Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gerçekten ne istediğimizi nasıl buluyoruz ?

monoscope

Öne çıkan mesajlar

sostizm said:

Bright said:

Hayatta ne istediğini bulmak diye birşey yok.

Amaç hedef değil, yolun kendisidir. Hayat zaten arayıştır, sonunda bir yerde bir hedef falan yok ulaşman gereken, yalan onlar hep.

Sen her akıllı insan gibi bunu anlamaya başlıyorsun. Güzel birşey yani.

şu sonuca değil sürece odaklanmak ne kadar zor bişey ya :l
Sosyal ağlarda paylaş

pascalın yazdığı şeylere göz gezdirince aklıma geldi. mutlu olmaktan bahsetmiş yazan

şimdi denetimli serbestliğe gidiyorum. 3. görüşmede adam açtı bi kitap okuyor bana. şimdi bulamadım hangisi. mutlu olun gibi bi ismi vardı.

günümüzde insanların mutlu olabilmesi için herşey var. eski insanlara kıyasla olanaklarımız çok gelişmiş. eskiden insanlar kış ayında domates yiyebiliyor muydu? yada fatih sultan mehmet zamınında boğazdan saatte 180 km hızla gitmenin keyfine vara biliyor muydu? diye soruyor

içimden dedim kışın yediğin domates domatese benziyo sanki. kışın domates yemen gerekse yetişirdi zaten. boğaz köprüsünde 180 km hızı nerde yapıyosun, hadi yaptın biyere yapışıncada o kadar zevklimi.
Sosyal ağlarda paylaş

yazı güzelmiş valla hoşuma gitti. ya bu biraz da benim için kompleksle falan alakalı heralde bilmiyorum. Yani bakıyosun etrafta parmakla gösterilen örnekler var, kimisi gerçekten bir işe yaramış birşeyleri başarmış.

Sallıyorum birisi kanserin tedavisi üzerine gelişme kaydetmiş, diğeri dünyanın en güzel bestelerinden birisini diğeri en güzel resimlerden birisini yapmış. Birisi şirket kurmuş devasa olmuş dünya ayaklarının altında olmuş. "And I'm just sitting here masturbating" diye düşünüyorum ondan bu sıkıntım.
Sosyal ağlarda paylaş

bu konuda çok şanslı bi adamım heralde. maslow un alt kısımları sorunsuz hallolduğu sürece benden iyisi yok. ne ara canım ne istiyorsa bir şekilde ona vakit ayırıyorum ilgileniyorum. sonra başka şey istiyorsa canım, bi yolunu bulup onunla ilgileniyorum. tüm bu süreç boyunca mutlu oluyorum. tembel diye bilinen biri olsam da insanların tembellik dediği tamamen benim ilgilenmediğim şeylere karşı motivasyon eksikliğim. diğer taraftan halihazırdaki takıntı ve merak nesnelerim ile ilgilenme kısmında motivasyon süper. çocukluktan beri her günün önemli bir kısmını bir şeylerin nasıl olduğu ile ilgilenerek geçirdim.

şimdi bunlar güzel şeyler de ne kadarı insanın elinde ondan emin değilim. benim default halim bu. karar verip bir şey yapmış değilim. insanların da pek değişebileceğini düşünmüyorum. yani ciddi kırılma olması lazım hayatında. dayak yemen, yanında birinin ölmesi, bir şeyleri ucuz atlatman ya da atlatamaman vs. o yüzden hayatında bir değişiklik yapmak istiyorsan başka bir değişiklik yapman faydalı olabilir.

hiç biri işe yaramazsa çok güzel ilaçlar var bak :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...