Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apple Spring Forward 9 Mart

DavidMills

Öne çıkan mesajlar

apple'ın marketi domine ettiği ürünler, olmayan bir ürünü hayata sokmak şeklindeydi.
iphone, ipad, itunes (burada özellikle ipod demiyorum, ürün itunes çünkü orada).
ve hatta apple II.

buna marketingde kategori yaratmak deniyor. apple buna oynuyordu hep ve kazanıyordu da. inovasyon işin bu kısmındaydı.
ancak ilk kez saat işinde bunu yapmadılar.
iki kritik hatayla:
birincisi apple watch mevcut bir ürünün muadili olarak konumlandırılıyor. adına watch dediği sürece gidip breitling alma, rolex alma, swatch alma, gel bunu al diyor. falsonun ilki bu.
ikincisi geç kalmış olması. early adopters için ürünler çoktan çıktı.
dünya kadar model var (btw, aynı boktan trend iphone için de ilerliyor. 5'in çıkışı öncesi beklenti ile 6'nın çıkışı öncesi beklenti arası dağlar kadar fark var)

öte yandan diğer markalarda ise anında jenerikleşme var. yani onlar önce de çıksa, hemen moto360 gibi mainstream saate benzeyen tasarımlar da yapsalar, kategori yaratacak marka değerleri yok.

özetle sektör açısından baştan aşağı konumlandırma hatası görüyorum.
smartphone maturity'ye ulaştı, ulan taşınabilir başka ne yapabiliriz kafasıyla yola çıktı hepsi.

oysa apple'ın şunu yapması gerekirdi: ihtiyaca yönelmek.

cdrom'ların taşınabilir drive haline gelmesi ile discman ve türevlerini çıkardılar, apple bekledi itunes ve ipod'u patlattı. çünkü insanların ihtiyacı cd değil, taşınabilir ve yönetilebilir müzikti.
bugün de insanların ihtiyacı saat değil, kadrandan notification görmek değil. Health ve fitness. olmayan şey bu. muadilsiz olan bu. bunu yapmak için insanların kolundan seiko'yu, breitling'i, tagheuer'i çıkartmaya çalışmak yerine, çok daha küçük, bileklik tarzı gear ile gitmek gerekecek.
ama sağolsun tüm şirketler çirkin smartwatchları hayatımıza soktular. velhasıl bana göre asla bir smartphone olamayacak ve majoritye yayılmayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır işte diğerlerinde health olayı sadece "satış" için. Apple amerika genelinde kliniklerle anlaşıp saatin sunduğu ve asıl ileri de çıkacak modellerde entegre edilecek sensörler ile sunacağı bilgileri kliniklere yollayabiliyor. Bu da aktif olarak sağlığının kontrol altında olması demek.

Piyasadaki ürünler sadece kendi içinde bilgi sunuyor.

Research mesela, open source yapmış herifler. Okullar ile ortak çalışıyorlar ve katkıda bulunabiliyorsun. İlerde deri kanserinden, kan zehirlenmesine, şeker oranından çeşitli ölçümlere kadar son derece geniş bir yelpazeye sahip olacak bu cihazlar. Araştırmalar daha hız bulacak çünkü veri toplamak çok daha efektif ve geniş çaplı olacak.

Fan boy deyip geçebilirsiniz basitçe tabi ama bunları görememek için çok basit olmak gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly, işte Apple tam olarak health ve fitness olayını gösterdi bu event'te. Health Kit'in son hali ve Research app bu nedenle var. O yüzden son 1 yıllarını üniversiteler ile sağlık üzerine çalıştıklarını söylediler.

Bu cihazların en büyük özelliği health ve fitness olacak, sonra gesture kontrol olacak (Myo gibi) daha sonra da tabi ki notification falan.
Sosyal ağlarda paylaş

işte sağlık track etme katagorisini yaratma yolunda ilerlemiyor hala.
keynote'da üstünde durmuş olabilirler, ama ürün watch. adı apple watch, sitesinde bile ilk özelliği olara saati 50 milisaniyelik farkla ölçer diyor.
diğerleri saat yaparken apple ince bir bileklik ile çıksaydı o zaman hah buradan yürüyoruz derdim.
ama şu an ürün hala saatin muadili.
fitness meraklıları için özel bir saat.
sağlık bilgilerini takip etmek isteyenler için ayrıcalıklı bir saat.

abi uzaktan kumandalı saat, hesap makineli saat demekten farkı yok bunun.
odaklandığım nokta bu yani.
bu ürün saat olarak çıkmamalıydı ki majority aa bu ürün bana değer katıyor ve gerçekten buna ihtiyacım var diyebilseydi.
iletişimi watch üzerinden yapmalarında tüm hata.
Sosyal ağlarda paylaş

kolumdan bir kaç ayrı data stream'i alabilmek hayatımı kurtarır benim...

usd/jpy paritesini anlık görsem, bana senede $10k kazandırır

apple bunu yapsın $500 da veririm...

dışarda olduğum için, başka bir şeyle uğraştığım için +10 saat trade izleyemediğim için baya işime yarar.
Sosyal ağlarda paylaş

Goering said:

kolumdan bir kaç ayrı data stream'i alabilmek hayatımı kurtarır benim...

usd/jpy paritesini anlık görsem, bana senede $10k kazandırır

apple bunu yapsın $500 da veririm...

dışarda olduğum için, başka bir şeyle uğraştığım için +10 saat trade izleyemediğim için baya işime yarar.

TElefonunda göremiyormusun yani bunu ? saçmaladın işte şimdi
Sosyal ağlarda paylaş

Laorx said:

ALUMINUM anlatıyolar şaka gibi

alüminyum üreticisi olarak, kullandıkları alışımın 7000 serisi alaşım olduğunu ve genellikle silah ve uçak sanayisinde kullanıldığını, üretiminin çok yavaş ve maliyetli olduğunu, 570 c de çıkan alüminyum profil ve ya parçanın 2 saniye gibi kısa süre içersinde 200 C lere düşmesi gerektiğini ve bunu mümkün kılabilmek için en az 12 milyon € luk bir hatta sahip olman gerektiğini (bknz. SMS GROUP) eloksal yüzey işlem dediğimiz işlemin de yine aynı şekilde kalite kontrol toleranslarının çok düşük olduğu ve dolayısı ile çok maliyetli olduğunu apple watch da ki kasanın tek başına maliyetinin 40-50 € lardan aşağı olmayacağını ve üretim sürecinin mass production bile olsa 1 aydan az olmayacağını bilmeni istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

xlaidehlevar said:

Laorx said:

ALUMINUM anlatıyolar şaka gibi

alüminyum üreticisi olarak, kullandıkları alışımın 7000 serisi alaşım olduğunu (türkiyede 132 firma 336 alüminyum pressin olduğu Türkiye'de sadece 1 press'ten çıkabiliyor) ve genellikle silah ve uçak sanayisinde kullanıldığını, üretiminin çok yavaş ve maliyetli olduğunu, 570 c de çıkan alüminyum profil ve ya parçanın 2 saniye gibi kısa süre içersinde 200 C lere düşmesi gerektiğini ve bunu mümkün kılabilmek için en az 12 milyon € luk bir hatta sahip olman gerektiğini (bknz. SMS GROUP) eloksal yüzey işlem dediğimiz işlemin de yine aynı şekilde kalite kontrol toleranslarının çok düşük olduğu ve dolayısı ile çok maliyetli olduğunu apple watch da ki kasanın tek başına maliyetinin 40-50 € lardan aşağı olmayacağını ve üretim sürecinin mass production bile olsa 1 aydan az olmayacağını bilmeni istedim.

typo düzelteyim derken mükerrer oldu pardon
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...