Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yaşlı kedi bakımı/beslenme

WaNTeD

Öne çıkan mesajlar

selam

17 yaşında bir kedimiz var, son 5-6 ayda ağırlığının 3te1 ine düştü bahçede yaşıyor eve gelmiyor, 2 dişi kırık yemek çok zor yiyor bağırıyor acıdan ve genelde çiğ kıyma yiyor sadece pişince onu da yemiyor ne kadar ufalasak da, nasıl besleyebiliriz ki veya diş için tedavi bi şey olabilir mi ? eti pişirdikten sonra mikserle falan çeksek sıvı kıvamda deneyen yapan ? eskiden sürekli kuş avlardı tey tey kocadı..
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

abi hayvan gelmiş 17 yaşına, oluruna bırakın bence hani ev kedisi de değil anladığım kadarıyla

17 yıldır bizim bahçede ya memleketteki evde, ev kedisi değil de bizim kedimiz sonuçta çok üzüldüm yaşlandığını farkedince, 3 kuşak sülalesi bahçedeydi, neslinden tek kalan o şimdi
Sosyal ağlarda paylaş

Bir veterinere götürüp tahlil yaptırmanı tavsiye ederim.
Benim kedimde 16 yaşında, son zamanlarda çok zayıfladı. Daha öncedende götürmüştüm Avcılar veteriner fakültesine, ilaçlardan sonra biraz toparlamıştı, şuan yine zayıf. Geçen hafta yapılan kan ve idrar tahlillerinden sonra serum takıldı. Bir hafta boyunca hergün. Serumlar bitince haftaya tekrar götürücem.
Royal Canin recovery kedi mamasıda tavsiye ettiler, fakat onu bulamadım. Farklı marka yaşlı kedi maması veriyoruz.

Dişleri için temizleme jelleri var, parmağına aparat gibi birşey takıp dişlerini temizleyebiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni tavsiye ederim bende.
Götürebiliyorsan sabah erken saatte götür, hem sıra olmaz hemde daha rahat ilgilenirler. Fiyatlar konusuda dışardaki veterinerlere göre baya uygun. İçeriden serum vs. alabiliyorsun, onlarda gayet uygun.
Daha sonra bu tarz bir tedavi uygulanması gerekiyorsa evinin ordaki veterinerlerde uygulatabilirsin, biz öyle yapıyoruz.

Pascal bizimkiler beni eve almazlar, kediyi dışarı bırakmazlar o derece biliyosun :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...