Kanuni Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Barcelona muhtesem .. Iklimiyle sehriyle mimarisiyle. 10/10 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Kazancı Türk Lirası olanlar için her geçen sene daha da pahalı olmaya başladı. Hatırladığım 1 sene içerisinde Bath karşısında Lira %20 civarı değer kaybetti. Tayland'da yaşayan insanların Türk algısı hakkında bir kaç şey yazayım. Türkiye müslüman bir ülke olarak biliniyor ve çoğu kesim için müslüman = arap diye düşünmekte. Ayrıca ülkenin güneyinde bulunan müslüman kesim ayrılıkçı bir yapı içerisinde ve bu bölgede terör olayları meydana geliyor. Dolayısıyla ortalama budist bir insan için çok iyi bir algı yerleşmiş değil. Ama çoğu yerde olduğu gibi bir Türk'ün tipinin nasıl olduğu bilinmediği için bu bahsettiğim ön yargıyla direkt karşılaşılmaz. Ama şunu da ekleyeyim, sex turizmi için gelip gördüğü her insana sarkan Türk'lerden dolayı her geçen gün Türk algısı kötüye gidiyor. Türkiye'ye turist olarak gelen taylar agresif ve kavgacı bir toplum olduğumuzu düşünebiliyor. İyiye giden bir durum yok. Ama ilk tanışmada adam gibi durulursa, saçma sapan işlere girilmezse o ön yargı yok olur. Sıkıntı olmaz. Zaten bu ön yargı avrupada olan ırkçılık seviyesinde bir durum değil. Bu bahsedilen hoşgörülülük vb. turistlere karşı fazla. Kendi aralarında o kadar değil. Beyaz tenli ve batılı bir görünümünüz varsa bu hoşgörü durumu aşırı artıyor. Tabi her yerde olduğu gibi çakallar çok, dikkat etmekte fayda. Üç kağıda gelebilirsiniz turistik yerlerde. Myammar, vietnam, laos vb. yerlerden gelen işçilere o kadar da hoşgörülü olmayabiliyorlar. Bu işcilerin çoğu çalışma izni olmadan çalıştıkları için ağızlarına ediyorlar, nasıl olsa polise gidemez diye. Biraz bu hoşgörü olayı ülke algısına, ne için Tayland'da bulunulduğuna, kimlerle diyaloga girildiğine, ne kadar süre kalındığına göre değişiyor. Ama hala ülkemize kıyasla daha iyiler. Yemeklerin kokması durumu hakkında birkaç şey yazayım. Havanın sıcak ve nemli olması yüzünden yapılan yemekler normale göre çok daha fazla kokuyor. Yemeklere konulan malzemeler kokmaya elverişli olduğu için bazı kişiler bu durumu sevmeyebilir. Aynı malzemelerle avrupanın kuzey ülkelerinde özellikle kış ayında yapılınca o kadar koku yayılmıyor. Durum esasında tamamen iklim kaynaklı. Elde bulunan malzemeye göre bu sonuç çıkıyor. Avrupa ile burayı ya da herhangi bir asya ülkesini karşılaştırmak gereksiz. Tamamen farklı kültürler. Alakasız konulara giriyor olabilirim hatta konu hiç bu amaçlada açılmamış ama birşeyler yazmak istedim. Kişisel görüşlerim olup farklı düşünenler olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 ispanya insanının neresi sevecen ya? gördüğüm en kaba, yardımcı olmayan, soğuk insan topluluğu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 aktiftablet said: ispanya insanının neresi sevecen ya? gördüğüm en kaba, yardımcı olmayan, soğuk insan topluluğu Lütfen bu tanım Fransızlara ait. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Fransaya gitmedim, TRde fransızlarla tanışmışlğım var onlar iyiydi. Tanıdığım milletler arasında ispanyol kadar soğunu görmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Tipin turkse dunyanin her yerinde herkes sana karsi kaba ve soguk zaten Acaba neden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 gosterip urkutuyoruz ondandir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 ispanyollar davar. ben de katılıyorum, gencleri hele acayip çıkarcı ve kaba. işleri düşmezse selam bile vermeyi kesen öküzleri bol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 İspanyollar tam Türk yaw. Bizim Hristiyan halimiz adamlar. Yarının işini bugünden yapma bugünün işinide yarına bırak mantalitesi direk. Adamlarla 15 dakka çalışıyosun hemen çay sigara molası diyo dedim ulan nerden örendiniz çay sigarayı. Hesap kavgası bile ettik adamlarla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 aktiftablet said: Fransaya gitmedim, TRde fransızlarla tanışmışlğım var onlar iyiydi. Tanıdığım milletler arasında ispanyol kadar soğunu görmedim. Oha abi. 6 ay yaşadım orada. Her konuda yardımcı oluyorlardı. İngilizce bilmeyen insan (ben de ispanyolca bilmiyorum) bana yol tarif etmek için işini gücünü bıraktı yardım etti. bu ilk aklıma gelen. her türlü konuda çok sıcaklar. yardımseverler. Hani Türk konukseverliği diyoruz ya. Biz halt etmişiz. Ama bonepart haklı. Acayip tembeller. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 tembeller diye insanlari kiskanmayin. tembel olabilme ozgurlugunuz varsa siz de olun. okurken ben de tembeldim mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 konu ne zaman yine ülkeler yarışıyora geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Esh said: Tipin turkse dunyanin her yerinde herkes sana karsi kaba ve soguk zaten Acaba neden? sabahtan beri okuyorum da şu "türk tipi" nedir arkadaşlar bi anlatın hele? trakya mı, kıyı ege mi, iç ege mi, iç anadolumu, karadeniz mi, doğu anadolu mu, kafkas mı? şu yerme me olayında olduğu kadar birleştirici olsak keşke yurdum insanı için, bok atmaya gelince herkes "türk" ha şu bir gerçek ki, kendi kendine bu kadar bok atan bir millet daha gelmemiştir dünyaya iyi bile duruyor ayakta tc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Turku 50 metreden tanidigin icin, ekstra bir tanimlamaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 şimdi taylanda gidip seks yapamıyor muyuz? seks diyince dayak mı yiyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 yok, soyle dusun. mesela istanbula gelen turist sordu nerde pompa var diye, adami fatihe yolladin. orda konustu 100$ sex mex. sonuc dayak. gidecegin yeri bilmek lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 her yerin fiyati kendine ozgudur.fatihte de bulursun ama 1000 dolara bulursun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 fatihten evli çıkarsın. ondan sonra arabayı onun üstüne yap, evi onun üstüne yap baya masraflı iş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 yok ya minare kilifi nikahini kiydirip ne yapacaksan yaparsin..fatihte de taylanddaki kadar underage bulman mumkun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Feamer said: Esh said: Tipin turkse dunyanin her yerinde herkes sana karsi kaba ve soguk zaten Acaba neden? sabahtan beri okuyorum da şu "türk tipi" nedir arkadaşlar bi anlatın hele? trakya mı, kıyı ege mi, iç ege mi, iç anadolumu, karadeniz mi, doğu anadolu mu, kafkas mı? şu yerme me olayında olduğu kadar birleştirici olsak keşke yurdum insanı için, bok atmaya gelince herkes "türk" ha şu bir gerçek ki, kendi kendine bu kadar bok atan bir millet daha gelmemiştir dünyaya iyi bile duruyor ayakta tc her millette var bu .. normal bir insan icgudusu nerdeyse. icinde bulundugu ortam bir sure sonra aynasi oluyor kisinin, kendi yerine genele-ortama bok atiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 turk tipi mi ne..aynaya bak illa ki bir kismini gorursun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Esh said: Tipin turkse dunyanin her yerinde herkes sana karsi kaba ve soguk zaten Acaba neden? Estonya da hiç böyle bir sorun yaşamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 türk tipinden bihaber bir sürü ülke hatta nasıl türksün sen ya diyen daha cok oluyor müslümansın nası bira içiyosun diye şaşıranlar falan sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 niye cunku disarida musluman = boko haram = isid =sakalli underage tecavuzcusu vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar