Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bol Yemeli, Az Gezmeli 4 Gün Avrupa

bingildak

Öne çıkan mesajlar

Patice said:

Xaenin said:

http://www.figlmueller.at/files/figlmueller/fotos/restaurants/wollzeile/restaurant_wollzeile/DSC_0067.jpg

Viyana'dan geçip şuraya uğrayın, sonra nereye giderseniz gidin.

Patates salatası (kalpkalpkalp)

Başıma bir şey gelmeyecekse patates salatasını şnitzelden çok sevdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Patice said:

Bu yaz Fransa-Benelux turuna katılsak mı diye düşündük.. Tur sadece otel ve transferler için mantıklı geliyor. Ama tabi kimi çok mantıklı dıyor kimi tur çok eziyet diyor.

Rota:

Amsterdam
Paris
Brüksel - Brugge

vb..

Bide buna alternatif İtalya turu var tabi..
tura katilmayin bunun icin gerek yok. amsterdamdan paris'e kalkan hizli tren zaten bruksel'den geciyor, gerci bruksel'i gezmeyin zaten gezip napacaksiniz. amsterdam'da kalip, bi sabah brugge'e gecip, ayni aksam paris'e gidin. paris'te kalin bi kac gun de.
Sosyal ağlarda paylaş

abi valla kuzey avrupaya falan gitmeyin bence mart-nisana kadar, soğuğu iliklerinize işler.

Pegasus, onur airden filan ucuza çok nefis biletler denk geliyo 4 ay öncesinden fln.Onlardan ayarlayın booking'den de oteli patlattınız mı turdan ucuza gelir.

İnternetten oradaki yerel turları, tur rehberlerini bulabilirsiniz.Kendi adamınıza vereceğiniz bahşişten daha ucuza gelir hem de gerçek bilgileri öğrenirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

http://www.figlmueller.at/files/figlmueller/fotos/restaurants/wollzeile/restaurant_wollzeile/DSC_0067.jpg

Tarihin en overrated yeri. Tavuk sonuçta yediğin şey. Macaristan'da hayvan gibi gulaş yemek varken yada sırbistanda domuzun dibine vurmak varken aynı fiyata, hem viyanada 3 günde onbin müzenin içinde kaybolcaklar, hem düzgün bişeyler yemek için servet dökecekler. Ayrıca illa viyanada şinitzel yicem diyosan bile immerval daha iyi figlmüllerden. Ayrıcs hakkaten doğu avrupa yarı fiyatına üç kat lezzette 4 kat fazla yemek demek. Bence paranız bok değilse yemek yemek için budapeşte ya da belgrada falan gidin
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

Şehir değiştirmek çok yoruyor ya bundan sonra tek şehir gezisi yapıcam hep ben.
ben de kaldiramiyom artik gerci de, 1 haftalik tatil yapacaksan mesela amsterdam-brugge-paris gezilir. brugge'de zaten 3-4 saat gezdin gordun aaaa ne guzelmis dedin bitti, sonra bayiyo insan hemen. amsterdam paris'te 3 er gece konakladin al sana super tatil.

eylulden sonra fizboz pansiyonda konaklanabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

RamsesII said:

abi valla kuzey avrupaya falan gitmeyin bence mart-nisana kadar, soğuğu iliklerinize işler.

Pegasus, onur airden filan ucuza çok nefis biletler denk geliyo 4 ay öncesinden fln.Onlardan ayarlayın booking'den de oteli patlattınız mı turdan ucuza gelir.

İnternetten oradaki yerel turları, tur rehberlerini bulabilirsiniz.Kendi adamınıza vereceğiniz bahşişten daha ucuza gelir hem de gerçek bilgileri öğrenirsiniz.

Bu dediğini geçen Kasım ayında yaptık.

1 sene öncesinden Prag gidiş - Viyana dönüş biletimizi kiş başı 150 tl'ye aldık. Toplamda 600 TL bilet parası vermiş olduk.

Prag-Budapeşte-Viyana yaptık kendi başımıza. 7 Gece..
Budapeşte dışında zorlanmadık. Ülkeler ve şehirler arası transferlere 300 tl gibi para harcadık.
(Tren pahalı olduğu için otobüs kullandık sadece. Şehiriçi tramvay - metro)

1000 TL otellere verdik.

Viyana çok pahalıydı. Budapeşte eh, Prag güzeldi.
Hiç kişisel hediye falan almadık. Ama yedik, içtik, çok yürüdük.
800 Euro para göturmustuk 400 euro ile geri döndük.
1000 TL + 400 euro totalde yani..

Ama Prag'tan Budapeşte'ye gece giden otobüsle yaptığımız kabus yolculuğu ve Macarların kabalığına maruz kalıp sabah 5'te sisli ve ıssız yolda indirilmemizi saymıyorum.. Budapeşte'yi çok abartmışlardı. En çok orada kaldık. Bisiklet kiraladık. Güzeldi ama gereksiz 3,5 gün geçirdik...

Ülke-Şehir transferleri çok zor oluyor kendi başına gidince. Mesela Budapeşte çok boktandı. İnternetten bilet ayarlamaya çalıştık web siteleri saçmasalaktı. Otobüs terminaline gidip alalım dedik aksam saat 6'da terminal kapalıydı. 5'te paydosmuş.. vs vs..
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

Patice said:

Xaenin said:

Patates salatası (kalpkalpkalp)

Başıma bir şey gelmeyecekse patates salatasını şnitzelden çok sevdim.

+1

Ayrıca

Orta Avrupa = Av hayvanları, bilimum sosis, sucuk vs., süper biralar oh.

İtalya = Anlatmama gerek yok sanırım ama pizza, makarna, rizotto, italyan birası, ev yapımı şarap, kahve ohoo daha neler neler

İspanya'ya gidemedim.

Fransa = Bok gibi ana yemekler, inanılmaz lezzetli tatlı ve hamur işleri.

Almanya = üzerinden bile uçmayın olay gastronomiyse, her şey sağdan soldan çakma. Halkın en çok tükettiği şey boktan almancı döneri, öyle hayal edin.

Ben böyle bir seyahate çıkacak olsam Prag'a gider otobüsle Viyana'ya geçer schnitzel'i yedikten sonra uçakla Roma'ya giderdim çok da beklemeden. Orada 3-4 kilo aldıktan sonra da zayıflamaya ve sınırsız tatlı yemeye Fransa. (İspanya'yı bayağı methediyorlar ama bilgim yok, sallamıyım.)
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

figlmüllerdeki schnitzelin aynısını yapıyoruz biz
yolunuz düşerse izmire :D

Gitmeyin. Göndermeyin.

2 kere kız arkadaşımla geleyim dedim. 2sinde de arzına kadar doluydu. Kapıdan döndük. Bornova sokağı olunca talep olmaz dediydim halbusi...

Güzel mekan olmuş diyolar ama ben göremedim henüz :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...