Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışına taşınmış/taşınmayı düşünen patiler

Chemical

Öne çıkan mesajlar

aynen yunan olmasa fas, ya da ne bileyim suriyede savaş olmasaydı suriyenin akdeniz kıyıları ne güzel olurdu. iranın yönetim değişse iran da çok tatlı memleket ha

tabi anadolu da çok güzel yer. keşke yunanistanın doğusu olarak her yeri yok etmeye yeminli olmasaydık :(
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

o ankara anlasmasi vizesini zor veriyorlar sonra da her sene kontrol edip en ufak acikta postaliyorlar diye duydum ama..

Meslek olarak ne yaptigina, kendini ne kadar iyi ifade ettigine gore degisiyor bu. Benim de gozumu oyle korkutmuslardi ama kimler kimler vize aldi...

Geldikten sonra ilk 1-2 sene zor geciyo evet ama sebebi bambaska bi dunyaya gelmis olman, neyi nasil yapacagini bilemiyor olman. Senden once gelmis birileri varsa ve adam akilli akil verebiliyosa sikinti yok yine. Ha akil veren hiyarin tekiyse ve sen "aman ayip olmasin" tribi kendi kendini baltaliyosan sikinti buyuk.

Onun disinda ilk 1 senelik aliyosun vizeyi, o 1 yil sonunda da 3 senelik icin basvuruyosun. Kimi zaman 3 senelik vermeyebiliyolar, yine 1 sene uzatiyolar, ekstra is cikiyo ama kazandigin ve vergi verdigin surece sikinti yok.

4 sene calisinca da indefinite leave to remain icin basvuruyosun. Ulkede ILR'i en hizli alabilecegin vize tipi ECAA(Ankara Anlasmasi) bu arada. Haliyle o ekstra seneyi beklememek icin ideal.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

Software sales konusunda çok yırtıcı bir ortam var Amerika'da rekabetten ötürü. Belçika/İsviçre çok kasaba vari yerler, İstanbul'dan sonra biraz daha dinamik bir yer gerekli bana kafayı kaybetmemek adına. Onun yanında bir de Fransızca konuşmak istemiyorum, hoşuma giden bir dil değil CV'de güzel duruyor sadece dsf.

Brüksel hiç öyle kasaba gibi bir yer değil, Avrupa'nın kişi başına en çok cafe/bar düşen şehirlerinden. Avrupa Kurumları ve Nato sayesinde sürekli genç nüfus devinimi var. Turist olarak kötü ama yaşamak için iyi bir yer. Havası hariç, güneşli gün sayısı Londra'dan az :).

Avusturya'da neresi varı geçtim, Almanya'nın bazı şehirleri dinamik tanımına uyuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

şu 106 tane "gitmek istiyorum" seçenlerin, kaçı herhangi bir şekilde adım attı acaba merak ediyorum. 106'nın 95'i hala buradadır, 7'si adım atmıştır, 4'ü de gitmiştir max :D

sorsan herkes gitmek istiyor da, göt yemiyor genellikle. insan doğası gereği, değişimi çok seven bir varlık değil. olduğu yerde kalmaktan hoşlanıyor :D
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

sorsan herkes gitmek istiyor da, göt yemiyor genellikle. insan doğası gereği, değişimi çok seven bir varlık değil. olduğu yerde kalmaktan hoşlanıyor :D

kesinlikle got yemiyor..dedigim gibi..hayat standartlarimiz burada kendince daha yuksek..en basitinden 200 mt2 evi avrupada gormen icin ciddi paran olmasi lazim..

birde orada ne is yapacaksin sorusunun yaniti yok..en azindan benim icin cok muglak..ha hazirda 1-2 milyon euro olur yatirim ithalat vs eglenirsin olur da..8 5 calismaya avrupa..
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

sabonis said:

kesinlikle got yemiyor..dedigim gibi..hayat standartlarimiz burada kendince daha yuksek..en basitinden 200 mt2 evi avrupada gormen icin ciddi paran olmasi lazim..

birde orada ne is yapacaksin sorusunun yaniti yok..en azindan benim icin cok muglak..ha hazirda 1-2 milyon euro olur yatirim ithalat vs eglenirsin olur da..8 5 calismaya avrupa..

burda ev aldığın paraya avrupada villa alıyosun kanka hiç fiyatlara bakıyor musun?
Sosyal ağlarda paylaş

8-5 çalışmak için dünyanın en güzel yeri olabilir avrupa. yani ülkesine göre değişir tabi de, sosyal güvenlikte kıta boyunca belli bir standart var. yaşam konusunda kıta boyunca belli bir standart var. türkiye'de 8-5 çalışan insan bir şekilde hayatta kalıyor ama yaşıyor diyemem. avrupa'da 8-5 çalışan insanın kendine ayıracak vakti de oluyor.

ama ben de katılıyorum, "göt yememesi" faktörü en büyük faktör çoğu insan için. zaten belli bir yaşın üstünde, evli, çocuklu falansan çok zor. yani futbolcu falan olmadığın sürece.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

Almanya olur Avusturya olur, hem parası hem huzuru olan yerler olur.

olm Avrupanın silicon valleysi Dublin, gel buraya işte. Hem parası hem huzuru olan memleket İrlanda. İngiltere karambolu ve pahalılığı yok. Dil ingilizce, pub memeleketi, kızıl saçlı kızlar. Ryanair in memleketi . Her yere atlayıp gidiyorsun ucuza vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Şubat ayında gitmek isteyenlerdendim
2 aydır Rotterdamdayım, hayatımın en huzurlu günlerini geçiriyorum :)
Okul zor, baya zor hatta Erasmusu seçtiğim için pişman olacağım neredeyse
Ama burada kalabileceksem işin ucunda umrumda değil valla
Chemicalda bana yakınmış ya Delft'te oturuyor ise
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...