Lectre Mesaj tarihi: Haziran 5, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2015 Tabi ki kullanıyorum :) 1 milyn kullanıyor yahu öyle deme ☺️ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2015 Up ;) Korkmayın yahu bir görüşme sağlamak istiyorum sadece, yanımda istediğiniz patiyide getiririm gelirken :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2015 Bu pronet gibi sistemlerin anlamadığım bikaç noktası var. Bidefa sistemler belli, ve birbirinin aynı. Yani girmek isteyen adam da biliyor pronet takılı evde ne var ne yok. Böyle bi durum varken, güzel bir güvenlik sistemi kurmak için feature'lardan kaçınmaman lazım, gsm + internet, encrypted vpn üzerinden sürekli sistem takip etmek, alarm olduğu zaman insan operatör'ün hemen kamera çekimlerine bakıp, hırsızlık oluyorsa müşteriyi arayıp bu olayı anlatması vs yani böyle şeyler olmazsa olmaz eğer klon şekilde güvenlik sistemi olucaksa. Benim annemler bi yere pronet kurdurdu, biraz oyuncak gibi geldi sistem. Atıyorum pencerelere sensör takmışlar ama kırılmayı algılamıyor sadece açık unutursan algılıyor. Motion sensör var ama kemera yok, yani alarm olursa pek bir manası olmuyor. UPS sistemi var ama elektrikler kesilmiş bi ara, UPS bitmeye başlamış fakat gel görki pronet'in ruhu duymadan aküler bitince hop kapanmış alarm sistemi, haftalarca da kapalı kalmış eve birisi gelip "aa elektrikler yok" diyip olayı çözene kadar. Elektirikler geri gelince zarıl zarıl alarmlar çalmış tabi. Yani anladığım kadarıyla kurulu sistemi pronet adam gibi takip etmiyor. Bu durumda iken ayda 50 dolar vermek komik. Malum ayda sıfır dolara, 50 euroluk kamera ile motion detection, cebe telefon etme, remote access ile kameraları izleme, cloud'a motion detection videolarını atma gayet kolay şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shaklaban Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2015 ip cam ve sim kartlı alarmlar varken aşırı gereksiz pronet ve türevleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Amma uzdunuz adami yaziktir lan. He diyin, iyiymis alayim falan deyin almayin gene siz. Kim bilecek emenike Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Arada lectre nin gülücüklerine odaklanmak için bu başlığa giriyorum. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 nabnet olur anca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Chemical said: Bu pronet gibi sistemlerin anlamadığım bikaç noktası var. Bidefa sistemler belli, ve birbirinin aynı. Yani girmek isteyen adam da biliyor pronet takılı evde ne var ne yok. Böyle bi durum varken, güzel bir güvenlik sistemi kurmak için feature'lardan kaçınmaman lazım, gsm + internet, encrypted vpn üzerinden sürekli sistem takip etmek, alarm olduğu zaman insan operatör'ün hemen kamera çekimlerine bakıp, hırsızlık oluyorsa müşteriyi arayıp bu olayı anlatması vs yani böyle şeyler olmazsa olmaz eğer klon şekilde güvenlik sistemi olucaksa. Benim annemler bi yere pronet kurdurdu, biraz oyuncak gibi geldi sistem. Atıyorum pencerelere sensör takmışlar ama kırılmayı algılamıyor sadece açık unutursan algılıyor. Motion sensör var ama kemera yok, yani alarm olursa pek bir manası olmuyor. UPS sistemi var ama elektrikler kesilmiş bi ara, UPS bitmeye başlamış fakat gel görki pronet'in ruhu duymadan aküler bitince hop kapanmış alarm sistemi, haftalarca da kapalı kalmış eve birisi gelip "aa elektrikler yok" diyip olayı çözene kadar. Elektirikler geri gelince zarıl zarıl alarmlar çalmış tabi. Yani anladığım kadarıyla kurulu sistemi pronet adam gibi takip etmiyor. Bu durumda iken ayda 50 dolar vermek komik. Malum ayda sıfır dolara, 50 euroluk kamera ile motion detection, cebe telefon etme, remote access ile kameraları izleme, cloud'a motion detection videolarını atma gayet kolay şeyler. Kaç gane müşterim var abi aküsü bitmeye yakın sorgusuz sualsiz gidip değiştirildi pls. Ayrıca hırsızlığa karşı diyorsan kamera sadece sonradan bakıp alkışlamak için, aküler 12 saat net gidiyor yani bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 ahahah canıms ya şu başlığı akşam cips % bira eşliğinde okuyayım işten gelince. lectre'nin göz yaşları torrente düşmüş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Efendim? Yok öyle bir durum cevap verebilirim sorduklarınıza ama gözyaşı ne alaka attention whore? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Lectre said: Chemical said: Bu pronet gibi sistemlerin anlamadığım bikaç noktası var. Bidefa sistemler belli, ve birbirinin aynı. Yani girmek isteyen adam da biliyor pronet takılı evde ne var ne yok. Böyle bi durum varken, güzel bir güvenlik sistemi kurmak için feature'lardan kaçınmaman lazım, gsm + internet, encrypted vpn üzerinden sürekli sistem takip etmek, alarm olduğu zaman insan operatör'ün hemen kamera çekimlerine bakıp, hırsızlık oluyorsa müşteriyi arayıp bu olayı anlatması vs yani böyle şeyler olmazsa olmaz eğer klon şekilde güvenlik sistemi olucaksa. Benim annemler bi yere pronet kurdurdu, biraz oyuncak gibi geldi sistem. Atıyorum pencerelere sensör takmışlar ama kırılmayı algılamıyor sadece açık unutursan algılıyor. Motion sensör var ama kemera yok, yani alarm olursa pek bir manası olmuyor. UPS sistemi var ama elektrikler kesilmiş bi ara, UPS bitmeye başlamış fakat gel görki pronet'in ruhu duymadan aküler bitince hop kapanmış alarm sistemi, haftalarca da kapalı kalmış eve birisi gelip "aa elektrikler yok" diyip olayı çözene kadar. Elektirikler geri gelince zarıl zarıl alarmlar çalmış tabi. Yani anladığım kadarıyla kurulu sistemi pronet adam gibi takip etmiyor. Bu durumda iken ayda 50 dolar vermek komik. Malum ayda sıfır dolara, 50 euroluk kamera ile motion detection, cebe telefon etme, remote access ile kameraları izleme, cloud'a motion detection videolarını atma gayet kolay şeyler. Kaç gane müşterim var abi aküsü bitmeye yakın sorgusuz sualsiz gidip değiştirildi pls. Ayrıca hırsızlığa karşı diyorsan kamera sadece sonradan bakıp alkışlamak için, aküler 12 saat net gidiyor yani bilemedim. Akü bitmeye yakın derken, 12 saat içinde gelip aküleri dolusuyla değiştiriyor musunuz, ya da müşteriyi "hocam sizin elektrikler kesilmiş, aküler bitiyor, ilgilenin" diye arıyor musunuz? Çünkü bizim durumda böyle bişey olmadı. Niye alkışlamak için? Pronet gibi sistemlerin en büyük sorunu false alarm değil mi? Bir süre sonra yalama olmuyor mu? Eve hırsız girse, alarmı sustursa (ki kolay) adamlar polis gelene kadar 30-40dk da toplucak zaten toplucanı. Çünkü gerçekten ota boka ötüyor alarmlar, müşteri ne olduğunu bilmiyorsa adam yollamanız gerekiyor bakması için. O da gelene kadar ohoo. Kamera sistemi önemli bu durumda, çünkü alarm olduğu zaman operatör uzaktan girip bakabiliyor, durumu tartabiliyor. Baktı ev bomboş, kapı açık, anlıyor ki birisi zorlamış ama kaçmış. Ya da bakıyor evde birisi var ama hiç bişeye ellemiyor, panikle dolaşıyor bişey çaldığı yok, der ki bu temizlikçi/yabancı bilmeden girmiş. Ya da birisi var baya topluyor tvyi götürmeye çalışıyor der ki hırsız. Kedi öttürmüş, motion record loglarında görüyor ki eve bu kedi. Bunların her biri farklı bir tepki demek. Farkettiysen sadece birisinde polisi araman lazım, böylece yalama olmaz sisteminiz. Sizin yaptığınız "alarm öttü müşteriyi arayın bizim işimiz biter" ya müşteri napcak adam sol gözünü evde mi bırakıyor? Dicek ki herif "ben evde değilim bilmiyorum." Sonra niye yalama oluyor sistem hehe. Yani bunun gibi şeyleri çözmemişken ayda 50 dolara pronet kullanmak komik. Kullandığımızdan ve sorun yaşadığımızdan biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Müşteriyi arama kısmı sim kart takılan alarm sistemleri ya da internet voip ile çalışan alarm sistemleri ile çok daha ucuza hallediliyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Evde pronet var, camlardaki sensor'lerden biri düştü, adamların aylık raporlarında hala "tüm sistem online" yazıyor aylardır. LOL. İptal ediciiiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Chemical said: Kamera sistemi önemli bu durumda, çünkü alarm olduğu zaman operatör uzaktan girip bakabiliyor, durumu tartabiliyor. Baktı ev bomboş, kapı açık, anlıyor ki birisi zorlamış ama kaçmış. Ya da bakıyor evde birisi var ama hiç bişeye ellemiyor, panikle dolaşıyor bişey çaldığı yok, der ki bu temizlikçi/yabancı bilmeden girmiş. Ya da birisi var baya topluyor tvyi götürmeye çalışıyor der ki hırsız. Kedi öttürmüş, motion record loglarında görüyor ki eve bu kedi. Bunların her biri farklı bir tepki demek. Farkettiysen sadece birisinde polisi araman lazım, böylece yalama olmaz sisteminiz. böyle bir şey ne finansal ne de opersayonel açıdan mümkün. biraz daha gerçekçilik lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 bi arkadaş yeni bağlattı, ayda 109 liraymış, dedim yuh arkadaş. 1 lira bile vermem, başımdan hırsızlık olayı geçse bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 En iyi güvenlik sistemi camın önüne konan sahte alarm lambası keh keh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 pronet lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 ginaly said: Chemical said: Kamera sistemi önemli bu durumda, çünkü alarm olduğu zaman operatör uzaktan girip bakabiliyor, durumu tartabiliyor. Baktı ev bomboş, kapı açık, anlıyor ki birisi zorlamış ama kaçmış. Ya da bakıyor evde birisi var ama hiç bişeye ellemiyor, panikle dolaşıyor bişey çaldığı yok, der ki bu temizlikçi/yabancı bilmeden girmiş. Ya da birisi var baya topluyor tvyi götürmeye çalışıyor der ki hırsız. Kedi öttürmüş, motion record loglarında görüyor ki eve bu kedi. Bunların her biri farklı bir tepki demek. Farkettiysen sadece birisinde polisi araman lazım, böylece yalama olmaz sisteminiz. böyle bir şey ne finansal ne de opersayonel açıdan mümkün. biraz daha gerçekçilik lütfen. Niye? Devletin, müşterinin zamanı değersiz, sağa sola kolluk kuvvetleri yollamak okey, müşteriyi acele evine yollamak okey, ama uzaktan alarm çalınca eve bakmak pahalı mı? Yılda taş çatlasa 1-2 saat bişeyden sözediyoruz. Bu sorumluluğu kolluk kuvvetlerine/müşterilere yığmaca olmuyor gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 dediğini yaparsın da aylık ücreti de 109 değil 1090 yaparsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 sevgili chem, 1 mio müşterisi var adamların. yılda her birine totalde 1 saat bakılacağını farzedelim. 1 mio saat işgücüne ihtiyacın var. alarmların hiç overlap etmediğini ve normal dağılım gösterdiğini (gece gündüz farkını pass geçerek) varsayalım, günde ~2800 müşterinin alarmı çalacak. saatte ~115 müşteri alarmı. bu operatörler günde 8 saat çalışacaksa 350 kişilik bir izleme ekibi lazım demek. bayram seyran tatil backup'ını da kat, 500 kişi. aynı anda alarm çaldığındaki backup'a hiç girmiyorum bile. (adamların toplam çalışan sayısı 1800 falan bu arada) diyelim ki 500 kişi çalıştırmanın maliyetini karşıladın (senko stayla 1090 TL yaptın aylık ücreti). Kameraları izleyecek olan kişilerin yetkinlikleri ne olacak, adamın amaan kedidir bu diyip geçtiği durumda hırsız çıkarsa ne yapacaksın? Sürekli olarak screen monitoringin yaratacağı motivasyon ve dikkat kaybını nasıl aşacaksın? Kamerayı 1 kişinin izlemesinin yol açacağı fraud riskinin önüne nasıl geçilecek? öncesinde sağlam bir eğitim vermen gerekir, turnover yüksek olursa bu eğitim maliyetini nasıl kompanse edeceksin? Çalışan hatasından dolayı doğacak hukuki sorumlulukları nasıl bertaraf edeceksin. Özetle, finansal ve operasyonel açıdan elle tutulur yanı yok söylediğinin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 yazılanları okumadım. o yüzden konusu geçtiyse ya da söylendiyse şimdiden üzgünüm. evde pronet kullanıyoruz. 2 kişi ve 1 kedi yaşıyor toplamda. 10 manyetik kontak ve 1 hareket sensörü var. manyetik kontaklar cam/kapıların açılma ve esnemesini kontrol altında tutuyor, hareket sensörü konumu itibariyle (koridora bakıyor) evin giriş kapısı, salon, banyo ve mutfakan, koridora doğru olan hareketleri yakalıyor (haliyle içeride ne olup bittiğini değil). salon ve mutfakta kapı yok, banyo kapısından çıktığında da 3cm falan olman gerek ki yakalanmayasın. diğer iki odanın ikisini de kapsayacak şekilde, dış taraflarında bir balkon var. manyetik kontaklar haliyle camın kırılmasını ya da kesilmesini algılamayacak olsa bile, yatak odası ya da giyinme odasında bir şey olmadığı için yine salona yönelmesi gereken kişiyi koridordaki hareket sensörü yakalayacak. başta bana da fiyat performans anlamında gereksiz pahalı gelmişti bu sistem. raspberry pi + webcam ile kediyi izlemek için bir şey yaptım zaten (screenshot + video kaydı da yapan). üç-beş tane de manyetik alıp kendim de geliştirebilirdim benzer bir şeyi. fakat bağlayıcı nokta anlık olarak mobil kontrol/bilgilendirme (10sn'den uzun sürmedi şu ana kadar telefona düşmesi bildirimlerin) ve istediğim şekilde özelleştirebilmem oldu. kimseyle şifre paylaşmak zorunda değilim, evdeki 2 kişinin de şifresi farklı ve 1 tane de genel şifre var sıklıkla değiştirilen. kimin girdiğini ve disarm ettiğini takip edebiliyorum/z. ek olarak bi de panik butonu dalgası var. çok karışık ya da gerekli bir şey mi? tabii ki hayır. ama elinin altında böyle bir şey olduğunu bilmek birçok kişiye güven verecektir. ufak bir düzeltme, 1m değil, 200k civarı kurulu sistemleri var. kendi sunumlarından bir alıntı bu. 90% memnuniyet oranı olduğunu söylediler. 20k çok az bir sayı değil memnuniyetsizlik açısından bakarsak. bunu da göz önünde bulundurarak seçin pronet'i. ha belki 200k sistemin toplam kullanıcısı 1m civarıdır, onu bilemem. neyse, sonuç olarak, rakiplerine göre oldukça fazla artısı olan, talimat vermeniz durumunda "polisi yönlendirelim mi" diye sizi aramadan polise haber verip, sonra da "biz polisi yönlendirdik" diye haber vermeye arayan ve parça parça belki kendimin yapabileceği bir sistemi, 7/24 destekle uygun sayılabilecek bir ücrete sunuyor olmaları bizim için tercih sebebiydi. reklam olsun diye değil, memnun bir kullanıcı olarak naçizane düşüncelerimi paylaştım bu arada. ama tabi 1 ay beleşi de kabul ederim vereceklerse :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Sanırım benim beklentilerim fazla yüksek bi alarm hizmetinden, söylenilenlere katılıyorum, sanırım almak istediğim servisi sağlamak kolay değil :b. Güvenlik servisine para veriyorum diye sorumluluğun tamamını adamlara yükleyince olmuyor. Bence çözüm dropcam gibi akıllı ev ürünlerinden çıkıcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Chemical said: Lectre said: Chemical said: Bu pronet gibi sistemlerin anlamadığım bikaç noktası var. Bidefa sistemler belli, ve birbirinin aynı. Yani girmek isteyen adam da biliyor pronet takılı evde ne var ne yok. Böyle bi durum varken, güzel bir güvenlik sistemi kurmak için feature'lardan kaçınmaman lazım, gsm + internet, encrypted vpn üzerinden sürekli sistem takip etmek, alarm olduğu zaman insan operatör'ün hemen kamera çekimlerine bakıp, hırsızlık oluyorsa müşteriyi arayıp bu olayı anlatması vs yani böyle şeyler olmazsa olmaz eğer klon şekilde güvenlik sistemi olucaksa. Benim annemler bi yere pronet kurdurdu, biraz oyuncak gibi geldi sistem. Atıyorum pencerelere sensör takmışlar ama kırılmayı algılamıyor sadece açık unutursan algılıyor. Motion sensör var ama kemera yok, yani alarm olursa pek bir manası olmuyor. UPS sistemi var ama elektrikler kesilmiş bi ara, UPS bitmeye başlamış fakat gel görki pronet'in ruhu duymadan aküler bitince hop kapanmış alarm sistemi, haftalarca da kapalı kalmış eve birisi gelip "aa elektrikler yok" diyip olayı çözene kadar. Elektirikler geri gelince zarıl zarıl alarmlar çalmış tabi. Yani anladığım kadarıyla kurulu sistemi pronet adam gibi takip etmiyor. Bu durumda iken ayda 50 dolar vermek komik. Malum ayda sıfır dolara, 50 euroluk kamera ile motion detection, cebe telefon etme, remote access ile kameraları izleme, cloud'a motion detection videolarını atma gayet kolay şeyler. Kaç gane müşterim var abi aküsü bitmeye yakın sorgusuz sualsiz gidip değiştirildi pls. Ayrıca hırsızlığa karşı diyorsan kamera sadece sonradan bakıp alkışlamak için, aküler 12 saat net gidiyor yani bilemedim. Akü bitmeye yakın derken, 12 saat içinde gelip aküleri dolusuyla değiştiriyor musunuz, ya da müşteriyi "hocam sizin elektrikler kesilmiş, aküler bitiyor, ilgilenin" diye arıyor musunuz? Çünkü bizim durumda böyle bişey olmadı. Niye alkışlamak için? Pronet gibi sistemlerin en büyük sorunu false alarm değil mi? Bir süre sonra yalama olmuyor mu? Eve hırsız girse, alarmı sustursa (ki kolay) adamlar polis gelene kadar 30-40dk da toplucak zaten toplucanı. Çünkü gerçekten ota boka ötüyor alarmlar, müşteri ne olduğunu bilmiyorsa adam yollamanız gerekiyor bakması için. O da gelene kadar ohoo. Kamera sistemi önemli bu durumda, çünkü alarm olduğu zaman operatör uzaktan girip bakabiliyor, durumu tartabiliyor. Baktı ev bomboş, kapı açık, anlıyor ki birisi zorlamış ama kaçmış. Ya da bakıyor evde birisi var ama hiç bişeye ellemiyor, panikle dolaşıyor bişey çaldığı yok, der ki bu temizlikçi/yabancı bilmeden girmiş. Ya da birisi var baya topluyor tvyi götürmeye çalışıyor der ki hırsız. Kedi öttürmüş, motion record loglarında görüyor ki eve bu kedi. Bunların her biri farklı bir tepki demek. Farkettiysen sadece birisinde polisi araman lazım, böylece yalama olmaz sisteminiz. Sizin yaptığınız "alarm öttü müşteriyi arayın bizim işimiz biter" ya müşteri napcak adam sol gözünü evde mi bırakıyor? Dicek ki herif "ben evde değilim bilmiyorum." Sonra niye yalama oluyor sistem hehe. Yani bunun gibi şeyleri çözmemişken ayda 50 dolara pronet kullanmak komik. Kullandığımızdan ve sorun yaşadığımızdan biliyorum. Kendine çok güzel bir ütopya kurmuşsun ama türkiyede ev bazlı ya da orta ölçekli yerler için dediğin tarzda bir kamera sistemi yok, ha bu sistem mevcut ama ben bu sistemle iş bankasını ve merkez bankasını koruyorum. Alarm sisteminde dediğin takip yapılabiliyor. Pronetin yeni nesil alatm panellerinde sabotaj riski yok, hırsızın 30 40 dkya sahip olması günümüz polisiyle dahi mümkün olmayan bir şey, sabotaja katşı önlemleri burada paylaşamam. Elektrik kesildiğinde müşteriye mail ile gerekirse sms ile bilgisi verilir, bittiyse ve sistemden sinyal alınamazsa otomatik olarak aranır ve servis kaydı olulturulur, müşteri istediğinde ücretsiz yedek akü dahi verilir, 3 ay önce olan elektrik kesintisinde ülke genelinde 9k akü değişimi yapıldı. False alarm olayındada proneti ve diğer alarm sistemlerini genellryemezsin aynı çatı altında, olay tamamen kullanılan ürünün kalitesi ve yapılan risk analizi ile alakalıdır, bundan dolayıdır ki diğer alarm sistrmleri telefonda sahi fiyat verebilir. Bizim yaptığımız iş alarm devreye girdiğinde kolluk kuvveti yönlendirmek, müşteriyede bilgisini vermek, oluşturabileceğin direk yönlendirme senaryolarınıda kendin belirleyebiliyorsun. Yani olay şuna benziyor, dondurma alıyorsun ne aromalı olduğuna dair bir fikrin yok, nasıl yeneceğini de bilmiyorsun ama bu dondurmanın kakaolu olmaması komik diyorsun. Hani şunları yazmak hoş değil ama her şeyi biliyor havasında kötülediğin,zde bir şeyi gerçekten komik duruma düşüyorsunuz bilen birine göre, ben şahsen inşaatla ilgili başlıklara girip yazmıyorum. Kullandım diyorsun ama bir önceki postunda ananenlerin bir yere kurdurduğunu söylüyorsun. Bu arada şusn sunulan hizmette 3g modülü, sabotaja karşı önlemler, geo serbialer, uzaktan kurma kapama gibi tüm özellikler mevcut. 50 euroluk kamera muhabbeti doğrudur, ha kalitesi tartışılır ama kimse o kadar uğraşmak istemiyor kendin kur ayarla server bul vs. Yaaani.. Başka? Var kı sıkıntı problem? Ben pronet hatasız, über demiyorum, %70 pazar payına sahip ve %91 müşteri memnuniyetiyle çalışan bir güvenlik firması, sayılar method research companyden iletilen sayılar, iyi günler. Typolar tablet kaynaklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Mesajda gülücük yok ekler misin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Spyro evet yoplam sistem değil kullanıcı sayısı ;) Sipeys :) Spyeo referans kampanyamız devam ediyor bu arada ömlerini beklerim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar