Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kariyer.Net


Anhora

Öne çıkan mesajlar

İlk brövemi yeni bir konuyla taçlandırayım dedim.

Bu kariyer.net'de işverenler CV'leri nasıl inceliyorlar ? Bir ilana 5k insan bakıyor. 500 cv başvuru alıyor. Kriterlere göre CV'ler arasında arama mı yapıyorlar ?

Bir de kariyer.net'den yeni mezunlar iş bulabiliyorlar mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora said:

İlk brövemi yeni bir konuyla taçlandırayım dedim.

Bu kariyer.net'de işverenler CV'leri nasıl inceliyorlar ? Bir ilana 5k insan bakıyor. 500 cv başvuru alıyor. Kriterlere göre CV'ler arasında arama mı yapıyorlar ?

Bir de kariyer.net'den yeni mezunlar iş bulabiliyorlar mı?


firmalar ile iş arayanların giriş yaptığı alanlar farklı. firmalar da belirli kriterler girip, ona göre aday belirlemeye çalışıyorlar. ilk başta portföy epey kalabalık oluyor tabi. daha sonrasında ik'cılar bunları hızlı bir elemeye sokuyor. ne yazık ki burda tipe kadar her şeye bakılıyor, ki bakılmaması lazım aslında, fotoğraf koyma zorunluluğu yoktur bu tip şeylerde. bu eleme kriterinde tabi ne kadar alanı düzgün bir şekilde doldurduğun da background'un kadar olmasa da önemli. kariyer.net'e normal cv'ni de attach edebiliyorsun bu arada, gerçi çok bakılmıyor bence bu attachment'lara da olsun.

sonrasında o kalabalık portföyü hızlı hızlı eliyorlar, 15 - 20 kişiye kadar düşürüyorlar. sonra da işte ilgili pozisyon için kaç kişi almayı planlıyorlarsa, o kadar insanı görüşmeye çağırıyorlar. buna göre o sayı daha da azalıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Başvuran çok. İkincisi bu ilanların hepsi eleman eksikliğinden açılmıyor. Özellikle büyük firmalarda böyle. Adam açıyor işte Finans Uzman Yardımcısı, bu ilanı 4-5 ay güncelliyor. İstediği tipte bir database oluşturuyor bunlarla, listelerine alıyorlar. Yarın öbür gün o pozisyon ya da benzeri özelliklere uyan başka bir pozisyon varsa o zaman arıyorlar. Ben bir yere başvurmuştum 5 ay sonra dönüş aldım. Hatırlamıyorum dedim telefonda, 5 ay olmuş evet ama pozsiyon açığımız şimdi oluştu gibi bir abuk laf etmişlerdi. Yapan çok bunu. Ayrıca yukarıda da demişler, çok çok fazla insan başvuruyor bankalara bak özellikle. İlk 10 saatte binlerce başvuru alıyor. Adam filtreleri bir çakıyor gene listeyi daraltamıyor istediği sayıya. Sonra tipten falan hızlıca eliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Niye universiteni ve kendini asagilayip duruyorsun anlamiyorum. Yazilim alanindaysan universitenin oyle asiri bi onemi de yok zaten onemli olan ne bildigib. Ayrica herkes kurumsal super buyuk firmalarda calisicak diye bisey de yok nitekim o tarz firmalara icerden cv ulastirmadigin surece kariyerden falan aramalari icin cok iyi ve cok sansli olman lazim.
Orta ya da kucuk olcekli firmalarfa baslayip cok cok sey ogrenip sonra daha iyi bir firmaya da gecis yapabilirsin. Kaldi ki daha mezuniyetine 4 ay varmis. Ogrencilgiin tadini cikar is her turlu bi sekilde bulunur ama ogrencilik zamanlari geri gelmiyor.

Bu arada genel olarak yazılarindan kaygili ve dusuk ozguvenli oldugun gibi bi cikarim yaptm (belki yanlistir bilmiorum). Iyi hissetmek adinda bi kitap var okumani tavsiye ederim. Özellikle bu is bulma ile ilgili kaygilarina ve mesleki ozguven dusuklugund iyi gelecegini dusunuyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kariyer.net'te bi ilan verip takip etme durumumuz oldu da, küçük bi firma olduğumuz ve 2 haftada toplam 70 kişi falan başvurduğu için detaylıca inceleyebildik. Ama yazılım ilanı olmasına rağmen tekstil işçisinden vinç operatörüne kadar öyle alakasız adamlar başvurdu ki, değil 2 hafta, günde 70 başvuru gelen ilanların bizim kadar detaylı incelenmesi mümkün değil ya.

O yüzden özellikle de ilk iş deneyimi için Kariyer.net'ten sağa sola başvurmanın yanında bir de şirketlere direkt olarak CV ulaştırmak da iyi olabilir bana kalırsa.

Tabii CV'nin düzgün olması lazım. Adamın biri gidip bilgisayar becerisi kısmına Counter-Strike 1.6 falan yazmış, CV'nin geri kalanını inceledik incelemesine ama adamı direk eledik sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu konuda uzman sayılırım 3 yılda 20 üzeri görüşmeye girdim.

kariyer.net ten başvurunca gerçekten geri arayıp görüşmeye çağırıyorlar. ancak bunlardan gerçekten fiyat teklifi yapanlar çok az oluyor. insan kaynaklarının veya head hunterlerin her ay belli sayıda eleman ile görüşme kotaları var onları doldurmak için habire çagırıyorlar genelde. kariyer netten iş bulman olası ancak görüşmeye çağırdılar tamam işe alınırım demek oldukça yanlış.

en olası durum başka bir çalışan seni arayacak burası eleman arıyormuş senin cv ni vereyim mi diye. cv in uygun ise büyük ihtimalle işe alınıyorsun.

ondan sonra gerçekten işe yarar bir aracı kuruluşun senin cv ni başka firmaya önermesi. outsource oluyorsun bu şekilde.

en son da kariyer netten falan direkt başvurman. yüzlerce aday arasından bir şekilde öne çıkman ve ilk dedigim mevzuların bulunmaması gerek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sağolun abilerim detaylı bilgi verdiğiniz için. Bende düzgün bir CV hazırladım. Eğitimimle ilgili yerlere başvuruyorum hep. Ama elendiğini tahmin ettiğimden şansımın az olduğunu düşünüyordum. Neyseki tek tük görüşmeye çağırıyorlar ya da olumsuz cevap veriyorlar. Vice president tanışlar buldum. Sanırım büyük ihtimalle iyi bir firmaya giricem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...