xaty Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 ev sahibiyle iş yapmak en garantisi emlakçılarla ilgili bu kadar hikaye varken puştluk yapcaksan da bin türlü yolu var emlakçılara karşı. en basiti kağıdı başkası imzalasın (arkadaşın ile falan git ev bakmaya) telefon numarası bile vermiyorum iş ilerlemedikçe. zaten yalan söylediklerini fark ettiğim anda demediğim kalmıyor, yerin dibine sokuyorum (haklısınızları işitip arkamdan bolca küfür yiyorumdur o ayrı) imzalanan kağıtlar üstünde ne bilgiler oluyor? gösterilen ev ile ilgili bilgiye pek denk gelmedim, genelde isim-tarih-imza ve emlakçı tarafı bilgileri oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Esh said: Oyle bi kaat yok. Evlendirme dairesi mi lan bu, olene kadar evini benden alacaksin diye kaat mi olur sdfs şu bahsettiğim satarken ev sahibi ile yaptıkları sözleşme. bir nevi ben senin evini satmaya çalışacağım uğraşacağım başkasyıla iş yapmayacaksın kağıdı; http://www.ito.org.tr/ito/docs/portal_docs/Gay_satimaracilik.pdf şu ise muhtemelen adres kısmı boş bırakılarak imzalatılan ve arkadaşın anlattığı gibi sonradan adres kısmı yazılan kağıt; http://www.ito.org.tr/ito/docs/portal_docs/Emlak_gorme.pdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Fotokopiden cikardiklari sikko bi kast Imza telefon isim sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 anhora başlığı diye geldiydim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Esh said: Imzaladiklari kagit A evi icin, B evini tutmus olmasi o emlakciyi baglamaz. Ha imzayi taklit edip adresi yapistirdilarsa kagida, evrakta sahtecilik 3 aydan basliyo yok kağıda dayanarak olmuyor, puşt emlakçı dava açıyor "aramızda sözlü anlaşma vardı" diye, mahkeme davanın açılmasını kabul ediyor. ha bu olay mevcut ticaet kanunudna önce olmuştu 3-4 sene önce falan, ki baya baya uğraşıyordu insanlar, biz de öyle şey olur mu diyorduk ama işte adam bir şekilde kılıfına uydurup yapmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 RamsesII said: xaty said: emlakçılar en ahlaksız ticaret yapanlar olabilir belki adamlar dolandırıyor, bahaneleri ve kendilerine göre geçerli sebepleri de var ve kimsenin bir şey dediği yok adamlara. legal dolandırıcılık sosyal mühendissen emlak bürosunda bir işe başlayabilirsin rahatlıkla Marty said: atakoyde bi emlakci var, gidiyor kendisiyle anlasmamis evlere kapicidan falan anahtar alip emlakciyim diyip giriyor kendi reklamini yapistiriyor cama. sonra yutturabildigine evi gosterirken imza attiriyor benden baskasindan tutarsan % bilmemkac komisyonumu alirim diye. evin sahibi veya calistigi emlakcisi baska yer oldugunu ogrenince dogal olarak baskasindan tutuyor evi. sonra davayla aliyor parasini. ev sahibiyle anlasmamis vs farketmiyormus. milleti otturuyorlar boyle satmadiklari/kiralamadiklari evlerden komisyon alarak. bu emlakçıların imzalattıkları kağıtların geçerliliğini hep merak etmiştim. gerçekten o şekilde dolandırabiliyorlar mı insanları, dava ile Abi esasen sözleşmenin noter tasdikli olması gerekiyor ama mahkemelerde daha önce tasdiksiz sözleşmeler delil olarak kabul edilmiş, emsal var yani. Bu olayda farkli isler var simdi. Birincisi noter tasdiki filan gerekli degil. Burada yapilan bir simsarlik sozlesmesi, emlakci kiraciyi bulmus, evi gostermis, begendirmis, kiralatacagim diye sozlesme imzalatmis. Sonra kiraci ev sahibi ile konusup emlakcinin ev sahibi ile anlasmali olmadigini ogrenip dogrudan sozlesme yapmis. Olay boyle ise burada emlakcinin hakki kaybolmaz. Yapilan kesinlikli ahlaki degil ama dolandiricilik da degil. O sozlesmeden sonra emlakcinin isi ev sahibi ile konusup sana kendi vaat ettigi sartlarda anlasma imzalatmak. Bunu beceremezse (ev sahibi mesela kimsin sen kardesim, defol git der uzerine de haneye tacevuz davasi acarsa) bu sefer kiracinin emlakciya karsi tazminal hakki dogar cunku. Yapilan simsarlik sozlesmesinin tek iptal edilme yolu ahlaka aykiri oldugunu iddia etmek, ama dolandiricilik yok burada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 imamizer said: Esh said: Oyle bi kaat yok. Evlendirme dairesi mi lan bu, olene kadar evini benden alacaksin diye kaat mi olur sdfs şu bahsettiğim satarken ev sahibi ile yaptıkları sözleşme. bir nevi ben senin evini satmaya çalışacağım uğraşacağım başkasyıla iş yapmayacaksın kağıdı; http://www.ito.org.tr/ito/docs/portal_docs/Gay_satimaracilik.pdf şu ise muhtemelen adres kısmı boş bırakılarak imzalatılan ve arkadaşın anlattığı gibi sonradan adres kısmı yazılan kağıt; http://www.ito.org.tr/ito/docs/portal_docs/Emlak_gorme.pdf Gay_satimaracilik.pdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Oglum sozlu andlasma mi olur ticarette , hasta mi o emlakci. Sgk davasi da degil ki bu iscinin actigi davada, isveren kanitlamak zorunda olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 peki emlakçı ile evi gördük ettik bir fiyat söyledi bize sonra ev sahibiyle konuştuk ama çok daha altında bir fiyat sundu bu durumda gidip pahalı olanı mı almamız gerekiyor göz göre göre? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 emlakcılarda insan degil mi? Biraz insanlara güvenelim baska bişe degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 abi hasta olan emlakçı değil o davanın açılmasını kabul eden mahkeme, belki detayında başka bir şey vardır ama yine de saçma ahyır bir de evin sahibi ve kiralamayı yapan esas emlakçı da ilk celseye gidiyor dava düşsün diye ama mahkeme davayı devam ettiriyor falan herhalde hakim emlakçının dayıoğlu falan sdf baya saçma bir davaydı acaba nasıl sonuçlandı, dur lan ablama sorim belki bliyordur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Hayir, Ev sahibiyle emlakciya birlikte gidip bak kardesim boyle boyle demeniz gerekiyor. Komisyonu da paylasirsiniz ev sahibiyle Ama evinin istedigi paradan cok daha yukariya satilacagini ogrenen ev sahibi evi sana satmaz, emlakcisini da sure bitene kadar tutar, sure bitiminde evini emlakcinin belirledigi fiyattan baska bir emlakciya sunar. Ev sahibi de keriz degil ama bu dedigim cok nadir olabilecek bir olay. Belki cok yuksek fiyatli evlerde oluyodur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 xaty said: peki emlakçı ile evi gördük ettik bir fiyat söyledi bize sonra ev sahibiyle konuştuk ama çok daha altında bir fiyat sundu bu durumda gidip pahalı olanı mı almamız gerekiyor göz göre göre? sen ev sahibi ile veya emlakçıyla fiyatı indirdiysen o fiyattan evi tutarsın. sonuçta sen kira sözleşmeni ev sahibi ile yapacaksın emlakçıyla değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 oldun said: emlakcılarda insan degil mi? Biraz insanlara güvenelim baska bişe degil. Galaxy note 3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 arti bir miktar para Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 oldun said: emlakcılarda insan degil mi? Biraz insanlara güvenelim baska bişe degil. benim gözümde değiller. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 tüm gerekli prosedürleri bildiğiniz zaman bir problem ile karşılaşmıyorsunuz ama türkiye kaç kişi bir emlakçı kadar bilebiliyor prosedürleri, kanunları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 emlakçılar kadar puşt bi class görmedim ben aradaki %0.01 dilimi katmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Arac galericiai de ayni sekilde caliaiyo. Ben 1 kere galeriye araba sattim, daha dogrusu herif izmirden gelip aldi . 67 ye mi ne satiyodum amaroku adam 64 teklif etti ilani koydugum gun. 2 ay satmaya ugrasmamak icin he dedim. O da araci 70 e koysa galeriye, alicinin yapabilecegi bisi yok. Ama sahibinden.com falan sektoru oyle bi baltaliyo ki , ben anlamadim kim galeriden emlakcidan ev aliyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 sahibinden.com'da gerçekten sahibinden satılık ilan milyonda 1, hepsi emlakçı galerici.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Milyon dolarlik ev bakiyosan o tabi ki emlakcida olcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 abi bazen internete düşmeyen evler oluyor, bildiğin ilanı sadece emlakçı camında görüyorsun (mahalle emlakçıları için geçerli bu) sen bir eve bakmak için gidiyorsun emlkaçıyla görüşmeye emlkaçı çat diye ikamesi 3 ev daha gösteriyor sana ki sen o evlerin ilanını görmemiş oluyorsun nette ev sahipleri de evi gezdirmekle uğraşmamak için emlakçıya veriyor zaten nasıl olsa emlakçının parası kiracıdan çıkacak çünkü sene 2015 falan ama emlakçı dediğimiz şey, eğer emlakçı robotlar gelmezse, 2150 de de olacak emlakçı yerine kapıcı olsun desen aynı şey, şu anda türkiyede emlak aracılığı yanlış uygulanıyor o ayrı, aslında emlakçı dediğin bildiğin broker ayn ızamanda, ev sahibi ve kiralamak isteyen kişi arasında fiyat pazarlığını da yürütüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 emlakci 5 dk sı diye birsey var aga + ev e5 e yakın di mi abicim bak biz karsida okuyoruz otobisi kacirdik mi vapura in fln gec kaliriz - tabi tabi hemen surda + gebzeye geldik ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 ahaha yürüme mesafesi algısı da çok güzel özellikle istanbul emlakçılarında burası metro'ya yürüme mesafesi mi diye soruyorsun? tabii 10 dakka da yürünür diyor adam, google maps'ten bi bakıyorsun 2.5km aradaki mesafe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2015 xaty said: ev sahibiyle iş yapmak en garantisi emlakçılarla ilgili bu kadar hikaye varken puştluk yapcaksan da bin türlü yolu var emlakçılara karşı. en basiti kağıdı başkası imzalasın (arkadaşın ile falan git ev bakmaya) telefon numarası bile vermiyorum iş ilerlemedikçe. zaten yalan söylediklerini fark ettiğim anda demediğim kalmıyor, yerin dibine sokuyorum (haklısınızları işitip arkamdan bolca küfür yiyorumdur o ayrı) imzalanan kağıtlar üstünde ne bilgiler oluyor? gösterilen ev ile ilgili bilgiye pek denk gelmedim, genelde isim-tarih-imza ve emlakçı tarafı bilgileri oluyor Arkadasla gittik biz. Hatta o da imzalamam ben bunu dedi ve imzalamadi sanirim. Bu sirada ben ev sahibiyle asansore bindim. Cok dardi asansor 2 kisi bindik. Ev sahibi direk kendi, sahtekar bunlar ya. Hic girmesin araya diyip kendi telefonunu vermisti. Ama evi begenmedik o ayri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar