Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 imamizer said: abi bu kadar şaşırmamız ve elon musk'ı övmek için tam olarak ne yapılmış anlamadım? adam "büyük şarzlı pil yaptım abi, güneş paneliyle kullanın. fiyatı da aha şu gördüğünüz kolum kadar" demiş Woah!! olmuş. ya da ben anlamadım pek üşendim araştırmaya yeni bi teknoloji, yeni bir buluş değilki bu. aydınlatın pls. elon musk i taniyanlar icin su olay meh direk bugun nasa bile her yil kesilen odenekler yuzunden birsuru uzay gorevinden vaz gecmisken elon musk "insanligin gelecegi uzay calismalarina bagli" diyip parasini spaceX e gomdu, ozel bir kurulsu olarak devlet kurumlari ile yarisip ISS e kargo gonderme ihalesi filan kazandi ve en ucuz ve efektif sekilde basardi bunu. bugun dunyada elon musk kadar uzay calismalarinda insanliga onculuk etmeye calisan bir sermaye sahibi yok, gezegende yasiyan en buyuk beyin dedigimiz hawking bile yalvariyor senelerdir su islere onem verin insanligin gelecegini dunyaya baglamayin ve garanti altina alin diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 fleshlight inc i almıs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Ben Virgin'da var biliyorum. Uzay turizmini geliştirmeye çalışıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Anhora said: Vasat diyorsun da. Hiç de vasat ürünler değil. Apple olmasaydı, bugün smartphone'lar tabletler bu kadar gelişmezdi. İtici güç oluşturdu pazarda. Adamın kişiliğini bilemem. Yaptığı işleri söylüyorum ben. yoo gayet gelisicekti, smarthphonelar iphone dan oncede vardi tipki mp3 calarlarin ipod dan once oldugu gibi. http://i2.kym-cdn.com/photos/images/original/000/508/690/0d8.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Anhora said: Vasat diyorsun da. Hiç de vasat ürünler değil. Apple olmasaydı, bugün smartphone'lar tabletler bu kadar gelişmezdi. İtici güç oluşturdu pazarda. Adamın kişiliğini bilemem. Yaptığı işleri söylüyorum ben. apple olmasaydı pears olurdu, o olmasa bu olmazdı çok boş argüman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Bu kadar hızlı olacağını sanmıyorum neyse bilen biliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Anhora said: Ben Virgin'da var biliyorum. Uzay turizmini geliştirmeye çalışıyorlar. virgin in derdi uzay turizminden parayi vurmak, elon musk ise marsta gonullulerden koloni kurma planlari yapiyor elma armut direk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 branson da iyi simdi hakkını yemeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 bu pil seyinin boyutu biraz ufalir ve evdeki kullanim kapasitesi 3-4 saatin otesine gecerse o zaman her evde standart urun olabilecek hale gelebilir, 3. 4. nesiller gelince bakmak lazim bikac seneye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 on grid varken niye depolayalım? devlet zaten ürettiğinin fazlasını (saati geri çevirerek) alıyor. 10-15 yıl için 3000-4000 dolar vermek kurtarır mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 başlık ne kadar cheesy ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Mevcut durumda güneş enerjisinin sabit bir ev akımını karşılaması için bir tarla kadar panel döşemeniz lazım ki havaya ve saate göre bu bile sekteye uğrayacak. İleri teknolojili ve UPS mantığıyla da çalışabilen bir depolama ünitesiyle bu kısıt biraz olsun ortadan kalkmış oluyor, farkı bu. İlla komple bundan çalışacaksınız diye bir şey yok, tasarrufu ve doğal enerji kullanımını arttırsa yeter. Jobs çıksa da iPhone+1'i tanıtsa diye geceleri uyumayan tüketim fag'leri o kadar sansasyonel görmemiş tabii, o kadar kısa vadede prim yapacak bir proje de değil, ama süper temeller bence. Yaygınlaşıp daha seri üretime geçildikçe fiyatlar da düşecektir. Teşvikler bile gelebilir dünya çapında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Ne uzun vadeli degradasyon testleri veya simulasyonları, ne de degradasyona karşı garanti şartları olmadan/açıklanmadan şu tarz bir ürünün bir işe yarayacağını sanan herkes olsa olsa anca Tesla fanboy olur, başka birşey olamaz. Satın alın, 5 sene sonra %30 degradasyona uğradığında ve size satış fiyatının %60'ı gibi bir akü değiştirme ücreti çıkardıklarında anlarsınız anyayı konyayı. Bugün Tesla sattığı arabaların akülerinin doğal degradasyonu için bile garanti vermezken uu 10+10 yıl garanti diye gezenler baya komik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 bingildak said: başlık ne kadar cheesy ya. çünkü açan anhora. kalbini yemiş ekmek arası yapıp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Ben yazmadım ki, alternatif enerji atmış başlığı benim de hoşuma gitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 ben de anlayamadım bunun devrimlik tarafını. bildiğin lityum iyon pil, sadece biraz daha büyük ölçekte. evet? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Anhora said: Ben yazmadım ki, alternatif enerji atmış başlığı benim de hoşuma gitti. ilk posta bakan satislardan pay aliyosun sanar. baya bi hosuna gitmis belli ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 %10 alıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 Laurelin said: Anhora said: Steve Jobs gibi çığır açıcı (breakthrough) inovatif bir insan. Richard Branson da öyle. insanlara eski donanimli vasat aletleri kakalamak cigir acici olmak ise vapurdaki her satici kendi basina bir stiv jobs elon musk vizyoner, stiv ise ac gozlu, kimseye faydasi olmiyan, agresif ve kibirli egomanyagin teki idi. elon musk ise adeta golgelerde dolasan ve insanligin gelecegi ve refahi icin fedakarlikla calisan gercek bir vizyoner. abartmayın her girişimci kâr etmeyi amaçlar, böyle büyük girişimciler ise kârın yanında ego tatmini içinde çalışırlar. aksi olsa kâr koyamadan maliyetine satışlar yapar zaten... arada pazarlama kabiliyeti iyi olmayanları da çıkar ki isimlerini bilemeyiz, anca tesla gibi extrem bir örnek olunca isimlerini duyarız. ek olarak: "işin" doğası kâr dır. her türlü işin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 kim diyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 ronnie james diyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 celine dese neyse de ne anlar ronnie james Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 Anhora said: Bu kadar hızlı olacağını sanmıyorum neyse bilen biliyor. atlanılan bir nokta var burada, oda yine kâr... sanayi, özellikle "büyük" sanayi, muhafazakar (conservatism) dir, çok gerekli olmadıkça değişime karşı çıkar, düzenin bozulmasını istemez... bu yüzden binlerce yıldır, büyük sanayi ve üretim gelişmelerinde hep katalizör faktörler etkili olmuştur, ki bunların başında savaş gelir. bu gün otomotiv sektöründe muhafazakar bir gelişmenin olması buna verilecek bir örnektir zira, jet motoru ve 2. dünya savaşı yine bir başka örnek olarak karşımıza gelir... telefon olayı ise yine benzer bir şekilde tıkanmışken, değişimin anca renk ve kapak şekillerine, zil seslerine ve içinde ki piksel oyunlara hapsolduğu bir zamanda, adam bunun değişebileceğini ispat etmiştir. zira bu süregelen süreç içinde olağan bir gelişme değildir ve bu işi başarmak içinde biraz rahatsız bir adamın olması gerekmektedir. son olarak adamın yaptığı işin başarısı buradan kaynaklanmaktadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 Feamer said: Anhora said: Bu kadar hızlı olacağını sanmıyorum neyse bilen biliyor. atlanılan bir nokta var burada, oda yine kâr... sanayi, özellikle "büyük" sanayi, muhafazakar (conservatism) dir, çok gerekli olmadıkça değişime karşı çıkar, düzenin bozulmasını istemez... bu yüzden binlerce yıldır, büyük sanayi ve üretim gelişmelerinde hep katalizör faktörler etkili olmuştur, ki bunların başında savaş gelir. bu gün otomotiv sektöründe muhafazakar bir gelişmenin olması buna verilecek bir örnektir zira, jet motoru ve 2. dünya savaşı yine bir başka örnek olarak karşımıza gelir... telefon olayı ise yine benzer bir şekilde tıkanmışken, değişimin anca renk ve kapak şekillerine, zil seslerine ve içinde ki piksel oyunlara hapsolduğu bir zamanda, adam bunun değişebileceğini ispat etmiştir. zira bu süregelen süreç içinde olağan bir gelişme değildir ve bu işi başarmak içinde biraz rahatsız bir adamın olması gerekmektedir. son olarak adamın yaptığı işin başarısı buradan kaynaklanmaktadır. That's what I'm talking about. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 "roket adam" said: ben de anlayamadım bunun devrimlik tarafını. bildiğin lityum iyon pil, sadece biraz daha büyük ölçekte. evet? bu olayın "devrim" tarafı yine, alışılmış uygulamaların dışına çıkarak yeni bir şeyin sunulması ve bunun doğru bir pazarlama ile başarıya ulaşma ihtimalinin olması heyecan duyulan kısmı ise yine, kâr.... üretici, yeni bir pazar yaratarak satış yapma derdinde, kullanıcı ise alışıla gelmiş sisteme alternatif yaratarak tasarruf yapma ve dolayısı ile kâr etme derdinde. ve işte bu yüzdede, büyük sanayi muhafazakar davranır, çünkü yeni olanacak şey, mevcut sağladığı kâra tehdit olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar