Esnaf Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 beyni burnuna sıkışmış sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Dinlerin kökeninde sümerler gibi başka tanrılara tapan toplulukların olduğunu anlatan bazı kitaplar var. Ünlü bir kadın vardı hatta bunlar üzerine çalışma yapan. Şimdi adını unuttum ne yazık ki. Sümerlerdeki ay ve yıldız sembollerinden, ibadet şekillerine kadar tonla benzerlik hakkında yazıyordu. Biz çok dindar bir ülke olduğumuzdan zamanında arkeologlardan çok korktuk diye bu çalışmaları yapan insanlara yapmadığımız bokluk kalmamış. Bu coğrafyada din adına bok atılan insanların en azından okumaya değer olduklarını düşünüyorum. Şimdi arkeologlardan hem bu dinlerin temelleri üzerine kazılar yaptıklarından nefret ediyorlar hem de artık çakma arap sevdalısı olduğumuz için antik dönem kazıları yapılan bazı yerlere yapılmadık pislik kalmıyormuş. Egedeki bir kısım kazıların elektrik faturaları bile kazı başkanları tarafından ödenmek zorunda kalıyormuş diye duydum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 of of, şu dinin varlığını kanıtlamak için saçma salak yöntemlere başvuran insanlarla aynı tutmasan beni? onların kafa bambaşka. sen tanrıya inanıyorsun diye. aynı onlar gibi olman gerekmiyor. aşın artık bu kafaları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 videodaki adamdan daha inanılır,gerçekçi bir tez koy ortaya seni dinleyelim. suan bu adam bana inandırıcı geliyor,kendince bişeyler kanıtlamıs işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 ben sana çıkış noktasını verdim apple. gidip araştırmak sana kalmış. sana ne kadar tez sunmaya kalksam da "inanmadım" diye geçiştirebileceğini düşünüyorum çünkü. - bi' de üşeniyorum- kendin araştırıp detaylı, sırf tanrı yoktur amacı taşıyan kaynaklara değil. dini veya tanrı vardır diyen kaynaklarada bak. araştırmadan inanmak akla yatkın değil zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tori Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 http://3.bp.blogspot.com/-Qig2CHxMSUI/VKdfSfjqCRI/AAAAAAAABJI/uHr3BEfIheQ/s1600/allah-yoksa-ateistler-neyi-inkar-ediyor_347163_m.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 senko said: dinleirn tarihi derken, dinlerin nasil ortaya ciktigini, neden ortaya ciktigini anlatan bir kitap varsa guzel olur nasil evrildiklerini, neden cok tanrili dinlerden tek tanrililara gecis oldugunu anlatan birseyler biliyorsaniz paylasin okuyayim. allah var, din yukardan indi yerine, antropolojik ve sosyolojik sureclerini anlatirsa dinlerin harika olur abi ilk "muazzez ilmiye çığ - kuran incil ve tevratın sümerdeki kökeni" oku. hem cok baymadan hemde cok keyifli bir dille anlatiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 o yüzden tanımadıgım adama güvenmiyorum sağı solu belli olmaz tanısam belki sözünde durup durmayacağınj bilirdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
clownbaby Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 applev0dka said: Esnaf said: peki o yaratıcıyı kim yarattı diyede uzatabiliriz şu acayip kafa açan bişey aslında, ama işte insanlar kolaya kaçıyor o mantık seni en azından 1 tane ezeli varlığın olma zorunluluğuna götürür. bu varlık en azından şimdilik akıl erdiremediğin bir varlık olmalı çünkü sebep-sonuç odaklı çalışıyor insanın kafası. sebebi olmadığı için sonuç olarak ta tanımlanamayan şey. zaten böylesine allah diyor insanlar. eleştirilemez, yargılanamaz, eksiksiz, kendisine galip gelinemez. bilgileri dilediği elçilerle dilediği topluma ulaştırmıştır ve zaten sorumluluk sahibi herkesten kendisini rab olarak tanıdığına dair söz almıştır*. buyruklarını dikkate almalarını ve yalnız kendisine kulluk etmelerini emreder insanlara. her ümmete belli bir yol belirlemiştir ve allah adaletle hükmeder. * araf 172 (Ey Peygamber insanlara şu zamanı hatırlat ki) hani Rabbin, Ademoğullarının sırtlarından zürriyetlerini almış ve onları kendi nefislerine karşı şahidler kılmıştı: «Ben sizin Rabbiniz değil miyim?» (demişti de) onlar: «Evet (Rabbimizsin), şahit olduk» demişlerdi. (Bu,) Kıyamet günü: «Biz bundan habersizlerdik» demenizi (önlemek) içindir. ha yok ''herşey bir muamma. ölümden sonra bir hayat varsa da benim ordaki yerim iyi olacaktır.'' veya başka şeylerle gelebilirsin. allaha inananlar süregelen bir kitaplar/bilgiler/peygamberler silsilesinden, bilgilendirmesinden bahsediyor. varsa onların ellerindekinden daha doğru bir allah sözü elinde göster de onda uzlaşalım. yoksa eğer böyle bir belge elinde ve hala herşeyin bir muamma olduğunu söylüyorsan insanların inançlarına temel olarak aldıkları, adaleti emreden sözlerin dünyada allah sözü adıyla yayılmasına izin veren bir ezeli varlığa inanmak zorunda bırakıyorsun kendini. bu noktadan sonra daha da ilginç akıl yürütmelere gidilebilir. gerçi herhangi bir bilgiye dayanmadan herşey muamma herşey mübaha getiren biri akıl yürütmeye pek hevesli biri olmasa gerek. heveslerin, dürtülerin hayat anlayışını biçimlendirdiği biri. selam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 odin e gelin, http://www.ign.com/articles/2015/02/03/iceland-is-building-a-temple-to-norse-gods izlanda tapinaklari tekrardan aciyormus kullanim icin edit, thor da olur np Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 kader bence, önüne gelen seçeneklerden istediğini seçmekte özgürsün ve her seçtiğin seçeneğe göre başka bir kadere ve geleceğe gidiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 hee kesin öyledir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 tamam fistan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 paralel zaman dilimlerine atlıyorsun yani ? sağ yolu değil de, sol yolu seçen başka bir varlığın farklı şekilde yaşamaya devam ediyor, belki cok zengin oldugun seçenekleri seçtiğin bir hayatın var ama farkında değilsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 apple daha detaylı anlatmış. doğru olanın o olduğunu düşünüyorum ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 bilimin bu konuda yorumları var, 'kader' olarak adlandırmasa da. Din açısından farklı hayatlar nasıl yorumlanıyor peki ? Yani ruhun tekliği söz konusu değil mi, nasıl oluyor farklı hayatları yaşayan paralel hayatlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 bu seküler dinler dışında budizm'de yeniden doğmaya inanılıyor sırf. onun dışında paralel evren teorileri dinde pek geçmiyor. geçiyorsada ben bilmiyorum ama seküler dinlerde de bu yeniden doğma olayı kesinlikle red edilmiştir. "öyle birşey olmayacak" denmiş yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 ruh diye bişey yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 yok olay o değil, senin bahsettiğin yine başka bir konu ayrı olarak konusulabilcek. benim sordugum islam dini bu 'paralel zamanlarda yaşayan' aynı kişinin hayatları ile ilgili bişey söylüyor mu. sağı değil de solu seçen halimize ne oluyor, burda zamansal kırılmalar oluyor mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 oluyor oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 garbage ama soruya cevap vereyim. @rasmon abi kur an a bakarsan cevabı görürsün. çoğu yerde Allah ın yemin ettiğine rastlarsın, öyle ki öğütlerini dinleyip güzel işler yapanları mükafatlandıracağını aksini ise cezalandıracağını söyler kur an da yani daha ilk başında Allah ahlaklıdır, en başında kendi koyduğu kurallara kendisinin uyacağına yemin eder. yani ortaya bişiler koyup hadi insanlar bunlara uyun ben de sizi keyfime göre cezalandırayım demez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 off kadere de kapı aralanmış. kader ölçüdür abi, insanın elinde olmayan durumlar kaderdir gerisi kendi elindedir. doğum, anne-baba, doğacağın ülke vs vs. bunlar kaderdir, yani kişinin kendisinin yapabileceği hiç bişi yoktur. fakat evleneceği insan, verdiği kararlar, yaptığın iş vs vs. bunlar da insanların verdikleri kararlar doğrultusunda gerçekleşen durumlardır. alın yazısı diye bir şey yoktur bu arada. yanılmıyorsam kültürdü o gelenek hatta şamanizmden gelmiş dahi olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2015 allah neyin üstüne yemin ediyo ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar