Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Haydi bana bilgisayar bulalım

Lectre

Öne çıkan mesajlar

gtx760 alsam 800 lira

i5 alsam 600 lira

1400

anakart ram kasa hdd monitörü 600e halledebilsem ne tatlı olacak ahahs ^^

bakıyorum bakalım hala.

hani watch dogs oynayayım vs gibi bir derdim yok, max oynayacağım 1-2 mmo olur ki sistem gereksinimleri aman aman değil çoğu çıkan ve çıkacak mmonun.

tek isteğim bana sıkıntı çıkarmayacak bir kasa, aslında 1.2lık kasalarda benim istediğimi yapar ama işte bakınıyorum hala.

400-500 civarı düzgün bir ekran kartı bulsam toplayacağım direk i5 ile.

totaldede 2kya çıkarım.
Sosyal ağlarda paylaş

MSI 970A-G46

Amd fx 8350

Corsair vengeance 2 x 4 gb 1600 mhz cl9

Toshiba 1 tb 7200 rpm hdd

Thermaltake v3 600w midT atx kasa

Ekran kartı karar aşamasında, nasıl olur böyle?

Birde amd fx 8350 mi yoksa intel i5 4460 mı?

Certhasın gtx760ı alabilirim bu hafta içinde toplarsam sistemi
Sosyal ağlarda paylaş

dual core isterse 5ghz olsun artık yeni oyunlrada quad altı saçmalıyor. i3le bile w3 oynayamıyo millet 4 thread olmasına rağmen. bence intelde i5 altı alınmaz artık ama ben hala l3 cachesi olmayan triple core amd x3 kullanıom yetiyor bana uaeuh. gta denemedim, w3 denedim güzel oynanmıyor her şeyi low yapsam da aynı highda da aynı yavaşlık cpu yüzünden.

keşke zamanında mezarcılık yapmayıp phenom x4 olmadı athlon x4 alaymışım ya bunları oynatırdı
Sosyal ağlarda paylaş

Lectre said:

Karşılaştırmalı sitelere flm baktıydım 8350 daha iyi duruyor 4460tan, benimde intel alasım var ama amd tavsiye edilmemesinin sebebi ne?

Önceden amdler ısınıyordu vs eyv şuan intelle aradında o kadar fark var mı

amd ısınıyor athlon xp 2500 zamanlarında kaldı ya ahhuea 10 yıl önce. artık kısaca dandik o yüzden intel tercih ediyo herkes

http://tablet.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=106809446
Sosyal ağlarda paylaş

AMD'nin tercih edilmemesinin nedeni oyun için satın alınan bilgisayarlarda en fazla 4 core kullanımı oluyor. AMD'nin güncel, high-end işlemcilerinin hepsi 4+ core.
İtibariyle AMD işlemcileri benchmark'larda, ofis uygulamalarında, rar/render tarzı işlemlerde iyi performans veriyor ama 4 core'la multiplayer oyunda (DX11.x altında, CPU overhead fazla olduğu için) ekran kartını beslemeye yetemiyorlar. Ayrıca Intel işlemcilere göre daha fazla güç harcayıp daha fazla ısınıyorlar ve itibariyle bu yüzden genel olarak tercih edilmiyorlar, edilmemeliler.

Günümüzde PC toplayacaksanız Intel'in yeni işlemcilerine, hatta en yeni platformuna yönelmenizi öneririm. Anakart teknolojisinde keyifli değişiklikler mevcut: fazla sayıda PCI-E lane'leri, M2 SSD'ler, mukavemeti desteklenmiş PCI-E slotları, daha kaliteli ve interferansa karşı korunmuş DAC'ler, daha stabil USB mimarisi, daha yoğun MSI mode desteği tarzı hayatı güzelleştiren değişikliker mevcut.
Sosyal ağlarda paylaş

Gpu hariç şöyle düşünüyorum o zaman;

Asus H81I- plus sata 3 usb 3 anakart 1150 soket. 276 TL

Intel i5 4460 işlemci. 606 TL

Gskill ripjawsX 2 x 4gb 1600 mhz ram. 266 TL

Seagate Barracuda 1 tb 7200 rpm hdd. 187 tl

Xigmatek asgard pro pure 80w+ 600w kasa 260 TL

AOC e2262Vw led monitör 5 msmiş. 349 tl

Toplam vatan fiyatları 1944 tl

Bunun üzerine certhasın gtx760ı düşünüyorum bu hafta içi toplarsam.

Düzeltmem gereken bir şey var mı?

Kasa + psu yerine bu psulu kasayı aldım markasını bilmiyorum kötü mü ederim?

Hdd normal zaten sanırım?

Tasarruf etmemi sağlayacak önerileriniz varsa bekliyorum.

Bu hafta içi bunu toplamazsam sonrasında yüksek ihtimal amd fx x6 6300 + r9 270 düşünebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

PSU konusu çok acaip yaw. Yabancı forumlarda bellemişler bi kaç marka, ötesini almayın yok yanar yok patlar falan. Genel de kasaların içinde gelenlere giydiriyorlar.

Ben de kasayı 6 yıl önce 600w PSU ile almıştım, daha yeni yeni tırtlamaya başladı. Şurada kaliteye göre sıralama falan yapmış biri. Lakin iyi diye söylediklerinin fiyatına kasa+psu alınabiliyor nerdeyse.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...