Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dünya dili ingilizce mi ?

Zyrobod

Öne çıkan mesajlar

en çok yazılan resmi dil çince birde böyle düşünmek lazım.
Lakin tüm kaynaklar öyle yada böyle ingilizceye çevriliyor.
Özel bir yere (uganda mesela?) satış/hizmet yapmayacaksan ingilizce yetiyor ama o dili bilmek avantajlı.
5-7 dil arası konuşan meslektaşlarım var kendimden utanıyorum sadece 3 dil biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Auril said:

senko said:

heryerde ingilizce konusuyorlar.
alman ingilizcesi
fransiz ingilizcesi
ingiliz ingilizcesi

almanca ingilizcesi favorim, çok temiz konuşuyorlar
fransızlar berbat

bi tanesi sree sreee diye yırtınıyordu 3 demek istiyormuş meğersem

eahu

http://www.youtube.com/watch?v=BqnFnWSYzaQ
Sosyal ağlarda paylaş

Saeros said:

Auril said:

senko said:

heryerde ingilizce konusuyorlar.
alman ingilizcesi
fransiz ingilizcesi
ingiliz ingilizcesi

almanca ingilizcesi favorim, çok temiz konuşuyorlar
fransızlar berbat

bi tanesi sree sreee diye yırtınıyordu 3 demek istiyormuş meğersem

eahu

http://www.youtube.com/watch?v=BqnFnWSYzaQ

ahahhaha aynen bu işte
adam kendi çapında konuşuyor ama kimse anlamıyor sdf
Sosyal ağlarda paylaş

avrupada genel itibariyle ingilizce ile rahatlıkla iletişim kurabilirsin. romanya hariç (anan hariç diyorum bak)

rusyada genel itibariyle rusça bilmiyosan konuşamazsın sdfsd

israilde 3 4 yaşındaki bebeler benle ingilizce konuşuyodu anaokulundan dayıyolar ingilizceyi.

amerikada kuzey kesmi için demiyorum ancak güney kesminde ispanyolca çok hakimdi. hatta miami int airport'ta görevliye ingilizce bişe sordum (haliyle) ispanyolca bilmiyosan cevap veremem dedi. sdfds noluyoz lan?!

@auril

alman ingilizcesi en iyisi falan değil abi sdfs bi kere dilleri sönmüyo üçe ssssrii diyolar ehueh burda rob (made in usa)diye bi arkadaşım var beni görünce 'almanlara göre çok temiz ve aksanlı ingilizce konuşuyosun' demişti türküm lan ben diyince konuşmandan anlamalıydım almanları anlamakta güçlük çekiyorum demişti sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

Kanada hariç Amerika kıtasında İspanyolca da çok yaygın. Fransızlar gibi bir kısım İngilizce'yi gayet iyi anlamasına rağmen kasıtlı biçimde kendi dilinde karşılık veren cins Avrupa ülkeleri de var(İngiltere'de İngiliz bir ailenin evinde kalıp İngilizce konuşamayan Fransız bile gördüm). Rusların İngilizce'yi salladığını düşünmüyorum. Asya kıtasının geneline emin değilim açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

kendi anadilini konuşamayan ingiliz var ya

ingilteredeyken ingilizce hocamız haritada londra merkezli bi daire çizdi ufak, bu daire içinde konuşulan dili anlarsınız gerisini bazen ben bile anlamıyorum dedi, mükemmel oxford ingilizcesiyle
o ingilizceyi bir daha duyamadım zaten
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...