Bright Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Native Resolution hikaye, 5" monitörde 4K PC oyunu açın bakalım interface'i görebiliyor musunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 monitörü o kadar büyütmeyi tavsiye etmiyorum ya, ekranın bi köşesine bakmak için kafayı çevirmek gerekiyorsa sıkıntı. 4k da zaten overrated, en azından şu an. hele ki oyunlarda köşelerdeki ui'ya bakamıyorsun aksiyon akarken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 1440p nin ötesi cad ve shopçular dışında anlamlı değil ki zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Gaza gelip zamanında almıştım, hem televizyon hem monitör bir LCD, 27 inç 1920x1080p çok büyük gelmişti bana. Acayıp rahatsız etmişti. 24 inç 1920x1080p başka monitöre geçip, rahat etmiştim. 27 inç duvarda yatak odasında televizyon görevi görüyor şimdi. Yukarıda Bright yazmış oranları aynı şekilde düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gleoddyn Mesaj tarihi: Nisan 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2015 Konuyu hi-jack edeyim. Bulunduğum yer itibari ile çok fazla seçeneğim yok ve her şey baya pahalı. Şu monitörü almayı düşünüyorum, aşağı yukarı 520 tl civarına geliyor. Sizce nasıldır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2015 Hijack birleşik yazılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2015 scalable ui yapmayan oyun şirketinin sorunu o, görüntünün değil. text fazla küçülmez ayrıca, dpi ayarlanır. öyle bir laf dediniz ki "64kb ram herkese yeter" gibi birşey oldu. 22 inçte 8k çözünürlük olsun da sonrasını oyun şirketleri düşünsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Nisan 20, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2015 dpi olayini biliyoruz da ornegin 27 inchde en azindan 1080p text kotu acik secik. burada bahsettigimiz native resolutionun hangi buyuklukteki monitorlerde en iyi durdugu. yoksa 5 inchde 2k ekranda var hatta sanirim 4k larda geliyor. buna ui kassan ne dpi yukseltip texti buyutup kucultsen ne, 5 inch ekranda oyunu 4k da oynarsan geriye ne kadar uilik yer kalacak :P uyum sorunu olay. ha birde keyif isi tabii. bana kotu gelen baskasina cok iyi geliyordur bir sey diyemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2015 O yazdığınız değerlerde 100ppi filan hep ya da daha az, 300ppi lazım ki ekranda yazı kağıtta yazı gibi okunsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Nisan 20, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2015 kagit gibi olsun demiyorum ki, daha iyi oluyor diyorum. yoksa bende isterim 27 inchde 4k, ama onu okumak icin text size buyutmek lazim o ekrani beslemek icin 4xtitan falan lazim herhalde :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2015 Büyütürsün ne olacak, windows %500 yapabiliyor yazıları. 4 tane titanlık birşey yok, 1600tl monitöre veren insan en iyisinden bir tane gpu da alır. Da mesele o değildi zaten, optimum filan dediniz ben ona takıldım. Cep telefonunda 300ppi gördükten sonra bu 1080p 100ppi monitörler piksel piksel. Benzer mesafeden bakılıyor yani tv gibi değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Nisan 20, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2015 Titan oyun icin diyorum. Yazarmiyim, sirf text gorucem ekranda :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Sam said: O yazdığınız değerlerde 100ppi filan hep ya da daha az, 300ppi lazım ki ekranda yazı kağıtta yazı gibi okunsun. Sam said: Büyütürsün ne olacak, windows %500 yapabiliyor yazıları. 4 tane titanlık birşey yok, 1600tl monitöre veren insan en iyisinden bir tane gpu da alır. Da mesele o değildi zaten, optimum filan dediniz ben ona takıldım. Cep telefonunda 300ppi gördükten sonra bu 1080p 100ppi monitörler piksel piksel. Benzer mesafeden bakılıyor yani tv gibi değil. Evet, ideal PPI PC oyunları için aralık. Scalable UI bir yere kadar oluyor oyunlarda, standardın fazla dışında kalırsan yazıların fazla ufak olması gibi sıkıntılar ortaya çıkacaktır. PC monitörüne bakarken zaten cep telefonundan fazla mesafe koyman gerekiyor, koymuyorsan sorun var demektir. Yazının net okunması sadece PPI'e orantılı değil, fontun büyüklüğü ve bakış mesafesiyle de orantılı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Gene yazılım kaynaklı dediğiniz oyunların arabirimi filan, gözün görmesiyle, netlikle alakasız şeyler. Monitör de uzaktan bakılan birşey değil zaten aşırı büyük değilse. Ben dediğiniz rakamlarda bir optimumluk göremiyorum ama kendi kullanımımda, pc kaldırmıyor filan denebilir tabii de kaldırıyorsa ve paradox oyunu filan oynamıyorsanız anlam veremedim o rule of thumblara. Neyse anlaşamadık diyelim nasılsa asıl konu bağlanmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Anlaşılmayacak birşey yok. Herhangi bir ekrana bakarken netlik: PPI (itibariyle çözünürlük ve ekran büyüklüğü), gözün görme kapasitesi, bakma mesafesi ve kullanılan panel üretim teknolojisinin bir denklemi. Yazı okunuyorsa denkleme font büyüklüğü ve tipografi de girecektir. Ekran büyüklüğüne oranla bakış mesafesi de artacaktır. Cep telefonlarının PPI'ının yüksek olmasının nedeni ekran büyüklüğüne ve ortalama bakış mesafesine oranla font büyüklüğünün de ufak olması, yoksa zaten üzerindeki yazılar rahat şekilde okunamaz. Örnek olarak Reader'ların ortalama PPI cep telefonlarından düşükken yazı okumak için netlikleri çok daha yüksektir kullanılan panel üretim teknolojisinden dolayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Sunu nasil anlamiyorsun anlasilir gibi degil sam. 27 inch 2k ekran 27 inch 1080p den daha iyi ve native. Bunun neyini anlasamiyoruz anlamadim. 27 inch 1024x768 de ayni o zaman sana gore, ui text ayarlaniyor nede olsa. Extradan 27 inchde 4k fazla kacabilir cunku fazla ufalacaktir diyoruz. Pes yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 anlaşılma değil anlaşma, farklı kelimeler. bakış mesafesi arttıkça gereken ppi düşmekle beraber said: 21.5-24": 1080p 27-32" 1440p 40" civarı: 4K düzgün görüntü veriyor. bu son derece anlamsız bir "rule of thumb". 21.5, 23.5'a bakıyorum 1080p ve hayır yeterince net değil kesinlikle. patlak bu "rule of thumb". yazı için de, resim için de, oyun için de böyle. gözün görme kapasitesi bir denklem değil, 300dpi bir standart olmuş kağıda basılı materyal için, kağıt okuma mesafelerinden ki 30cmcivarı kabul edilir, gözün noktaları ayırt edememesi için bu toğunluk gerekli. sizin "rule of thumb"daki 100ppi monitöre 40cm'den bakarken hayır yeterli değil. kanuni sen de anlamadın meseleyi sanırım ilk yazdığın paragrafa göre. ben tam tersine yazdığınız çözünürlük yetersiz diyorum. "fazla ufalma" ile alakasız bir durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Ha sen daha yuksek olmali diyorsun valla oda iste pc nin gucuyle orantili malesef. Bana cok fazla ornegin 21 inchde 4k ama asil mesele 4k yi kaldiracak pc zaten. Oyun vs den bahsediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Nisan 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2015 Monitöre 40 cm'den bakarsan tabi ki yeterli gelmez, cep telefonuna 40 cm'den bakılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar