Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Topla v0.81a [29ocak15]

Esh

Öne çıkan mesajlar

şuan gtx570 kullanıyorum , telefonu taksam ekran kartı niyetine upgrade olcak benim için

o yüzden şu üstte attıgım kartı almadığıma pişmanım

oturdum bugün alcam diye, indirim bitmiş

şimdi vatanda msi armor serisi bi 1060 var 1.7k civarı,200 tl indirim yapmıslar

yarına kadar düşünüp sonra almayıp sonra pişman olmayı planlıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

"On the memory front, we feel that for NAND we're going to be turning the corner very soon. For DRAM, we also think that we are near the peak, possibly at the end of this year,"
Apple CFO Luca Maestri said on the iPhone manufacturer's earnings call Tuesday afternoon.

ram ve sonunda ekran karti fiyatlarinin dusecegini ongoruyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bir şey toplayayım diyorum. Ne dersiniz?

MSI Z370 TOMAHAWK INTEL Z370, DDR4, LGA1151v2, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, HDMI, DVI ATX Anakart

INTEL Core i5-8400 Coffee Lake 2.80GHz-4.00GHz, 9MB, 65W, 6/6, DDR4, 14nm, LGA1151v2 İşlemci

KINGSTON HX424C15FR2/8 HyperX Fury Red DDR4-2400Mhz C15 8GB (1x8GB) (15-15-15) 1.2V Bellek x2

PHANTEKS P400 GREY HD700 Eclipse P400 (PH-EC416P_AG), FSP Hydro 700W 80+ BRONZE Gri Kasa

Evdeki kasadan 1080 ve ssd'yi söküp buna takarım diyorum. Ya da evdeki 750w psu'yu da söküp psu'suz bir kasa alabilirim ona henuz karar vermedim. Phanteks'leri çok beğeniyorum, belki 400s alırım psu'suz. Bir tek işlemci soğutucusuna karar veremedim. O kısımdan hiç anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Phanteks Enthoo Pro M kasa alabiliirsin, P400s'in intakelerden hava geçmiyor pek, kapağı çıkarmak gerekir.

İşlemci soğutucusu olarak Thermalright True Spirit 140 Power, Thermalright Le Grand Macho RT, Be Quiet! Dark Rock Pro 4, Cryorig R1 Universal/Ultimate, Noctua U14s, D15s, D15, Phanteks TC14PE hep güzel seçimler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ryzen 2600X ile arasında 100 lira falan oynuyormuş i5'in. Daha iyi diyorsanız ona değiştirebilirim.

Anakartı

MSI B350 TOMAHAWK AMD B350, DDR4, AM4 Ryzen, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, ATX Anakart ile

İşlemci soğutucusunu da

NOCTUA NH-U12S SE-AM4 AM4, 1ad NF-F12 PWM FAN, NT-H1 termal İşlemci soğutucusu

ile değiştirdim. u14 de yokmuş ellerinde.

Senin dediğin kasalar inventus'da yok Bright. Bu kurma etme işlerinden pek anlamadığım için de alıp kurdurup test ettirebileceğim bi yerden almak istiyorum. Kasa konusu hala muamma. P400s de yokmuş ellerinde. 400liranın üstüne pek çıkmak istemiyorum açıkcası psu'suz kasada. Eğer Phanteks alacaksam tek opsiyon p400 gibi duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi Inventus'ta Phanteks PH-TC14PE_BK var, U12'yle arasında 60 lira fiyat farkı var, performans farkıysa çok daha fazla çünkü D15/D15s tier bir soğutucu TC14PE. AM4 uyumluluğu yok ama Phanteks free AM4 bracket veriyor, Inventus isteyebilir aslında Phanteks'ten veya sen de isteyebilirsin.

B350 Tomahawk çok yetersiz VRM'e sahip bir anakart, tavsiye etmem. En kötü X370 Strix, X370 Taichi, Crosshair VI Hero falan al derim ama Inventus'ta hiçbiri yok, B350 Strix-F olabilir belki. Zen+ anakarta ve soğutucuya göre overclockluyor kendini otomatik zaten o açıdan anakarttan kıssan da soğutmadan kısmamaya bak.

Inventus'ta düzgün kasa yok açıkçası. F/p kasa zaten düzgün PSU'yla gelmiyor düzgün fanla geliyor, o da Enthoo Pro M yani, birkaç ay önce vardı stoklarında artık kalmamış. Aynı kalitede Evolv ATX var ama onun da fiyatı tuzlu.

Ama sen zaten kendi kasandan parça söküp takıcam diyorsan yeni kasaya dediğim gibi yukarıda belirttiğim parçaları Amazon vs. uygun fiyata bulabilirsin. PSU olarak 550G2/650G2 yönelebilirsin güzeldir. Inventus kasayı topluyor mopluyor ama işlemci ve TC14PE soğutucu hariç pek uygun fiyatlı bir şey yok sitelerinde. Bütün dünyada X370/B350 anakartlarda indirim oluyor, daha uygun fiyatlı parçalar satılıyor vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu mu senin dediğin? Fiyatı daha ucuz p400s'lerden burada.

https://www.qpbilisim.com.tr/phanteks-enthoo-pro-m-atx-siyah-bilgisayar-kasasi

Inventus'da pek bir şey yok evet, haklısın. Hatta işlemci harici fiyatlarda bi tık yüksek diğer yerlere göre. Ama benim parçaları alıp da tek tek kendim takmam biraz riskli. Sabıkam biraz kabarık bu konuda :horace: Tekrar da riske girmek istemiyorum açıkcası. O yüzden oradan almak epey bir işime geliyor açıkcası.
Sosyal ağlarda paylaş

Bathory said:

Şu mu senin dediğin? Fiyatı daha ucuz p400s'lerden burada.

https://www.qpbilisim.com.tr/phanteks-enthoo-pro-m-atx-siyah-bilgisayar-kasasi

Inventus'da pek bir şey yok evet, haklısın. Hatta işlemci harici fiyatlarda bi tık yüksek diğer yerlere göre. Ama benim parçaları alıp da tek tek kendim takmam biraz riskli. Sabıkam biraz kabarık bu konuda :horace: Tekrar da riske girmek istemiyorum açıkcası. O yüzden oradan almak epey bir işime geliyor açıkcası.

Linkteki google translate çok iyi :D
said:
Özellikler: Enthoo Pro M, arka tarafta 1 x 140mm fan içerir. Ek fanlara geçme olanağı mümkündür. Dahil olan tüm hayranlar, Phanteks'in yeniden tasarlanmış ve daha iyi performans gösteren premium hayranlarıdır. Görünüm: Fırçalı alüminyum görünüm Temiz iç mekan - Gizli PSU ve HDD'ler
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...