Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş JK 2015 -2016 Sezonu Genel Tartışma - 1

Llama

Öne çıkan mesajlar

Sikinti Carsiyla Besiktas taraftarini ozdeslestirmenden geliyor. Carsi dedigin kac kisilik bir olusum? Bunlarin kaci Gezi protestolarinda aktif rol alip yargilanmis?

Besiktas ise milyonlarca taraftari olan bir klup. Yarisi AKP'ye oy veriyor bunlarin. Kultur diye birsey o yuzden yok. Benim kastettigim o.
Carsi icinde bile AKP yanlisi olan insanlar vardi eminim, olmak zorunda. Yoksa saygi duyarim. Ama bir noktada o insanlari birlestiren sey Besiktas taraftari olmalari. Politik gorusleri yine ikinci planda kalir. Kaldi ki Carsi ile ilgili olaylarin abartildigini dusunuyorum. Kac kisilik bir grup mesela bu, gercekten hepsinin politik gorusu ayni mi hic yeni birilerini almiyorlar mi vs merak ediyorum. Iyi bilenler aciklarsa guzel olur.

GS yonetimi full liseli de degil artik. Coktan gecti. Evet daha once bahsettigim gibi bir otokontrol mekanizmasi var klupte ama gucunu gitgide yitirmis gorunuyor.
3-5 senede bir Abdurrahim Albayrak'a, Fatih Terim'e muhtac olan klubu zaten artik liseliler yonetiyor diyemeyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Şenol Güneş kadroda revizyona gidecekmiş. İlk kesik Quaresma'ya gelecekmiş ki teşhişi doğru yaptığını görmek sevindirdi.

Töre kupa maçında sakat diye çıkarılmış, zorlanma olmuş. Quaresma da kesik yiyeceğinden Kerim'e özel hazırlık programı çıkarmış ilk 11 için, Eskişehir maçında Olcay - Kerim başlayacakmış.

Tolgay'a da çıkartmış ama tahminen sonradan alır.

Şu sene başından beri arzu edilen Atiba-Oğuzhan-Tolgay üçlüsü sonunda otursa keşke. Olcay-Oğuzhan-Sosa-Gomez deli gibi yardırırlar...
Sosyal ağlarda paylaş

Peregrin +1

DarKRideR said:

Şenol Güneş kadroda revizyona gidecekmiş. İlk kesik Quaresma'ya gelecekmiş ki teşhişi doğru yaptığını görmek sevindirdi.

Töre kupa maçında sakat diye çıkarılmış, zorlanma olmuş. Quaresma da kesik yiyeceğinden Kerim'e özel hazırlık programı çıkarmış ilk 11 için, Eskişehir maçında Olcay - Kerim başlayacakmış.

Tolgay'a da çıkartmış ama tahminen sonradan alır.

Şu sene başından beri arzu edilen Atiba-Oğuzhan-Tolgay üçlüsü sonunda otursa keşke. Olcay-Oğuzhan-Sosa-Gomez deli gibi yardırırlar...

Bir de kerim frei kim abi ya. İyice saçmalık. Quaresma yi al işte fener maçında mis gibi oynamış, Quaresma'ya kesik nasıl doğru tespit onu da anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Quaresma'nın yargılaması farklı, takımın yargılaması farklı. Quaresma tek başına takımın en iyisi oluyorsa bilin ki Beşiktaş felaket içindedir, kimse işini doğru yapmıyordur.

Beşiktaş'ı iki senedir zirve yarışına öyle ya da böyle sokan takım oyunudur, bu sene özellikle bol gollü maçların tamamı da takım oyunuyla gelmiştir. Quaresma çıkar çok etkili oynar, klas ortalar keser ama takım 1-0 ya kazanır ya da yenilir falan.

Onun haricinde Olcay-Sosa-Gökhan-Oğuzhan dörtlüsünün birbirine alışkın set oyunlarıyla takım daha rahat hücum edip, daha efektif oynayabiliyorlar. Olcay hadi bu sene aşırı istikrarsız ama işte yine o pas oyununun kilit adamı.

Hani şöyle bir istatistik var;

said:
Q17 li 1134 dakika BJK 19-13
Q17'siz 846 dakika BJK 30-9

Takım halinde oynayacaksa bu takım Quaresma gibi adamlara "11" de yer yok. Ben mesela Quaresma kenardan gelip, oyuna canlılık katınca daha da mutlu oluyorum çünkü o tip maçlar zaten çıkmaza giren maçlar oluyor ve kilidi kıracak bir adama ihtiyacımız olduğundan o da her şekilde onu beceriyor. Ama 11 de başlayınca takım resmen 90 dakikalık bir kalitesiz döngü içine giriyor.

Quaresma oyundayken her şeyden önce olay tamamen kanat organizasyonlarına dönüyor ki bu Beşiktaş'ın hiç yapamadığı bir şey. son iki konya maçı ve fener maçı, hatta gençler maçı da işte önümüzde duruyor. bu takım göbekten yarmadığı sürece ne maç kazanabilir rahat ne de şampiyon olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

su performanslarla quaresma kesik yiyecek olcay 11 oynayacaksa izlemiyorum ben maci falan.
yok yere olcaya küfür etmek için 2 saat gitmesin hatatımdan.
1 tane olumlu hareketi yok haftalardır.

boş top gelir, direğe nişanlar.
güzel pas gelir, top görünce karpuz sanan kızlar gibi vurur.
takım atağa kalkar topu ayağına dolaştırır.

neden oynuyor peki ? cunku kosuyor pres yapıyor diye ? savunmaya yardim ediyor diye.

Beşiktaş savunmasıyla gelmedi bu güne, hucumu ile geldi.
ayrıca quaresma'nın savunma katkısı olcaydan fazla, geri gelip kestiği onlarca top var son haftalarda, ama işte türk insanı için en zor şey oluşan algıları yıkmak.

geçen sene biliç pektemek inadı ile sıçtı ağzımıza şimdi bir olcay inadı başladı.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca o dakika istatistikleri quaresmanın sucu değil, takımın kalanının aptallığı, şut cekmekten korkuyoruz, paslaşa paslaşa kaleye girmeye falan calısıyor takım.

shot on sight'ı kapatmış hoca cok belli ya. 18 dışından sut atan yok.
olay kanatlara yayıldığında quaresma sov yapıyor, güzel kosular yapıyor yine de ondan yararlanamıyoruz bu takım kalanının eksiği quaresmanın değil. top kanada indiğinde içeri daha fazla adam sokmak, yay üstünde sut atacak adam tutmak gerekir.

şinaydır topla indiğinde dışarı çıkartıcak adam buluyor, bizde dışarı cıkartsa da alan adam bir pas daha yapıyor, sonra 1 pas daha, kaptırana kadar pas. hızlı oynadığımızda catır catır gol atıyoruz, quaresma oyunu hızlandırıyor, yavaş olcay oynasın diyorlar. ilginç
Sosyal ağlarda paylaş

hocanın oyun planında olmadığı için.
takımda çekebilecek cok adam var ama denemiyoruz.
hani takımın özelliklerine göre bir oyun planı kurmak yerine, kendi kafasındaki oyun planına göre takımı kuruyor hoca.

quaresma ilk döneminde çatır çutur şut atıyordu, şimdi görüyor musun zorda kalmadıkça şut çektiğini ?

ozzy var, sosa var, ismailin bile şutu vardı eskiden. törenin şutu coktu geçen sene şimdi kanada gömülü kalıyor, içeri girdiğinde ozzy ile sosa ile duvara giriyor pas yapa yapa ceza sahası.

20 şut cektiğimiz macta 18 tanesi ceza sahası içi oluyor,
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca quaresma son haftalarda müthiş oynyuor, savunma katkısı muazzam, ileride de çok iyi işler yapıyor. Ama tke sorun topu fazla kanada taşıyor, tek yapması gereken biraz daha ortaya gelmesi, oralarda oynamaya çalışması. Ha kanatta da muazzam işler yapıyor yine ama içeride Gomez tek kaldığı için işlemiyor bu plan.
Olcayla falan kıyaslanmaz ya.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

Bu arada off-topic;

Aston Villa hazır düşecekken Micah Richards'a falan sezon sonu salça olmak lazım. Bi 5-6 sene sağbek sıkıntımız olmaz, son dönemde izleyemesem de taş gibi sağ bekimiz olur.

micah richardsa her senesonu büyüklerden biri salça oluyordu zaten, çinden teklif alıp gitmemiş diyorlardı hatta, artık takımının da durumu malumken kesin kariyeri bir türkiyeden geçer

denayere türkiyeyi sorsun
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...