RamsesII Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 abi transferde sıçmadık, klasik beşiktaşlılık geleneği olan geldiği an sakatlanma ritüelini tamamladı oyuncular...
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Ben bu diğerlerinin kadrosu iyi geyiğini bir türlü anlamıyorum. Diğerlerinde kim var? Bütün fenerbahçe kadrosunda para edecek caner ve biraz gökhan haricinde kim var? sow emenike emre vs kim sallar bunları Bütün galatasaray takımında muslera ve sneijder haricinde para edecek kim var? sende de gökhan var demba var hadi atletico nun bu adam para etmez bedava kiralıyorsanız dursun dediği sosa var.
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Bilic'in yerine en çok konuşulan isim yalnız Şenol Güneş, hatta görüşüldüğü iddia ediliyor. Sergen'i medya ortaya attı ama bu yönetim onu hiçbir şekilde getirmez. Ayrıca sadece iki üç isim konuşuluyor diye onlar gelecek diye bir şey yok. Misal Bilic'ten önce yönetimin bir kısmı Herve Renard'ı istiyordu. Altınsay da istiyordu. Gerçi Altınsay'ın listesinde Renard'ın önünde Bilic varmış :D Gerçi Bilic'i 50 kere Renard'a tercih ederim. Hatta Beşiktaş benzeri takımlarda kendini ispat edememiş bir çok hocaya karşı yine Bilic'i seçerim. Bilic'i kötülediğime bakmayın halen çok seviyorum ama mantıksal baktığında adamın defoları artık katlanılamaz oldu için tatava yapıyorum. Daha iyisi gelmeyecekse hoca pişecek diye yine 2-3 sene beklemek saçmalık olur. Daha iyisi de Şenol Güneş işte, Bilic'in performansına bağlı diyorlar. Bursa yönetimi sürekli Şenol Güneş'e sözleşme veriyormuş ama sezon sonunu bekleyelim diyormuş. En son işte 10 yıllık sözleşme teklif etmişler imzalasın bir an önce diye onu da beklemeye almış. Hani kulüp içinden onunla irtibata geçildiği vs. de iddia ediliyor. İşte diyorum da şampiyonluk gelmediği sürece ligde Bilic'le her şekilde uzatılmayıp Şenol Güneş'e gidilebilir. Tam onun yapısı, tam onun takımı. Yerli hocalar arasında tatava yapmayacağım tek isim zaten geri kalanların tamamı Beşiktaş'ı bitirir.
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 biliçten ne istiyorsunuz şu tinerci kadronuzla
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mighty_THoR said: Ben bu diğerlerinin kadrosu iyi geyiğini bir türlü anlamıyorum. Diğerlerinde kim var? Heh bu da var. Medyanın ve FB'li GS'li taraftarında kadroları TR standartlarında 2009 Barcelona kıvamında görmesi yüzünden saçma sapan bir algı oluştu. Hak etmeyen adamlara daha fazla ödeniyor diye kadro daha değerli oluyor. Bunun üzerinden poh poh yapıyorlar. Bu işin maaş kadrosu bölümü gerçi, zaten futbolcu değerleri olarak bir fark yok. Ha güzel yani bizim de işimize yarıyor. Kalitede pek fark olmayıp, üstüne lider vs götürünce "MÜKEMMEL BAŞARI, İŞTE DAR BÜTÇEYLE STAD YAPARKEN NASILDA MÜCADELE EDİYORLAR" algısı yaratılıyor. Bu aslında psikolojik olarak taraftarı güzel güdülüyor ama oyuncu değerleri olarak cidden fark yok. Hani transfermarkt'a giriyorum ve direkt şunları çekiyorum. Gerçi realitede transfermarkt ne diyorsa TR liginden satmaya kalktığın oyuncu için en az %50'sini düşürmek gerek. Kağıt üstündeki istatiksel değerler hiçbir zaman transfer piyasasında etki etmez. Denge taşı olur gerçi de. Kimse çıkıp mesela şuan Caner'e 13 vermez. Ya da GS'nin en değerli oyuncusu Muslera gözüküyor mesela 17 ile ama geçen bir konuda da demiştim, kimse Neuer vari özellikleri olmayan bir kaleciye o kadar para vermez diye. 10+ eden kaleci sayısı bile günümüzde artık o kadar az ki asdf neyse, transfermarkt değer kıyaslamaları http://i.imgur.com/GC0BQEz.png http://i.imgur.com/BM3cfxr.png http://i.imgur.com/tHTJPpA.png Hani değer olarak takımların zerre farkı kalmadı. Geriden gelen parasız Beşiktaş olayı geçen sene bitti. Stadını kendi yapan borçlu kulüp olma dışında ağlanacak bir ünvanda kalmadı. Boşuna fakirlik edebiyatı yapmaya, devlerle mücadele ediyoruz fakir olarak tatavası yapmaya gerek yok.
applev0dka Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 deplasmanda 9/10 yaptıran bir TD var kurduğu oyun sistemi ile. stadımız olsa içerde de böyle bir istatistik yakalama ihtimalimiz hiç de az değil. ama bizim vizyonsuz taraftarımıza fazla tabi böyle hocalar. dün oynattığı oyun ve yaptığı değişiklikler sonuna kadar doğruydu. oyunu okuyamıyor diye eleştiriyorduk geçen sene ama son 2-3 maç gösterdi ki, bu konuda kendini geliştirmiş. ama işte dün kötüydü diye 22 gol atan Demba Ba'nın kellesini isteyen bir gruptan bahsediyoruz herşey doğal, Biliç bile fazla size
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 beresi çok güzel olduğu için mi bize layık değil.
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 DarKRideR said: ...insanın bu kadar çok hata yapan ve hatalarından hiçbir şekilde ders almayan bir TD'yi ... o kadar çok yapıp da ders almadığı hatalar hangileri?
reampage Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Bizim oyuncularımızın hiçbirinin reel değeri o kadar değil ya, abi zaten bizde para mara yokki kimi aldık 2 senedir adam gibi bonservisini verip ba ve gökhandan başka, birde kevin var işte. Olcay 750k ya almışız 9,5 milyon euro. Veli 750k'ya almışız 7,5 milyon euro Oğuzhan 500k'ya almışız 6,75 milyon. TD'lik bu işte sen bu adamları bu kadar ucuza alıp rakiplerinle aynı fiyatına takımını böle çektin kağıt üstünde. Beşiktaşa yıllardır bu kadar değer katan tek hocadır bilic. Bizim takımın reel değeri filan değil 114 milyon euro bütün oyuncularımzın fiyatı artmış. 32 yaşında atiba dahil. Budur işte TD'lik Yoktan var etmektir.
applev0dka Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 DarKRideR said: beresi çok güzel olduğu için mi bize layık değil. Biliç'in saha dışı olayları beni ilgilendirmiyor, tek ilgilendiğim neler ortaya koyduğu ya da koyabileceği, bu takımı TAKIM yapan biliç. bunu cok övülen lucescu ya da nerden esiyorsa sergen ile sağlayabileceğimizi sanmıyorum. Beresi takımı daha iyi oynatıyorsa evet beresi. Ama onun dışında bu adamın bir oyun planı var, oturmuş bir 11i var, diğer rakiplerimizde olmayan bişey bak bu, her hafta farklı şeyler deniyorlar. Yorgunluk başgösterene kadar cok iyi oynayan bir Beşiktaş var ki, bursa maçı ile takım yeniden iyi oynamaya başladı. Deplasmanda fırtına gibisin, ankara konya'da iç saha yapınca hepsini kazanıyorsun. Olimpiyat denen lanet yer olmasa stadımız olsa suan 12 puan önde olurduk. Ve tüm bunları yapan Önder-Biliç ikilisi, birisini salak bir menejerlik olayına kurban ettik, diğerini de lider olmamıza rağmen değişiklik dakikalarını beğenmeyen taraftara mı kurban edelim ? Bu taraftar hangi konuda haklı oldu da şimdi olsun ? Ahmet dursun Seba gitsin diyenler ? Çifte kupayı unutma nankörlük etme pankartı açanlar ? Şimdi Biliç gitsin sergen gelsin diyorlar. Bu yüzden vizyonsuz işte taraftar, Biz samet aybaba istifa diye bağırdığımızda Beşiktaş'ın çocuğu lan o diye dayak yiyorduk bu yüzden vizyonsuzlar, hocanın kapasitesini göremiyorlar. Nasıl Beşiktaş'a hiç bir şey veremeyecek Samet'e kalsın dedilerse, suan Beşiktaş'a çok şey katabilecek Biliç gitse de olabilir diyorlar. Biliç Anfield'e bile çıkarken kendi oyun planı ile çıkıyor, rakibe göre yaptığı tek hamle OLcay ile TÖre'yi beklere daha yakın oynatmak o kadar, karakteri olan,düzeni olan bir takım yaratmış, bizim taraftar yine kaos istiyor. Stad biter, bu takım o gelirler ile çok daha iyi yerlere gelir, Biliç'in klubede oyuna müdehale edecek farklı alternatifleri olur, yine DMC cıkartır-DMC alır o zaman gitsin deriz, eldeki ile maksimumu alan bir adam var suan ortada, haksızlık ediliyor. Uzun oldu pardon, yüz yüze konusmalarda, burda, twitterda, yazdığım yerlerde bu konuda cok sacmalayan var, birikmiş bir yazı oldu dsafsa
reampage Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Esh said: onları biliç almadı ki Daha iyi işte abi adamın olayı bu kendi almadığı adama bile değer kattı oynatarak daha iyi bir yere getirdi.
suBzer0 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Bu takımın temelini atan Önder Özen.. üzerine kolej havasını yakalayıp oyunculara idol olan da bir biliç var.. ama bana dün sosa ---> oğuzhan değişikliğini kimse kabul ettiremez.
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 passo.com.tr açıldı doğu üst'te hala epey yer var
applev0dka Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 suBzer0 said: Bu takımın temelini atan Önder Özen.. üzerine kolej havasını yakalayıp oyunculara idol olan da bir biliç var.. ama bana dün sosa ---> oğuzhan değişikliğini kimse kabul ettiremez. sosa sahanın en kötüsü olmakta olcay ile yarışıyordu çünkü, olcay'ın bir adım önünde olunca o çıktı önden, sonra olcay takip etti
reampage Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Bu arada rıdvan çakalının bütün derdi bilic gidicek imajı yaratıp karışıklık yaratmak, neyse sergen verdi ayarı.
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 reampage said: Bu arada rıdvan çakalının bütün derdi bilic gidicek imajı yaratıp karışıklık yaratmak, neyse sergen verdi ayarı. ne demiş sergen?
applev0dka Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 bizim hedefimiz ligde kalmak, Beşiktaş'ın şampiyonluk, herkes bunları düşünürken bu söylemler saygısızlık demiş.
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Bu takımın temelini atan Önder Özen değil. Ara parçalardan biri, en önemli atlamayı yaptıran diyebiliriz. Bu takımın, mentalitenin temelini atan Altınsay'dır. Beşiktaş'ın şuan oynadığı sistemi yönetime yedirende kendisidir. Gerçi Altınsay'ın listesindeki dört hocadan biri de Bilic'ti. O zamanda çok istiyorduk. Altınsay'ın listesinde son dönem modern futbolun en başarılı sistemi olarak gösterilen 4-2-3-1'i takımın sistemi yapıp, ona göre hoca getirmek vardı. Onun şanssızlığı şuan ki yönetim kadar geniş görüşlü ve iyi adamların olmayışıydı. Adamı harcadılar, ama tohumlarını atarak gitti. Çok laf diyorsunuz ama Samet'in bu takıma katkısı da azımsanacak kadar kötü değil. O günlerde ben de çok sövüyordum ama günler, aylar geçince anlıyorsun ki adam öyle ya da böyle burada da başarılı bir scouting işi çıkardı ve takıma üç net adam katarak gitti. Yönetim tamamen karşı çıkarken o günlerde kasayı boşaltma riskini göze alarak Olcay'ı takıma alan Samet. Veli'yi ilk defa DMC'ye çekip, adamdan son iki yılın istatiksel olarak ligdeki en iyi ikinci defansif orta sahasına evrilmesini başlatan adam Samet. Franco'yu bulup, özellikle isteyen ve kendisinden sonra da Önder Özen'e önerten adam Samet. Önder Özen'i de çok övüyoruz, emeği büyük tamam ama yaptığı hataları da görmezden gelip, süreçte onun dışında herkesi de suçlamak olmaz. Ucuz diye Olcan'ı isteyen yönetime karşı gelip, Töre de diretmese bugün takımın en önemli silahı vs. olmayacaktı vs... Beşiktaş'ın bugün edindiği takım, yönetimsel sürecin ortaya koyduğu başarılı bir takımdır. Hatalar yapıldı, zararlar edildi vs. tamam ama yönetim kademesinin başarılı olmadığı her kademe patlayacağı gibi burası da patlardı. Bilic başarısız değil zaten, onu iddia etmiyorum. Kötülüyorum sürekli ama bir yere kadar Bilic diyorum. Burada geçen seneden beri hep konuşuyoruz, Bilic'in şöyle hatası var böyle hatası var. O hatalar yüzünden GS'ye onca para hediye ettik, prestij verdik. Rakiplere karşı aciz düşüp patladık. Bu sene konuşuyoruz, Bilic'in şöyle hatası var böyle hatası var. Yine aynı şeyler oluyor. Bilic'in daha kazandığı derbi yok lan! Hatta büyük maçlar bazında bakarsak aldığı Tottenham galibiyeti dışında hiçbir galibiyeti yok. Kilit maçlarının hiçbirini alamamış, dönemeçlerin hiçbirini dönememiş. Sebep belli, taktiksel olarak sürekli aynı hataları yapması ve hiçbir zaman kendi doğrularından şaşmayışından kaynaklı sürekli saçma sapan oyun oynatması. Hani güzel bir şey var. Liverpool'a karşı kazanma arzusunu aşılayıp, Anfield da takımın ateşli başlamasına yol açan Bilic'in kendisi. Bu inanılmaz büyük bir hoca meziyeti ama ikinci yarı oyuna müdahalelerdeki rezilliği ile takımın düşmesine yol açan adamda kendisi. 65 olmadan hiçbir değişiklik kullanmaması vs... Yaptığı hamleler doğru demişsin mesela Apple, adam klasik son 4-5 maçta 65'te Olcay'ı çıkartıp Kerim'i sokuyor. Sosa'yı çıkartıp Oğuzhan'ı sokuyor. Bir de işte biri sakatlanmışsa vs. üçüncü hamle de ona gidiyor yedeğini alarak sadece. Doğru hamle gol ararken DMC çıkartıp DMC sokmak mı? Bu adam sisteminden zerre şaşmıyor da sistemi gol bulamayınca çıkıp ne kadar farklı varyasyon deneyebiliyor. Kadro yeterli değil deniyor da dün geriden top çıkaramıyorken ve takım kendi yarı sahasına hapsolmuşken Veli - Atiba ile devam etmesi, Tolgay'ı almaması o kadar mı doğruydu? Ya adamın oyun sistemi çözülüyor. Beşiktaş kadro kalitesi yüksek bir takım ve elindeki sağlam ayaklarla bir şekilde gol bulup yemiyorsa kazanıyor. Oyun sistemine karşı çare bulanlara atamayınca da patlıyor. İkinci lig takımı Kayseri'ye karşı bile üstünlük kuramadı. Ama beresi var. Yok yani yok. Kendini zerre geliştiremedi. Bu Bilic'e duyulan sevgi direkt geçen yıl falan Ersun'a FB'lilerin duyduğu sevgi gibi ya. DAHA İYİSİ YOK, DÜNYANIN EN İYİ TD'Sİ GELSE BU FB'Yİ DAHA İYİ OYNATAMAZ. ERSUN'U KOVDULAR falan diye isyan ettiler de şimdi adı aranmıyor. Dün dört yiyince TS ile Halilhodzic bile övülmeye başlandı lan asdfasd Bilic gider, yerine doğru hoca tercihi yapılırsa maks 6 ay hatırlayacağınız vasat üstü bir hoca için ciddi anlamda çok fazla fanboyluk yapıyorsunuz. Başka TD'ler görmesek ciddi anlamda Bilic'i Grande falan sanacağız.
reampage Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Doğru hoca bulunursa 6 ay içinde bilici unuturuz doğru hoca bulunmazsa bi 1 sene atar sonra tekrar risk. Doğru hoca bulma yüzdemizde pek iyi değil bu arada.
applev0dka Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Değişiklik konusunda katılmıyorum bence doğru hamlelerdi. Dün çok şey beklediğimiz Sosa malesef kötüydü ve cıkması gerekiyordu, ki 58-59 gibi ozzy girdi yerine doğru hamleydi, belki 45'de bile yapabilirdi ama işte biraz daha görmek istedi sanırım. olcay-kerim hamlesi de doğru bir hamle, olcay baya kötüydü, ha direk kerim ile neden başlamıyor dersen Çarşamba gecesi Şairlerde aynı şeyi tartıştık bizim grupla :D kerim sonradan girince daha cok fayda veren bir oyuncu, 11 oynadığında nedense aynı performansı alamadık, bu hafta ligde 11 çıkartabilir gerçi. rize'de yaptığı değişiklik çok konuşuldu. adamın o maçta oyuna sokabileceği en ileri oyuncu DMC var, adam da öyle yaptı. sanki mustafa vardı,cenk vardı klübede de o almadı gibi konusmayın allah askına.
reampage Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Çok yönlü bir takım değiliz bilicin sorunu bu, tek sistem var aşına olduğu bütün takımın onun dışında yeni birşey yapmıyoruz, benim en çok eksikliğini hissetiğim izlerken yan toplarda ölü toplarda çok vasat takım, ortalarımız kötü bu eksik bence bunun üzerine gidilmesi gerekli.
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 reampage said: Doğru hoca bulunursa 6 ay içinde bilici unuturuz doğru hoca bulunmazsa bi 1 sene atar sonra tekrar risk. Doğru hoca bulma yüzdemizde pek iyi değil bu arada. Bilic'i bulduk işte sadfsda Bu arada yanıltmasın. Ben Bilic'i halen severim, saygı duyarım. Beşiktaş'ın içinde bulunduğu şartlarda getirilebilecek en iyi hocalardan biriydi ve takımla, taraftarla harika uyum yakaladı. Geçen sene sıçarken herkesin beklentisi takımla pişecekti. Takımla pişse bir üst seviyeye çıkacak ve şampiyonluk olmasa bile güven vermeye devam edecekti. Ben şuan yönetimden kimsenin Bilic'e güven duyduğunu sanmıyorum. Sene sonu şampiyonluk gelmediğinde taraftarda bağırıp çağıracağından zaten yönetim onun arkasında durmayacakta, durması için hiçbir pozitif veri yok ellerinde çünkü. Takımı geliştirdi, ama kendini hiç geliştiremedi. Bu arada takımın gelişimindeki en büyük pozitif etkenlerden biri de Edin Terzic unutulmasın. 4-2-3-1 sistemini dünyada en iyi uygulayan takımlardan birinde eğitim görmüş, Dortmund sistemini direkt bize uygulamada direkt Bilic'e hayvani destek olmuş bir adam. Onun varlığı mesela daha önemli. Neyse bu ekstra bilgiydi. Mesela bir bilgi vereyim. Beşiktaş'ın gol attıktan sonra topla oynama yüzdesi otomatik olarak ortalama %15 civarında düşüyor. Beşiktaş'ın en verimli oynadığı maçlara baktığımızda uzun süre berabere giden ve asıl oyununu oynayan Beşiktaş olduğunu görüyorsunuz. Beşiktaş'ın asıl oyunu ne, önde hücum prese dayalı ve rakibini ileride karşılayan takım olması vs... rakibe ileride baskı kurduğu maçların tamamında hep öyle ya da böyle gülen taraf oldu. Bu istatistik ve BJK'nin büyük maç kazanamama olayı ise takımın potansiyeline rağmen Bilic'in korkaklığından geliyor. Daum mesela harbi çok büyük hocaymış böyle zamanlarda anlıyorsun. O da 1-0'a yatıyordu ama skoru korumasını da biliyordu. Ben Bilic'in sistematik şekilde skor koruyabildiğini daha görmedim. Rize maçında mesela bir 5 dakika daha olsa tahminen 2-2 olurdu. Korkak, korkaklığı yüzünden işleyen sistemi bozuyor. Kanatları beklere yaklaştırarak, özellikle kenarlardan rakibe oyun kurdurtuyor. GS maçı mesela en son oynanan, GS o kadar kötü olmasına rağmen o kadar rahattı ki çünkü o kadar ileride oyun kurup, kaleye az adamla o kadar geliyorlardı ki tehdit olmadığı için babalar gibi çıkıp oynadılar. 1-0 da o kadar rahattı ki GS zaten gol olmayacağını biliyordu. Burak'ın golü zaten bitmiş ve arkadan desteklenmemiş takıma cila golüydü. Sow'un Fener maçındaki golü gibi, aynı mantık. Avrupa da çanakkale geçilmez oynamıyor diye takımlar sistem çok iyi işliyor ama biraz değişiklik gösterelime gelince olay patlayıp gidiyorsun. Yemiyorsun, bu mükemmel bir şey ama atamadığın sürece de şerefli ikincilik diye gezip dolanırsınız.
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 applev0dka said: Değişiklik konusunda katılmıyorum bence doğru hamlelerdi. Dün çok şey beklediğimiz Sosa malesef kötüydü ve cıkması gerekiyordu, ki 58-59 gibi ozzy girdi yerine doğru hamleydi, belki 45'de bile yapabilirdi ama işte biraz daha görmek istedi sanırım. olcay-kerim hamlesi de doğru bir hamle, olcay baya kötüydü, ha direk kerim ile neden başlamıyor dersen Çarşamba gecesi Şairlerde aynı şeyi tartıştık bizim grupla :D kerim sonradan girince daha cok fayda veren bir oyuncu, 11 oynadığında nedense aynı performansı alamadık, bu hafta ligde 11 çıkartabilir gerçi. rize'de yaptığı değişiklik çok konuşuldu. adamın o maçta oyuna sokabileceği en ileri oyuncu DMC var, adam da öyle yaptı. sanki mustafa vardı,cenk vardı klübede de o almadı gibi konusmayın allah askına. Abi Bilic'in değişikliklerini savunmak yani ne bileyim, bulamadım kıyaslacak bir şey. bir ara kim eleştirilyiordu ya hep aynı dakika da aynı adamı çıkarıp, birini alıyor falan diye fener TD'siydi. Aykut muydu asdfasd Son 5-6 maçta yanılmıyorsam standart hamleler; Bilic'in scripti bu. 65'te Olcay çıkar. Frei girer. 75'te Sosa kötüyse Sosa çıkar, Oğuzhan girer. Oğuzhan oyundaysa Oğuzhan çıkar, sıradaki yedek kimse o girer. 2 haftalığına Tolgay'dı. Şimdi 3. sırada olduğu için scriptte ona sıra gelmiyor. Maçta sakatlık olmamışsa 85 sonrası da son kalan hakkını defansif bir oyuncuyu en geriye yaslanması için koyuyor. Genelde hücumdan çıkıyor. Ha tabii bu durum Beşiktaş öndeyse oluyor. Gerideyse hiç müdahale edilmiyor. Genelde Rize maçında olduğu gibi Atiba = Veli değişikliği gibi aynı mevkiideki adamı tazelemekle değişiklik yapılıyor. Dün Bilic'in değişikliklerinin katkı sağlamış gibi gözükmesinin tek sebebi zaten çıkardığı adamların fazla kötü oluşuydu. Sosa'nın yerine Necip girse daha çok iş yapardı zaten. Onun dışında Kerim'in en az 15 dakika daha önce girmesi gerekiyordu. Olcay'ın net rezil olduğu zaten ilk yarıdan belliydi hatta iyi bir hoca o kanattaki boşluğu değerlendiremeyen Olcay'ı görüp Kerim'i alırdı. Twitter da, ya orayı geç evde babam bile çıkıp tam Kerim'lik kanat sağ taraf o Emre aksıyor sürekli diyip nerede Kerim diyorsa sürekli cesur hocanın erkenden riski alıp Olcay'ı kenara çekmesi gerekirdi. Olcay'ın o kadar oynaması bile başlı başına faildi yani... Kerim üstüne üstlük maçlara girdiğinde bir 10 dakika falan ısınması gerekiyor. Hep böyle girdikten sonra bir süre sıçıyor ama ayağına top alışınca resmen akıyor. Bu adamı 65-75'te alırsan zaten 10-15 dakikalık performansı fark koyuyor. Ha o bile yetiyor Kerim'e ayrı konu da daha erken alırdı iyi bir hoca, bu kadar geç değil. Neyse fark etmez. Bilic korkak ve bu yüzden sadece vasat üstü, hakkını yemeyelim sadece iyi bir hoca olarak kalacak. Ben Beşiktaş'ın başında çok iyi bir hoca görmek istiyorum. Bu takım onu hak ediyor çünkü, bu kadar emekte. Bu kadar basit.
applev0dka Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 e başka nasıl değişiklik yapacak ? olcay kötüyse kerim girecek, sosa kötü ise tolgay-ozzy girecek, daha cok hücüm gerekiyorsa veli-atiba yerine ozzy girecek. hayır sol bek cıkartıp 2 forvete falan mı dönmeyi istiyorsunuz bunu bekliyorsunuz anlamıyorum. rize maçını yazıyorsun hala da, adamın klübede oyuna sokacak adamı yoktu ki. hani su yapılanlar dışında nasıl değişiklkler olabilir ? bazı değişiklikler zaman olarak geç kalmış olabilir ama isim olarak doğru bence.
Öne çıkan mesajlar