Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UEFA Avrupa Ligi: Liverpool - Beşiktaş | 19 Şubat Perşembe - 22.05

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
axedice said:

Gidememişler. Bi arkadaş bilet almıştı bu maç için baya hevesliydi. Yazık la http://www.sondakika.com/haber/haber-liverpool-a-gitmesi-gereken-besiktas-a-kar-engeli-6978664/

son 6 saate kadar şehirde olmak zorundaymış
biz 2 gün önceden orda olacaz demişiz ama gidemiyoruz yazı yazmışız büyük olasılıkla akşam giderler
Mesaj tarihi:
ba vardır, mind games diyorlar.

bir de lpool forumlarında aşağıdaki gibi yazı var bayağı güldürdü;

My mother to be my wife (anam avradim olsun)
we eat all of you nobody understand (alayınızı yeriz haberiniz olmaz).
you not understand the word, you eat the grass where i put you,
(laftan anlamıyonuz , hala koyduum yerde otluyonuz )
i understand we can not understand with you
(anlaşıldı biz sizinle anlaşamayacağız)

if we loose under my penis general november (kaybesersek s*imden asaga kasimpasa)

I am terrified
Mesaj tarihi:
korkacak bir şey yok. en fazla sıradan bir yenilgi olur. beşiktaşa karşı 5-6-7 v.s skorlar üretecek takım değil şuan ki liverpool. CL de oluyor onlar

BA konusuna gelince. Sakho oynuyorsa ne ba kalır ne bağ. Maç öncesi 3 öküz yiyormuş.
Mesaj tarihi:
Wishmaster said:

Bursa maçında tüm toplar Gökhan'a gidiyordu. Tamam adam yetenekli ama daha dengeli dağılmalı ataklar. Varyasyonlar azalırsa önlemler rahat alınır.

istekli ve iq debuff'ı yememiş gökhan'a karşı savunma varyasyonları da azalıyor yalnız, müdahale edilmesi en güç adam olabiliyor.

Bu takımın üç kilit adamı var. Sosa, Gökhan ve Franco. Bu üçü ne kadar iyiyse takımda o kadar iyi oynuyor.

Umalım bu üçü bugün tam performansla oynar. Özellikle Gökhan'ın tam performans oynaması çok önemli çünkü Ba'yı direkt besleyen adam kanatlara inip.

Ayrıca Liverpool'un da görece en zayıf kısmı sol bek kısmı, üçlü savunmada oraya genelde Skrtel düşüyor ve takımda hata yapma, daha doğrusu yumurtlama potansiyeli en yüksek savunma oyuncusu durumunda. Moreno'nun ileri çıktığı pozisyonlarda eğer Arsenal maçlarında olduğu gibi seri ve hızlı o kanattan hücuma kalkabilirsek Liverpool kalesini bayağı zorlayabiliriz.

Hatta şöyle bir senaryo yazabilirim. Sakho'nun istatiksel olarak sol stoper ve sol bek bölgesindeki yardıma gitme ve tackle oranı sağa göre daha yüksek. Zaten Liverpool hızlı savunmaya çekildiğinde eğer Skrtel beke doğru açılmışsa hemen Sakho kapatıyor. Böyle Gökhan gibi üstüne adam çekip, eksiltme konusunda başarılı bir oyuncu sayesinde Ba, Sosa, Olcay gibi adamlar rahatlıkla içeride topla buluşturulabilir. Ya direkt zayıf karın, üstüne çek topu içeri indir.

Bugün Lucas'ın olmaması önemli çünkü bu taktikte sağ stoperi kapatan, bir nevi Mehmet Topal'lık yapan Lucas'tı. Rodgers'ın taktik değiştirirken en büyük güvencesi Lucas'tı ve bayağı da başarılı olmuşlardı. Henderson veya Allen, hangisi oynar bilmiyorum da o bölgeyi kapatabilecek üst düzey savunma kalitesine sahip adam yok Liverpool da, bu sistem içinde diyelim.

Kim eksik, kim var Liverpool da bakmadım tam olarak, Markovic ve Gerrard'ı biliyorum sadece. Umarım bol eksik vardır :D
Mesaj tarihi:
Gerçi en son nette gördüm. Rodgers'a 3'lü savunma ile Beşiktaş'a karşı oynamanız doğru mu tarzı bir soru sorulmuş. "Haftalardır böyle oynuyoruz ama her rakibe karşı böyle oynamak tehlikeli olabilir. Farklı bir şey formasyon deneyebiliriz" demiş.

Yani ben üstteki wotu üçlü savunma handikabına göre yazdım ama dörtlü çıkarsa ve o da seri paslarla hızlı hücumlu bir oyun benimserse ortada oyun kitlenebilir.

Ya olay tamamen Beşiktaş'a kalıyor. Fark yerse de kendi mallığından kazanırsa da kendisinden. Liverpool'un son haftalardaki oyunuyla sahaya üç aşağı beş yukarı ne koyacağı belli fakat Beşiktaş o kadar istikrarsız ki ne oynayacağını bilemiyorsun.

Son üç lig maçındaki gibi oynarsa gerçi her şekilde mağlubiyet. Ne takım savunması, ne hızlı ve toplu hücum.

saçma yerlerde duran topta vermemek gerek. Bu aralar Liverpool duran topları çok iyi değerlendiriyor. Bizim gibi duran topta nereyse 1/2 gol yeme oranı yakalamış bir takım için inanılmaz handikap.

bugün duran toptan yerse bjk bir tane hiç şaşırmam.

gerçi ne kadar yazarsan yaz. o hücum hattıyla bu mal takıma rahat en az 2 tane tıkarlar asdfasd
Mesaj tarihi:
he bir de şey var. Liverpool'un artan formundaki en büyük ana faktör yüksek fiziğe dayalı hücum preslerdi.

Beşiktaş'ın topla oynama oranı gol öncesi ve gol sonrasında %15 civarında değişiyor. O da en az, ortalama olarak.

Oldu ki es kaza bir gol atabildik. Zaten Bilic hemen geri çekilin, yatın diyeceğinden hücum presten ne gol çıkarabileceğiz hem de kaleye yaklaşan Liverpool'a bolca pozisyon vereceğiz.

Yok lan düşünüyorum cidden gollü beraberlik dışında pozitif hiçbir skor çıkmaz şuradan, mantıken imkansız.
  • Yeni Oluştur...