrino said: Su hayvanin basina gelen onca kotu olaya ragmen hala sehrin sokaklarinda dolasmasinin kedi icin daha iyi oldugunu savunabilmek icin bayagi inatci olmak lazim. Amerikan suburblerinde yasamiyorsan eger kedin sokakta guvende degil, bu kadar basit. Sokakta güvende değil evet biliyorum. Ömür boyunca hapis hayatı yaşamasından iyidir diye düşündüğümden dışarı çıkmasına izin veriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Kasım 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2017 yalnız ne kadar güvenlik toplumu olduysak kedinin bile dışarı salınmasını mantıklı bulmuyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Bugün akşam etrafa bakındım bulamadım. Sonra yağmur başlayınca kendisi girmiş apartmana, sesini duyup aldım içeri. Baya bi ıslanmış ve gene kavgaya karışmış. Diğerine göre daha ciddi bir kavga olmuş. Yaralar yüzeysel ama biraz fazla geldi bana. Batikon sürdüm kulak çubuğu ile. Üstüne de ıslak mama patlattım, iyi beslensin hemen iyileşsin diye. Canım oğlum benim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 şu hayvanı allah aşkına bırakma artık ya. bak bişe olacak çok belli, kaç oldu.... 7 24 evde bile kalsalar kedi denen hayvanların keyfi yerinde oluyor. böle özgürlüğünü veriyorum kafalarını geç yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Abi salma bence artık, tadı kaçmış mevzunun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Cok uzuluyorum su hayvana ben gordukce. Masa hayvana insan ozellikleri yukleyip oradan empati kuruyor, bu cok yanlis bi kere. Kedilerin olayi kendi guvenli bolgelerine sahip olmalari, duzenli beslenip temiz suya erisebilmeleri ve oyun ihtiyacindan ibaret. Sen bu hayvani ozgur olsun diye dusunup sokaga her saldiginda aslinda dogal ortaminda karsilasmayacagi tehlikelerle basbasa birakiyorsun. Sokak kedilerin dogal yasam alani degil. Bu yuzden sinirli kaynaklar icin mucadeleye girip birbirine zarar verebiliyorlar, dogal ortamindaki gibi birakip gideyim uzaktaki goletin yakinina falan diyemiyor hayvan. Hatta bazen kavgalarinda kacabilecegi yer olmadigindan oluyorlar, her tarafi acik duz arazi degil sehir sonucta. Abi bi de goruyorsun bak, kedine zarar geliyor artik, demek ki senin bakis acin hatali. Bunu kabul et artik, kedim ozgur olsun kafasindan cik lutfen. Emin ol kedin sadece evin icinde oldugunda bile sen onunla yeterince oyun oynarsan, ya da ikinci bi kedi olur ve sosyallesirse sokaga ciktigi halinden daha mutlu olacaktir. Birakma artik sokaga cunku bi gun buraya gelip "cuma kayboldu iki haftadir gelmiyor" diye mesaj atacaksin, kedinin basina kotu bisey gelecek malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2017 hayvancağızı sokağa salmaya devam edeceksen de şuraya postlamayı bırak. cuma geldi eki eki, yemek verdim su verdim kafası yarılmış, gibi mesajlara gerek yok artık. üstte de denilmiş, tadı kaçtı artık çocukluk yapma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Yazdıklarınıza hayret ediyorum. Dışarısı her zaman tehlikeli ama hayattan aldığı zevk ve yaşadığı keyifi düşününce içimi rahatlatabiliyorum. Ben sizden daha fazla üzülüyorum. Sürekli aklım cuma da kalıyor. Günde 5 defa aşağı inip aradığım oluyor. Kedinin doğal ortamı sokak. Yaşayabilecekleri doğal ortamları tamamen yok olmuş olabilir ama şuan tüm sokak kedileri şehir sokaklarına adapte oldu. Kediyi eve kapatarak iyilik yapmış olduğunuzu sanıyorsunuz ama o kadar da iyi bir şey yapmıyorsunuz. Sosyalleşme, çiftleşme ve avlanma gibi doğal dürtüleri evin içerisinde yaşayamıyor. Ayrıca sokakta çok daha fazla uyarana maruz kalıyor. Evde hapis olan kedi neredeyse hayatı boyunca aynı günü yaşıyor. Kedi kediliğini yaşayamıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2017 Ufak yastan eve girmis ya da uzun sure evde yasamis kedinin yeri sokak degil maalesef. Ev konforuna alismis hayvanin hayatta kalma ic gudusu koreliyor gayet. O yuzden dayak yeyip hirpalanip geliyor, baska bisey olmuyor. edit : bir de evet olay hayvana iskenceye donmus resmen. iyilestirip iyilestirip ringe yollar gibisin. yazik hayvana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Bugün veterinere götürdüm. Antibiyotik iğne başladı. 3 gün daha götüreceğim. Şuan evde uyuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 masa said: Kedinin doğal ortamı sokak. Yaşayabilecekleri doğal ortamları tamamen yok olmuş olabilir ama şuan tüm sokak kedileri şehir sokaklarına adapte oldu. Evde hapis olan kedi neredeyse hayatı boyunca aynı günü yaşıyor. Kedi kediliğini yaşayamıyor. KOmple sokağa bırak abi o zaman, niye evde besliyorsun. sokakta ver mamasını filan, arada görünce seversin vs. Anlamadım ben seni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 "kedinin doğal ortamı sokak" dedikten sonra ben başka bişi diyemedim zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olorin84 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Biz bir kediye aynı masanın baktığı gibi 8 sene baktık. Çok sağlıklı mahallenin alfa tekiriydi kendisi. Haremi falan vardı. Halinden oldukça memnundu gündüzleri sokakta geceleri evde takıldı hep. Arada bir kaç gün gelmediği olurdu ama kafası estimi gelirdi yine. Sonra bir gün gitti bir daha gelmedi aramadığımız yer kalmadı ama yok. En sıkıntılı olan şey bize ihtiyacı olan bir anda yanında olamamak oldu. belki hastalandı ya da biz yanında olsaydık atlatabileceği bir kaza geçirdi emin olamıyorsun o kadar sene beraber zaman geçirdiğin arkadaşının akıbeti hakkında :( yine aklıma gelince üzüldüm bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 kedinin dogal ortami arabalarla ve sacma sapan insanlarla dolu sokak degil abi, tekrar dusun mentaliteni lutfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 (facepalm) Masa trollüyor musun bilmiyorum ama kedinin dogal ortami sokak demek cok cahilce abi. Sokak kedilerinin yasam suresi 3-4 yil ortalama, evde yasayan kedi kolayca 20 yili gorebiliyor. Sen düzgün bi kedi sahibiysen zaten hayvani mutlu edecek selilde uyarici ortam yaratiyorsun evde oyunla, ikinci kediyle falan. Zaten bir kedi kendine ait alani oldugunu hissettiginde, duzenli yiyecek ve suya erisimi oldugunda geriye bi tek oyun ihtiyaci kaliyor. Onu da duzgun yapmiyorsan bakma zaten kedi falan, en keyifli sey kediyle oyun oynamak. Sen cumayi disari saldiginda hayvan diger kedilerle bolge sahiplenme mucadelesine girisiyor ve kacga cikiyor iste. Hayvan asil boyle mutsuz oluyor. Sen evde kedi varken yeni bi kedi daha geldiginde, alisana kadar nasi stres oldugunu, mutsuz oldugunu gormedin mi hic? Cuma ve sokaktaki diger kediler surekli bu stresi cekiyor iste, cunku sokak kedilere uygun bir ortam degil. Kedinin insan oldugunu zannetme kafasindan kurtulursun umarim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Kedini döven kediyi bulup müdahale et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Eleştirilere cevap vermeyeceğim. Bakış açınız çok yanlış ve bencilce. Aynen kedilerin doğal ortamı sokak değil, sizin 100 metrekarelik eviniz. Bugün 18.00 gibi dışarı çıkıcam diye tutturdu saldım bende. Az önce eve gelirken bi baktım sarı bir kediyle kapışıyorlar. Baya ciddi saldırdılar. Sarı kedi diğer siteye kaçtı, cuma da peşinden gitti. Ben de peşlerinden ayırmaya gittim. Sarı kedi beni görünce geri çekildi. Cumayı aldım geldim eve. Apartman görevlisi de aynı kediyle 2 gün önce kavga ederken görmüş. Yakında cuma sarı kediyi sepetler diye umuyorum. Canım oğlum benim. olorin84@ Çok iyi bir hayat sunmuşsun kediye, gerçek bir kedi gibi yaşamış. 20 yıl 100 metrekare evde hapis hayatı yaşayacağına 8 yıl kedi olarak yaşaması tartışılmaz bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 niye ayırdın ki? doğallığını kaybetti kedi kedilerin doğal ortamında kapıcıların yaptığı gözlemler büyük önem taşır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sakalliyan Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 ya Cuma Evde Kalsıncılar plan yapıp Cumayı kaçırsın ya da sussun ne tartışma bu yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar