Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Topla v0.81a [29ocak15]

Esh

Öne çıkan mesajlar

bende toplıcam ya hazır up olmuşken total bütçe 6-6.5k monitör dahil.
yoğun kullanılıcak programlar
adobe premier
davinci resolve
bazen after effect

İşlemci AMD Ryzen 7 1700X 3.4 Ghz 20 MB AM4 399,00 USD + KDV

Anakart Gigabyte GA-AB350M-Gaming 3 3200 Mhz(OC) AM4+ mATX 93,45 USD + KDV

Bellek Corsair 16GB(2x8GB) Vengeance Led DDR4 3200mhz CL16 162,80 USD + KDV

Ekran Kartı MSI GeForce GTX1070 Aero 8GB 256Bit 420,24 USD + KDV

Sabit Disk Seagate 2TB Barracuda 64MB 7200rpm (ST2000DM006) 76,65 USD + KDV

Kasa Aerocool GT-A 750W 80+Gold USB 3.0 Pencereli Siyah ATX Kasa 172,68 USD + KDV

Monitör Benq 24 XL2411 1ms 1920x1080 144Hz 299,00 USD + KDV

bu haliyle bütçeyi biraz aşıyor şu gereksiz onun yerine bunu al dediğiniz var mı?ssd var 250gb onu eklemedim listeye.
Sosyal ağlarda paylaş

Cokomantis said:

Bright said:

Yaş, intake'i feci boğuyor (bkz. H440)

intake'i boğmaması (az boğması?) için high static pressure fan alınabilir. vs normal kasa'ya göre verimini bilemedim. be quiet'ın falan kasalarına bakıp review kovalamak lazım.

Bişi farketmiyor abi, gürültünün kaynağı fanın yüksek devirde çalışması olduğu için kısıtlı intake'ten sisteme düzenli serin hava beslemesi yapabilmek için gene fanı yüksek devirde çalıştırman gerekiyor, sonuç gene gürültü.

İdeali hava akımı restricted olmayan kasaya çok sayıda fan ve büyük CPU heatsink'i takıp fanları düşük devirde çalıştırmak. Adam gibi soğuk hava beslemesiyle yüksek basınç yaratınca kasanın içinde hava sirkülasyonu sorunsuzca gerçekleşiyor. Ses yalıtımlı kasa önceden de benim kafama yatıyordu da istediğin kadar yalıt yani, arkadan bir yerden çıkacak gene o ses. İdeali kaliteli soğutucu, çok küçük olmayan kasa, min. kasa içi komponentle(hava akımını bozmamak burada amaç) ve bol fanla güzel soğuk hava beslemesi yapmak kasanın içine.
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece gaming için yeni PC planım var. Kullanım şekli ve düşünceler şöyle:

- Oyun stream etme durumum yok, yapacağı en fazla multitask oyun açıkken arka planda Chrome'da Youtube veya Spotify açmak olacaktır.

- Futureproof olması tercihim. Şu anda halen 4,5 senelik OC'ed i5 2500k kullanıyorum, 16GB RAM ile. Yeni buildin de benzer olmasını istiyorum.

- 1080p oynuyorum. 1 sene içinde ekran kartı değiştirebilirsem, 1440p geçebilirim. Ağırlıklı olarak MMORPG oynuyorum. CPY çalıştıkça AAA Single Player da oynuyorum arada.

- PC günde max 4-5 saat açık kalıyor. Bu da sadece oyun veya download için oluyor.

- LED manyağı değilim ama almışken 50-100 fazla atıp, estetik olmasını sağlayabilirim.

Şimdi, buna göre biraz bakındım ve aşağıdaki parçaları düşündüm:

Case: Fractal Design Define C
AIO Cooler: Corsair H100i v2
CPU: Intel i7 7700k
Mobo: Asus Z270-A Prime
PSU: SilverStone Strider 700W
RAM: Corsair Vengeance 32GB 3000 CL15, White Led

Elimde 970 GTX var. Bir süre gider bununla herhalde, ya bir sonraki gen'i bekleyebilirim.
Samsung 840 Pro SSD var 120GB, bunu main drive yapmayı planlıyorum. Oyunlar için bir tane yeni drive gerekecek herhalde 250 veya 500'lük. Samsung 500GB 960 Evo NVMe olabilir mi?

Önerileri ve yorumları alayım lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...