Mal Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 aynı anda yazmışız benim yazdığım paragraf çok net kolay anlaşılır. da esas mesele böyle dışardan birinin söylemesiyle olayın gelişmesi. birisi bunu söylemeden niye olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 senin söylediğinde mantık hatası var ben mavi gözlüyüm diye başlıyor, halbuki göz rengini bilmiyor adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Mal said: 2 kişi için şöyle gelişir olay düzeltiyorum. bir ben mavi gözlüyüm biri daha var mavi gözlü. mavi gözlüye bakarım, liderin bahsettiği bu derim. ama bilemediği için gitmiyor derim. ertesi gün uyanırım. bu mavi gözlü gitmiyor, tek mavi gözlü olan o olsaydı giderdi hemen. demek bi tane daha mavi gözlü var. ama ben göremiyorum başka mavi gözlü? demek ki bu adamın gitmeme sebebi benim! yani ben mavi gözlüyü! diğeride aynı süreçten geçer ve 2. akşam ikiside gider. 100 tane mavi gözlü için aynı şey olur mu bilmiyorum. pardon ya 2 kişiymiş ama gene yanlış 1 ci gün gider adam, diğeri buna söylüyor çünkü lel :D en az 3 den başlatman gerekiyor sanırım mantığın yürümesi için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 ben mavi gözlüyüm derken bunu biliyorum anlamında değil. mavi gözlü olduğum bilgisini görebildiğim tek mavi gözlünün gitmemesinden anlıyorum. kahverengi gözlüler için bu geçerli değil. çünkü onlar 2 tane mavi gözlü görüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 göz rengini bilen gidiyor mavi gözlüler değil baştan kimse bir done vermez ise kimse bir yere gidemez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Mal said: aynı anda yazmışız benim yazdığım paragraf çok net kolay anlaşılır. da esas mesele böyle dışardan birinin söylemesiyle olayın gelişmesi. birisi bunu söylemeden niye olmuyor. çünkü göz renkleri hakkında kimse konuşmuyor. haliyle bir çıkarım yapamıyorlar kendi göz renkleriyle alakalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 yok yani 2 tane mavi gözlü olsa ve lider böyle bişey söylemese birbirlerine bakıp anaaa tek mavi gözlü diye düşünüp yaşamaya devam edecekler. lider onu söyleyince fitili ateşliyor. bu fitili ateşleme eylemini ne olarak tanımlayabiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 ibnelik sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 yok tam uymuyor ibnelik. buldum eşşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 ben iyice abuklaştırayım o zaman. aslında 100 gün beklemek de saçma. sonuçta ertesi gün yine 99 mavi gözlü gördüğümüzde 100. mavi gözlünün (yani kendimiz dahil her bir mavi gözlünün) mavi gözlü olduğundan emin olmadığını anlıyoruz. kahverengi gözlü olan fakat bunu bilmeyen de 101. mavi gözülünün kendisi olduğundan emin değil. işin garibi hiçbir zaman emin olamaz da. 2. kişinin anlaması üzerinden yaptığım tümevarım anlamsız geldi. çünkü, 2 mavi gözlü olsaydı ertesi gün yani 2. gün oradaki mavi gözlüyü tekrar gördüğünde yalnız olmadığını ve kendisinin de mavi gözlü olduğunu, diğer mavi gözlünün kendisinin gitmesini beklediğini anlardı. FAKAT. sayı üçe çıktğında bireyin kendisinin mavi gözlü olduğunu deneyimleme imkanı yok. a-)diğer iki mavi gözlünün birbirinin gitmesini beklediğini de düşünebilir. b-)diğer iki mavi gözlünün kendisinin gitmesi gerektiğini düşünebilir. o yüzden gitmesi beklenen göreli sayı 2'den büyük olduğunda çıkarım yapılamaz. ve kimse gitmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 ben cevabımı değiştiriyorum hatta. olasılığı hesaplamadan tümevarım yaptım. bence hatalıydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 a-)diğer iki mavi gözlünün birbirinin gitmesini beklediğini düşünür zaten. (1. gün için) fakat 2. gün birbirlerinin mavi gözlü olduğunu anlayıp ikisinin de gitmesini bekler. malesef onlar da aynı şeyi düşündüğü ve 2. gün kimse gitmediği için kendisinin de mavi gözlü olduğunu anlar. b-)bunun diğer bir deyişi: ben mavi gözlüyüm varsayımıdır. bunda da 2. gün diğer ikisinin gitmediğini gördüğü vakit 3. gün kendini gitmeye hazırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Baska soru yok mu goz sorusu cok sıkıcı.sddss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 2 katlı bina. alt katta 3 düğme, üst katta 3 ampul var. 1 kere yukarı cıkma hakkın var, hangi düğme hangi ışığı açıyor nasıl bulursun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Bi basarim bes dakka sonra digerine basarim bes dakka sonra digerine basarim cikarim en sicak ilk bastigim ılık ikinci soguk en son bastigimdir dogru mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 isiklar led. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 3. ye neden basıyorsun ki öyle bir durumda ? elinle 2 ampulun sıcaklıklarını karşılaştırabilcekmisin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 ampul tipi sonucu degistiricekse belirtmen lazim. belki yanmadan once isinmasi gerekiyo, veya kapattiktan sonra sogumasi zaman aliyo, bunlari bilmiyoruz ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Ledler hemen yanmaz delay olur biraz iki saniye arayla basarim kosarim yukariya ben çıktığımda yanan ikincidir. yine bildim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 size nasil led satiyolar lan hemen yanmayan asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 ısınma işinden iyi gittiniz aslında, soruda ampul tipi ile ilgili bir bilgi hatırlamıyorum ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 k1nJo said: a-)diğer iki mavi gözlünün birbirinin gitmesini beklediğini düşünür zaten. (1. gün için) fakat 2. gün birbirlerinin mavi gözlü olduğunu anlayıp ikisinin de gitmesini bekler. malesef onlar da aynı şeyi düşündüğü ve 2. gün kimse gitmediği için kendisinin de mavi gözlü olduğunu anlar. b-)bunun diğer bir deyişi: ben mavi gözlüyüm varsayımıdır. bunda da 2. gün diğer ikisinin gitmediğini gördüğü vakit 3. gün kendini gitmeye hazırlar. tam olarak bunu söylüyorum zaten. a'da kendisinin kahvrenengi gözlü olabileceğini söylüyor fakat 2. günde olamayacağını anlıyor ve 2. günün gecesi gitmesi gerekiyor. b'de kendisinin mavi gözlü olabileceğini söylüyor fakat 2. gün tekrar iki mavi gözlü görüyor. bu durumda tıpkı 100. günde 100 mavi gözlünün gittiği gibi, 3. günde 3. mavi gözlü olarak gidiyor. a şıkkı ile b şıkkı çelişiyor. hangisine göre gidecek? (adada 2 mavi gözlü olduğu zamanki varsayımda, a- kendisinin kahvrenegi gözlü olabileceğini söylüyor. fakat 2. gün gördüğü tek mavi gözlü gitmediğinde kendisinin mavi gözlü olduğunu anlayıp 2. günün gecesi gidiyor. b- kendisinin mavi gözlü olabileceğini söylüyor. 2. günün sonunda gördüğü tek mavi gözlünün gitmemesiyle kendisinin de mavi gözlü olduğunu teyit ederek 2. günün gecesi gidiyor.) yani değişken x>2 olduğunda olasılık giriyor ve tümevarım çelişiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 applev0dka said: ısınma işinden iyi gittiniz aslında, soruda ampul tipi ile ilgili bir bilgi hatırlamıyorum ya. Galba buldum birini acip acip kapatirim surekli patlayana kadar sonra digerini yakarim cikarim yukari dogru mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 patladığını nasıl bileceksin ? yukarı cıktıgında patlamamıs olursa nasıl ayırt edeceksin ? patlamayan 2 taneden yanmayan ile patlak olanı nasıl ayırcaksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Nasil ampul abi bunlar isinmiyo patlamiyo odundan mi patlarsa sesi duyarim bi kat var arada Edit:sari ampuller patliyo hemen ben kucukken cok patlattim oyle soru hatali aquila hakli ampul tipi önemli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar