Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bankacı pati var mı? Ya da para sihirbazı pati?

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Liebe said:

Aket-Atum said:

abi ben amacımı daha net anlatayım bari. Herkes borsa falan dedi aklımda hiç yoktu öyle şeyler :) Ufkum genişledi resmen

Amaç şu, para maaşın yattığı hesapta bomboş duracağına bir yerde biriksin, birikirken de değerlensin. Arada açığ hehehe param var diyeyim, birşey alacağım zaman oradaki parayı kullanayım falan.

senin çözümün enpara işte, ister günlük birikim hesabında dursun istersen para bana lazım olmaz zaten yea de 30-45-90 günlük vadelere falan yatır kafana göre. benim bütün param (13 tl ) günlük birikim hesabında duruyor, kalanı da faize gömdüm 1 aylık. daha uzun vadeye atmaya cesaretim yok lazım olur diye. bir de enparada saçma biçimde daha uzun vadelerde daha az faiz var sebebini çözemedim.

bes bende de var 10 aydır falan, şirket yüzünden açtıydım işten çıkmama rağmen yatırıyorum hala. eşim ödemeye devam et boşver diyo ama bana çok saçma geliyor emeklilik yaşı 56 ya :S ben 10 sene ödedikten sonra istediğimiz zaman çıkabiliyoruz sanıyordum ama onda da kesinti oluyormuş galiba.

edit: şimdi araştırdım 10 yıldan sonra 56 yaşını doldurmadan sistemden çıkarsan getirilerinden %10 kesinti oluyormuş yamulmuyorsam. atıyorum 10 bin lira kazandıysak 1 bin lira mı kesiliyor, tam olarak bilen var mı

1 Ocak 2013 itibarıyla devlet katkısının hak edilmesinde kademeli bir yapı uygulanacaktır. 1 Ocak 2013 tarihi itibarıyla;

En az 3 yıl sistemde kalanlar devlet katkısı ve getirilerinin %15'ine,
En az 6 yıl sistemde kalanlar %35'ine,
En az 10 yıl sistemde kalanlar %60'ına,
10 yıl sistemde kaldıktan sonra 56 yaşını dolduranlar veya vefat/maluliyet nedeniyle sistemden ayrılanlar, getirileri dahil devlet katkısının tamamına hak kazanırlar.
Sosyal ağlarda paylaş

off abi illa yazdıracaksınız bana. modaya uyun abi biraz. inşaat var önünüzde şişen balon biraz da siz hava basın amk.

10k civarı varsa hemen girin bi projeye peyder pey ödeme anlaşması bitiminde kredi gömün 130- 140k lara size maliyeti olur. satarken en az 200k ya satarsınız. profit!

istanbulda yer mi bu olay tam bilmiyorum ama taşralarda öttürürsünüz. mantar gibi bina bitiyor her yerde ve ne hikmetse alıcısı bulunuyor. 2 Mio da daire gidiyor, 300k ya da biraz takiple al sat tan 30k- 40k temiz kar bırakıyor.

zamanla müteahhitliğe bile başlarsınız kodumun memleketnde
Sosyal ağlarda paylaş

bes olayı tamamen kolpa bi olay.

işveren katkın varsa mantıklı ama bireysel ben gireyim emekli olunca para alıcam falan hikaye.

deli gibi kesinti var, giriş aidatı var, kimisi almıyoruz diyo, almak zorunlu çıkarken kesio sonra. yönetim gider kesintisi var, fon getiri kesintisi var, katkı kesintisi var, ayrıca belli süreyi tamamlamassan devlet verdiğini geri alıyo, çıkarken 10 seneyi de doldursan belli yaşı geçmediysen yine kesinti var. 56 yaşını doldurdun bu defa çıkarken kesinti yapıyor. vs vs

anlayacağınız işveren katkısı varsa belki, çocuğunu için ileride araba peşinatı ya da eğitimi için çerezlik para olabilir öbür türlü çok gereksiz.

ha bide olumlu yanı haciz gelmiyodu sanırım. lol
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer faize koycaksan parayı steam stopify daha çok kullanıyosan enpara

Yemeksepetini daha çok kullanıyosan Teb.

Tam bilmiyorum bu sistemi istersen öğrenirim ama parayı çekmem unuturum her ay çekilsin kartımdan diye düşünüyosan bireysel emeklilik.

Ulan riske gireyim ya daha çok kazanırım ya kazanmam ya da kaybederim vs diyosan hisse senedine yatır.

Ulan hayvan gibi risk alcam dersen vaktinde varsa varant al-sat

Eğer tercihin son 2 dediğim olursa özelden ulaş bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Is bankasinin trademaster i var forex icin. Gayette guvenilir. Cep telefonundan giriyorum. 2k$ ile baslamistim. 6 ay oldu. Gunde ortalama 20 dolar zarar ediyorum ya da 60 70 dolar kar ediyorum. Su anda 4400$ oldu. Daha once baska firmalar ile de forex oynadim. Parasi ile arsa alip kapattigim 2 hesabim var. Cok pis dudukluyordu ama ozel firmalar. Spk denetimi geldi simdi %20 gelir vergisi aliyorlar. Ama guvenli oldu. Bence forex.
Sosyal ağlarda paylaş

chrome said:

Yok abi saol. Istesem %15 bile yaparim forexle, ugrasmamam daha iyi. Hobi bu.

:D yav he istesem yaparım ama yapmıyorum diyenlere bitiyorum ya saklfjaskfsa

Ferrari veriyim diyorsun adama "yok ya istemiyorum abi istesem alırımda istemiyorum ferrari ama fakirlikten azım kokuyor..."

Nedemek abi hergün %15 yaparim ve bunu YAPMAMAK gibi bir seçim ? böyle bir seçim için yani nebilim...peh Milyar dolarların yoksa böyle bi seçim yapman belki... puhaha
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...