Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

21:42:19

Erchamion

Öne çıkan mesajlar

Önemsiz Uyarı : Bu topicde can sıkıntısı tarafından tetiklenen düşüncelerin beyinde kalmaması amaçlı bir konudur. Bu sadece 16 ( aslında 15 ) yaşında lise 2'ye giden bir organik yaşam formunun düşünceleridir.

Bu mesajı yazmaya başladığım ilk an. Çok şaçma bir şey değil mi olmayan bişeyi böyle parçalara ayırmak. Aklıma dün izlediğim scrubs geldi bir an. İzlemiş olanlar bilir Jordan'ın lösemili kardeşinin öldüğü bölüm. Ağlatmayı becermişti beni. Scrubs'ın sevdiğim yanı da o. Ağlatması değilde çoğu bölümün bitişinde kendimi bir an böyle uzaklara ( karşı duvara) bakarken bulmam. Bunun yanı sıra belki de en çok güldüğüm dizidir. Ayrıca dikkatli bakılırsa hikayenin altında yatan ders de görülebilir. Yok güldürürken düşündüreyim düşündürürken düşüreyim formatında değil. Bir felsefesi var. Ve bu felsefenin herkesi kapsadığını düşünüyorum. O diziden gerçekten bir şeyler aldığımı düşünüyorum ama her bölümünü izleyememek kendi açımdan acı birşey. Aslında sadece scrubs değil olay.

Çok etkilendiğim bir film vardı. Aslında iki film. birbirinin devamı yani. Gün doğmadan ve Gün batmadan. O kadar çok sevmiştim ki hatta oturup kafa yoruyordum. İşim gücüm yok ya ( gerçekten ) . İzlemeseydim çok şey mi kaybedecektim? Hayır hatta hiç bir fikrim olmadığından hiç düşünmüyecektim. Ama iyi ki izledim. Kendiminkinden başka hayatlara , başka hikayelerede şahit oldum. "Daha fazla yaşadım". Hayal ürünlerini bu açıdan çok seviyorum. Hikayesi olan şeyleri. Çizgi roman , kitap , film. Beni diğer sanatlardan daha çok çektini söyleyebilirim.

Belki de insanlık yakın gelecek de yok olacak. Mahvettiğimiz doğa kendini yeniliyecek. Terazide insanlığın daha ağırlaşarak, doğanın tarafından verdiğinden daha fazla alarak, dengeyi bozan tarafındaki fazlalıkları geri alacak ve büyük felaketler sonrası medeniyet öncesi döneme geri dönecek dünya ( varsayım olsada inanıyorum ) Belki kalan organiklerden yeni canlılar evrilecek yeni medeniyetler kurulacak ve bu böyle sürüp gidecek. ( Dini meseleleri araya sokmayın neye inandığınız umrumda değil ve de tartışmaya da sunmadım sadece kendi düşüncelerimi yazıyorum. Ha cevap beklermiş gibi konuşmam da yanlışdı galiba) Bu dönem içinde o kadar çok ürün ortaya çıkacak ki şahit olamayacak olmak gerçekten üzüyor beni.

Peki bu milyarlarca senelik süreç arasında geçen bı yüzyılı bile bulmayan hayatımızda ne yapacağız? Gerçekten önemsiziz. Her ne kadar kendimiz için en önemli şey olasak da. Bir avuç önemsiz tarafından önemsenmek neyi kanıtlıyacak peki? Madem bu kadar yetersiz bir süre kalıyoruz hayatta niye bir şeyleri erteleyerek yaşamakta ısrar ediyoruz? Hayatımızda ne yaptığımızı söyleyeyim. Mutlu olmak için çabalamak ama çabalarken mutluluğu tadamıyoruz. Kendimizi sıkıyoruz gelecek için peki gelecek ne kadar önemli. Yaşamadığın bir şey yaşadığından daha önemli olabilir mi? Mutluluğun şu anda bile elimizde olduğunu neden farkedemiyoruz ( ben farkediyom kardeşim alla allaa demeyin kişisel almayın )

Söyleme ihtiyacı duyduğum şeyler var. Mesela intihar ile ilgili başımdan acı olaylar geçtiği gibi. Açıkçası düşünmeyi bile düşünmüyorum ama insan kendi ruh halinin bile nası olacağını kestiremiyor ki. O hayat dolu mutlu adam bile intihar etti ya ben kendime bile güvenemem bir daha bu konuda. Bir hayvan alın. Köpek olursa daha iyi olur olmazsa kedi. Kuş balık alan değil gerçekten yakından duygusal bir bağ kurabileceğiniz hayvanlar olmalı. Ve intiharı düşünebilecek kadar sıkıldığınızda dünyanızı değiştirin ( bu daha sonra Duvara Karşı'da da karşıma çıktı ama aslen ben daha önce düşünmüştüm ) Başka bi yere taşının. Yeni yerler görün. Yolculuk yapın ama yolculuk dediğim aynı yolu yüzlerce kere görmek değildir. Gördüğün hiçbir yere gözün aşina olmamalı. Yaptığınız tek şey hayatta kalmak olmasın çoğumuzun yaptığı gibi. Yaşayın !

Saygılar.

*Amon Amarth playlistini kapatır. Riske girmemek için tüm yazıyı kopyalar. Islık çala çala Alt + s'ler*

22:32:56
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel. Kafamda olan bir şeydi zaten. Biraz yüzeysel yazmışsın, çok derinlere inilebilir. Ben biraz daha düşüneyim en iyisi...[signature][hline] Awake... for all is dying, even the dead
We are our Past failing to come back
All of us visionaires..
..with a rope around our neck...

Sosyal ağlarda paylaş

oy. çok güzel yazmışsın.
said:
Erchamion, 21 Ocak 2005 22:32 tarihinde demiş ki:
Yaşamadığın bir şey yaşadığından daha önemli olabilir mi?
ben de düşünürüm bunu bazen. hatta biraz daha köküne inip "hiç doğmamış olsaydım n'olurdu ki lan?" diye düşünürüm. ama doğmuşum, demek ki bi amacım var, herkesin bi amacı var. amaçız olan insanları kedi maması yapmalıyız.[signature][hline]- sauron is back frodo.
- FUCK!
Sosyal ağlarda paylaş

Sosyal hayat ile felsefeyi karıştırma(bir araya getirmek, iç içe sokmak manasında) bence. Yağ ve su gibi; hayat yağ, felsefede su asla karışmaz ama zorlarsan yağ suyun içinde dağılır.[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Beş Hececiler

[Bu mesaj Ardeth tarafından 21 Ocak 2005 22:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

eline sağlık güzel yazmışsın gerçekten.[signature][hline]İnsanın hayatında iyi arkadaşları ve dostları vardır.iyi arkadaşlar kodese düştüğünde seni kefaletle çıkaranlardır.dostların ise kodeste yanında olanlardır...
Seviyorsan birini özgür bırak onu,eğer geri dönüyorsa o senindir,eğer geri dönmüyorsa zaten hiç senin olmamıştır...
Gidiyorum hayattan,suların aktığı yönden,rüzgarın sevgi dolu okşayışından uzaklara uzaklara gidiyorum....
Sosyal ağlarda paylaş

.

Patideki bütün başlıklar ve içlerindeki yazılar, bunca yılın birikimi içinde şu nokta ne kadarsa biz bu dünya üzerinde daha azıyız.

.

Ve yine bu dünya bu evrende bu nokta kadar küçük yukarıda söylediğim örnekle

.

Acaba bizim bilebildiğimiz de gerçeğin içinde bu noktadan büyük müdür?[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish MannerDefence Officer
I kill two dwarves before i kill two dwarves
And then i kill two more..

Sosyal ağlarda paylaş

işe "önemli" olup olmaması olarak bakılması yanlış bence. koskoca evrende küçücük dünya önemsiz demek yanlış gibi beliyo bana, çünkü insan henüz işe bu boyuttan bakacak seviyede değil. her insan hala kendi halinde. insanlar hayatlarında belli şeyleri "önemli" olarak belirlemiş, ve bir çok insan kendine, çoğu zaman aslında istemedikleri hedefler belirlemiş, bunların yolunda yürüyerek, istemedikleri hayatları yaşıyorlar. önemli olan bu hedefler de değil. önemli olan, insanın geri dönüp baktığında "vay be.. iyi zamanlardı.." diyebilmesi. nasıl insan mezun olduktan sonra lise yıllarına bakıp diyorsa, öyle. bireyin kendi dünyası yani.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mayfer, 22 Ocak 2005 00:22 tarihinde demiş ki:
işe "önemli" olup olmaması olarak bakılması yanlış bence. koskoca evrende küçücük dünya önemsiz demek yanlış gibi beliyo bana, çünkü insan henüz işe bu boyuttan bakacak seviyede değil. her insan hala kendi halinde. insanlar hayatlarında belli şeyleri "önemli" olarak belirlemiş, ve bir çok insan kendine, çoğu zaman aslında istemedikleri hedefler belirlemiş, bunların yolunda yürüyerek, istemedikleri hayatları yaşıyorlar. önemli olan bu hedefler de değil. önemli olan, insanın geri dönüp baktığında "vay be.. iyi zamanlardı.." diyebilmesi. nasıl insan mezun olduktan sonra lise yıllarına bakıp diyorsa, öyle. bireyin kendi dünyası yani.

O nedenle burada fikirlerini paylaşan, gerçekten düşünen insanlar zamanın ilerisindeler. Ve bu insanlar olduğu için ben patideyim.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish MannerDefence Officer
I kill two dwarves before i kill two dwarves
And then i kill two more..

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...