Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Korsan oyun tarihinde değişmeler


Alo-matik

Öne çıkan mesajlar

(bu yazı korsanı teşvik için değildir çoğu kişi korsan aldı korsan nedir biliyo. kendi içinde tarihi oluşacak durumda bence.)
Dün arkadaşla netten konuşuyodum onda sadece CoD yüklü olduğunu söledi bende oynayalım bari dedim cd sini aramaya başladım eski oyunlardan buldum aklıma geldi sonra.

CD kutusundan şeffaf poşete
Quake 3 döneminde kısa bi süre sonra başladı yanlış hatırlamıyosam. O zamanlarda CD kutusunda satılıyodu oyunlar cdlerin üstüne bile oyunun resmi yapıştırılırdı. gerçek oyuna benzesin diye manualı olanlar bile gördüm (GTA) daha sonradan (sanırım sims zamanında) önce cdnin üstüne korsan CDci reklamı gibi 30 tane yeni oyun resmi olan baskılar yapıştırıldı. halen bulmak mümkün. şimdilerde ise sadece şeffaf poşet ve bazen hangi cdnin kaçıncısı bile yazılmadığı princo CDler.

Crack
İlk crackle karşılaşmamı bizzat yaşamadım birisi midtown madnessi yazıcıoğluna geri getirmiş yükleyemediğini sölüyodu adam ona nasıl crack yapıldığını anlattı bende kulak misafiri oldum yoksa hayatta yapamazdım o zamanki inglizcemle fln. ŞŞimdilerde crackten de öte artık hazır cracklenmis oyunları .rar halinde satıyolar (HL2). Cracksız oyun buldum az önce (contraptions) 2 saat aradım nerde bunun klasörü diye sonra fark ettim oyuna grmeye çalıştığımda crack yokmuş.

Serial number
Bu bayadır var. Namı değer CD-Key eskiden cd kutusunun arkasında yazardı. artık cdnin içinde bi txt de yazar halde yada key gen türü bir programla bulunuyor. MPlar için farklı cd key isteniyor bazen Çoğu playerin orjinal oyun almasının tek nedeni olabiliyor.

Setup seçenekleri
Son zamanlarda çok oyun almadım ama aldıklarımdada bööle bi soruyla karşılaşmadım eskiden "minimum" "typical" "costum" gibi seçenekler vardı. şimdi insanların HDDsinde yeterince yer var diye heralde böyle soru yok.

Bunların dışında Çok eskiden yükleme dosyalarının haricinde olan ses kartı seçme programları (çok eski bu) Diskette oyunlar (bu dahada eski) ve VCD lerin tarihi de var.

Bunların dışında Ne gibi değişiklikler oldu?[signature][hline]?????????????????Bugün Alomatik için ne yaptın?????????????????
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

konu warez, serial felan.. neyse modlar isterse kilitler..
ben yazayım basit bişi :)

Eskiden diskette oyun alırdık.
sonra kitapçıklı cd'ler yaygınlaştı.
sonra kitapçık atıldı cd kabında normal satılmaya başlandı.
ondan sonra kapsız cdler yaygınlaştı.
şimdi ise kapsız + garip gurup desen'e sahip baskılı cd'ler yaygın.

crack'i ilk Need For Speed 3'te hatırlıyorum.
şimdi her oyun crackli, bazılarının farklı cracklenme teknikleri var.

eskiden cd-key yoktu
ilk HL1'de gördüm, cd arkasında veya üstünde yazardı o sıralar
sonra cd-keyler çıktı
şimdi de cd içinde yazılıyor cd-key'ler

aslında en güzeli eski kitapçıklı OEM cd'leri gibi orjinal satacaklar.
100 milyonluk kutu almak yerine kitapçıklı bir cd almayı tercih ederim, fiyatı 30 milyona bile düşer sanırım.

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 16 Ocak 2005 22:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim ilk crackli oyunum Might and Magic IV idi sanırım. Bunu bir kaç sene sonra aklıma gelince fark ettim. O oyunu çalışmıyor diye adam geri götürmüştüm adamda evet çalışmıyor diye değiştirmişti =) Vede bana verdiği cd cracksizdi. Bundan dolayı ozamanlarda çıkmıştır diye tahmin ediyorum, cdyi satan adam bile bilmediğine göre.[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Beş Hececiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk oyunum sanırım amigada sensible'dı veya north&south
o zaman bile orjinal değildi oyunlar =)
hatta orjinal hiç yoktu istesen de bulamazdın

p.s: commodore da yaşamışlığım var da hafızamda buna dair hiç bir iz yok, sega mega drive ve ondan önceki sega versionlarını hatırlarım ama ALEX KIDD'di sanırım efsane oyun

[Bu mesaj Goering tarafından 16 Ocak 2005 22:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

acaba korsan işine girip kitapçıklı mitapçıklı resimli cd basıp piyasayı toplasakmı ne yapsak...harbi uyuz oluyorum poşette ve acaip oyun resimleriyle süslü cdlere...[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane.ayrıca ne ööle gökhan özen falan(öghhh)..........
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Goering, 16 Ocak 2005 22:36 tarihinde demiş ki:
p.s: commodore da yaşamışlığım var da hafızamda buna dair hiç bir iz yok, sega mega drive ve ondan önceki sega versionlarını hatırlarım ama ALEX KIDD'di sanırım efsane oyun

Platrofmun afrolu kralı :D Maymunuyla hamburgetirle dede mode uyla bi klasik :D ilk ve tek konsolumun yine tek orjinal oyunuydu.[signature][hline]?????????????????Bugün Alomatik için ne yaptın?????????????????
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 16 Ocak 2005 22:08 tarihinde demiş ki:
konu warez, serial felan.. neyse modlar isterse kilitler..
ben yazayım basit bişi :)

Nie ki? Kadıköyde eskiden tezgahlar kurulurdu yazıcı oğluna sonra yazıcı oğlunun kapısının az önünde cd lazımmı abey ciler doldu sonra yayıldılar artık dövüzciden işbankasına kadar /"yok saol"_mode on halde yürüyoruz. Korsanı bilmeyen yok. kısaca bu thread korsanı tanıtmıyo yada yaygınlaştırmıyo şu cracki/warezi nerden bulurul olsaydı açmazdım zaten.[signature][hline]?????????????????Bugün Alomatik için ne yaptın?????????????????
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kadıköyde yazıcıoğluna 10 metreden fazla yakınlaşmayacaksın,sinir oluyorum o adamlara ya sülük gibi yapışıyolar ,o adamları görünce alacağım varsada almıyorum bir gün en sonunda onlardan birisiyle kavga edicem !!![signature][hline]Sadece yaşamak için öldür
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hatirlarim monkey island 3 u aldigimda kutu icinde fotokopi manual o zamanlar orjinallerde manual da ayri kitapcikla gelmezdi cd kutusunu icine konurdu simdi ayri basiliyor sonra cd nin uzerine baski ama yapiskanli kagit degil yada kutunun ustundeki resim 50x50 bi resmi kapaga sigsin diye 500x500 yapmamislardi cok guzeldi simdi ise aldigim cdlerde posetin icinde cdnin kabinin resmini bulursam sansli sayiyorum kendimi . en uyuz oldugumda eskiden cdlerin uzerine GAMES yazan nfsu ciktiginda hala red alert 2 yi gosteren reklam amacli basilmis yapiskanli kagitlardi asiri isinma yapiyordu heh .
son olarakta artik ps2 lerde bile kopya kalitesi dusmeye basladi altin rengi cdlerin yerine normal 1 milyona alinan alti mor dvd-r lere basiliyor ustunde baskisi bile olmuyor... sadece kabinin kagidi...[signature][hline]duty ... honor ... courage... *cough* semper fiiiii....

[Bu mesaj Disappear tarafından 16 Ocak 2005 23:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zamanın da pc için resident evil 2 nin kopyasını 98-99 yılları arasında 3.5 milyona almıştım (başbakanlık bursu 10 milyondu :) simdi ne kadar ona göre hesaplayın) ama ne kopya böyle kitapçık, baskılı cd üstü felan halen elimde durur titizlikle korurum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

orjinale maddi gücünüz yetmiyorsa p2p kullanın, en azından korsancılar para kazanamaz.

eskiden korsanın da bi adabı vardı kutuluydu hatta kullanım klavuzluydu.

bu konu hakkında derin endişelerim var valla, böyle çat diye bişiy olursa şaşırmayınız, düşünüoruz[signature][hline]Fight fire with fire - Ending is near
Fight fire with fire - Bursting with fear
You all shall die!
*bangs*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iki diskette çıkan oyunlar ne lüks geliyordu ya.. "beeh" diyordum, "tek diskete sığdıramamış adamlar nasıl yani" filan. disket başına 1000 lira mıydı 10000 lira mıydı neydi. sonra pc'ye geçince zaten cd-rom filan yalan dolan olduk heh

düşünüyorum da 1.44mb'yi bir dk'de filan indiriyorum şu anda net'ten, 15 yıl önce hayal sahi edemezdim bunu.. zamane çocuğuyuz güya alışkınız yeniliklere ama bir yere kadar bizim de tahayyülümüz.. :-)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ahh ahh prince of persiaları geçip kendime kral bir pentium 100 almıştım. İşin komik tarafı o zamanki korsan oyunlar direk carrefour gibi alışveriş merkezlerinde satılırdı şimdiki gibi "abe cd lazımmı" tarzı adamlardan değil.. Hatırlıyorum ilk cd oyunum warcraft 2ydi. Hayır strateji fln bildiğimden değil kapağındaki orc resmi hoşuma gitmişti... Hey gidi günler heeyy şimdide wowda orcum :)[signature][hline]Çirkin kadın yoktur, az votka vardır.
[/b]
Wow:Hordish Manner Hellnar - Orc Shaman
Zincirim biraz kopuk , rahatsızlık verirsem hoş görülsün :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hey gidi hey, Eskiden kitapçıklı, düzgün kapak coverlı düzgün cd coverlı ve kutusu poşet içindeki oyunlarımızı, oyunların piri olmuş abilerimizin dükkanlarından satın alırdık. Şimdi çok afedersiniz, tüm varoş güruhu; abuk subuk markalı cd ye çektikleri, üzerine ismini bile yazmaya üşenip sadece naylon poşete koydukları oyunları, hakkında hiç bir şey bilmedikleri şekilde böğüre böğüre salya sümük çekiştire çekiştire satmaya uğraşıyorlar. Adamları gördükçe Teknoloji'den tiksiniyorum.
Her ne kadar kültürel bir şekilde ezmek gibi bir amacım olmasa; bu ancak "medeniyetten nasibini alamamış" şeklinde tanımlayabileceğim insanların bizim sayemizde milyarder olduklarını düşününce ayriyetten uyuz oluyorum.
Almayın korsan morsan kardeşim.
Gidin Orjinal alın, az alın ama öz alın...
Şirketler türkiye'de de pazar olduğunu görsün buraya yatırım yapsın.....[signature][hline]
Reality Isn't What You See
Reality Is What You Feel

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eskiden kitapçık olurdu kutu olurdu cd ye güzel güzel reismler basarlardı (ilk o resimler gitti)..
sonra poşede düştük.. şimdi poşete şükrediyoruz .D
geçen arkadaşın aldığı oyunda crack "xxxcxc.iso" dosyasının icinde. cd ye de deamon tools koymuslar .. adam bunu yapana kadar tabi aklak arayı secmis :D.
myth deviance gibi oyun ripleyen gruplar zipler eder oyun ları anlarsınız.. bu adamlar cd ye yazdıkları oyunu zipleyip rarlıyıp koyuolar (cd sayısıda deişmiyo hani)... ne anlıylar? (anlamıyorlar bişi ztn :D )... çok vahim bi durum.. kalitesizliğin bile kalitesizilğine düştük..[signature][hline]Fire is the universal language
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Disappear, 17 Ocak 2005 00:39 tarihinde demiş ki:
birde bandrollu korsan olayi vardi lol devletten izinli korsan =)


aHah.. cidden böyle birşey vardı ya..

bir de "English Version" olayının gelişini hatırlıyorum.. cdlerin arkasında bu ibare olduğu zaman uzak duruyoduk; çünkü çoğu sorunlu çıkıyordu.. artık pek oyun almıyorum ama aldığım zaman da arkasına bakmadan edemiyorum..

kitapçık olayına gelince, cidden çok hoşuma giderdi; star wars: phantom manace ve bir de bundan önce ilk delta force u hatırlıyorum.. iki oyun için de tüm silahların, bölgelerin vs. ayrıntılı açıklamaları vardı.. heyy gidi günler.[signature][hline]¿ lé³t «
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hheh o dönem ben uygar da çalışıyodum. mağazalardaki korsanın altın çağıydı. bizim patronlar hava atardı işte bizdekiler "orjinal" kitapçıklı falan cd leri otjinal kalite. işin garibi bende uyuyodum o yalana. "bakınız efendim içinden kitapçıkta çıkıyor" gibi. sonra kalite düştü. bi ara bandrol geldi korsanlara. sonra mağazalardan gitti ve kürt kardeşlerimizin eline düştü. "abi cd lazımmı" lafına hyr diyince " sibell kekilli var abi" duymaya başladık. kötü oldu tabi. sevmiyorum ben.[signature][hline] MSN : [email protected]
---
Sözlükte Ben :D
---
SWG : Heyd Spinner (Tatilde)
CoH: Kartal AR/Energy Blaster LvL 21

---
[b] Mustafa Kemal Atatürk demişki... (Ahh erken gittin Atam)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o adamlar cd satacaklarını söylüyolar ama öyle yapınca alacağı olan varsada almaz millet gerizekalı değil ya h herkes biliyo kendisine cd lazım olup olmadığını ,lazımsa nerden alacaklarınıda herkes biliyo şimdi bunlar sorunca ellerine ne geçiyo, milletin daha fazla mı cd alacaklarını zannediyolar[signature][hline]Sadece yaşamak için öldür
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...