Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu da mı gol değil - aka mobbing'e girer mi?

scorch

Öne çıkan mesajlar

Olay şu;

Patron, zırt pırt promosyon üründü kıldı yündü bişeyler istiyor böyle toplantılar, şirket buluşmalarında çalışanlara dağıtmak için. ancak bütçeyi çok küçük tutuyor.
buraya kadar klasik görmedik patron çizgisi. asıl sorun şurada başlıyor,
bu adam kendini pazarlama uzmanı, reklamdan anlayan, amerikada eğitim görmüş üniversite bitirmiş zeki iş veren olarak kabul ettiği için diyor ki; her şeyin minimum bütçe ile halledilebilir önemli olan bütçe değil yaratıcılık.

temelde doğru evet, ama 2 engel mevcut.
talepleri ilgili detayları deadline'a 10-15 gün kala bildiriyor, 10-15 gün içerisinde çözüm talep ediyor ve örnek olarak talep ettiği şeyler/ürünler genellikle verdiği bütçenin 3-5 katı şeklinde oluyor.

Yapamadın mı da; ooouuuww beceremedin. daha önceden haber versen bulur hallederdik, ohooo olmuyor böyle diye bir de söyleniyor.

Hani anlıyorum, sırf bu işle uğraşsam, 10-15 günde bişey yapamadın bulamadınmı dese anlarım, ama bu iş dışında aynı anda 15-20 iş takip ediyorum aktif olarak. sırf kendisinin beklediği 4 ayrı iş var ki, 11 şirketten oluşan 15-20 müdürün bulunduğu bir kurum bu. hepsinin kendince 1 tane işi olsa kafadan 20 tane iş talebi oluyor ki günlük olarak böyle.

Bu aralar sıklıkla yaşadığım bir durum olduğu için merak ettim böyle intikam almalık potansiyeli olacak bir durum olabilir mi mobbing'e girer mi bu durum? hani şikayet edebilmenin yada yasal olarak şu durumdan kurtulmak için neler yapmak lazım? ben ciddi ciddi gemileri yakmayı düşünüyorum artık - mecazi anlamda sdfs -

öneriler var mı?

GAZA GETİRİN BENİ gidip g.tünü keseyim patronun.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

Abi yapılamayacağını gelip buraya yazmanın bir esprisi yok, adama gidip söyle bu kadar az zamanda üzerimde bu kadar iş varken bunu hakkıyla yapmamın imkanı yok diye. Empati yap biraz yani, adam "bi iş verdim yapamadı" olarak görüyor seni haklı olarak şu anda.

tamamda işte yapamam olmuyordan anlamıyor ki?

yaparsın yaparsın sen diyip kestirip atıp kaçıp gidiyor odadan çıkıyor yada toplantısı fln oluyor vs.

hani kabul etmeyip sonra son günü gelip ohoo baştan söyleseydin ben hallettirirdim senin yüzünden olmadı şimdi diye tek suçlusu ben konumuna düşürülmekten baydım. demek istediğim o.

hani iş becereksizi olsam ok dicem yetemedim, yetemedim mi de söylemesini de iyi bilirim :D
ama olmayacak şeyleri yapamayacağımı söylememe rağmen yaparsın yaparsın diye konunun kapatılıp sonra yapılmayınca laf olmasından bezdim.

birim fiyatı 1.00-1,50 geçmeyecek şekilde 500 adet promosyon ürün istiyor misal bu örnekte.

ama kalem, ajanda, magnet, anahtarlık gibi basit ürün istemiyor. örnek işte şemsiye demiş, çanta demiş, saat demiş de o ürünlerin en dandiği 3-5tl'den aşağı değil + firma logo baskısı maliyeti var ve genellike 1000 adet şeklinde ürünler.

bunu yaparsın, halledersin (hallet) şeklinde konu geçiştiriliyor.

burada da önüne gelen mobbing'i iş yerinde taciz, dayaktan ibaret olduğunu sananlar dolmuş meh meh meh.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Mobbing mi? İyice şımardınız lan siz özel sektör kölesiyiz =(( ciler. Sen ya hayatında mobbing görmemişsin ya da dayak yememişsin.

Adam güzel demiş. Patron "işi beceremedin" dedi diye mobbing mi olur lan? Ucu açık diye mobbing kelimesini sömürdükçe sömürüyorsunuz, sonra iş mahkemelerinde mobbing davalarını kazanmak imkansıza yakın oluyor sizin yüzünüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

mobbing değil

iş planın yüzünden yapamıyorsan veya teknik imskansızlılkar olduğunu patronuna sunup onu ikna edemiyorsan senin sorunun

ha patronun süper inat biriyse ve kafası basmıyorsa o zaman da ya iş aramaya başlayıp bir yandan idare edecen yada komple "he" deyip geçecen

bir başka alternatif de işi başkasına itelemen
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...