spompas Mesaj tarihi: Eylül 14, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2020 2600k dan sonra alacagin 9. veya 10 nesil islemciler performans acisindan sana baya fark gosterecektir ama kullanim amacina en uygun islemciyi secme zamani simdi. gpu olarak rtx 2k serisi haala canavar gibi, 3k serisi yeni aciklandi 3080 800 dolar diye gordum. fiziksel cekirdek sayisi 8 ve uzeri seni uzun sure goturur. ama bugun almaya kalksan 10 cekirdek ve ustu sadece oyun oynayacaksan hic bir isine yaramaz. bekleyecek cok onemli gelisme yok. 1 yil icerisinde 10. nesil islemci ile rtx 3xxx pazarda yer edinmeye baslayacak. eger butcelere uygun hale getiremezlerse pc gamingi kaybedecekler. bugun nvidia arm icin lisans aldigini okudum. mobil islemciye el atmak istemeleri buyuk ihtimalle bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 14, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2020 5 dakika önce, barbu dedi ki: Biraz baktım Ryzen 3700x + b550 board + Nvidia 3070 iyi gibi. fiyata göre işlemci ve board az daha kısılabileceğini belki ama çok da azaltmamak lazım herhalde. 2k 144hz monitor ile kullanacagim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Eylül 14, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2020 dericeket reyis 40 milyor doalr verdiği ARM ile kasarsa x86 mimariyi bitirip intel ve amdyi öldürebilir, min. 10 yıla tabii asd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Eylül 14, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2020 1-2 ay kalmış Ryzen 4000 çıkmasını beklersen iyi edersin. Fiyat/Performans olarak fikirlerin değişebilir. Nvidia 2K serisi şu gün için artık gereksiz bence, 3070 gibi bir GPU nun uygun fiyattan çıkacağını düşünürsek. Valla o dericeket reis, GPU piyasasını domine ederek topladığı paraları bu işe yatırdığını düşününce 10 yıl sürmez derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 14, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2020 28 ekimde açıklanacak 4000 serisi Ryzen işlemciler. Yeni işlemci için onu beklemekte fayda var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Ekim 17, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2020 Gecen sene, yillardir kullandigim HD 7950'yi RX590 ile degistirmistim. Soyle boyle idare ediyordu ama RTX 3070'ye yukseltmeye karar verdim. Asil sorum an kullandigim I5 4670k(4GHz)'yi Ryzen 5 5600x ile upgrade etmeye deger mi? Board+CPU+Ram 500$ gibi birseye geliyor sanirsam. Quest 2 aldim ama su an sistemle performans yerlerde malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 17, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2020 trdeki gibi saçma fiyattan almayacağın için değer bence her türlü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Ekim 19, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2020 Kafamdaki en buyuk soru, su andaki CPU ve RTX 3070 ile bir sene daha devam edip, AM5, DDR5 icin beklemek ne derece dogru olur? i5-4670k, GPU'yu ne kadar kisitlayacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Ekim 19, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2020 Internette bunun için calculator ler var. Kendinde bakıp bir fikir edinebilirsin. Bence duruma göre %30 ile %50 arası bir bottleneck e neden olabilir. AM5 / DDR5 in tarihleri sürekli ertelenip duruyor. Çıkacağı dönem 3070 ler ucuzlar hatta yeni seriler bile çıkacak olabilir. Şu an 3070 almak senin için gereksiz masraf yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 19, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2020 (düzenlendi) çözünürlüğe bağlı ne kadar bottleneck olacağı bir de. mesela 4k kullanacaksan %15 olacaksa 1080pde %50yi geçer. ha rahatsız eder mi bence etmez 1080pde iyi fps yine çıkar o islemcide güzel bi overclockla. Ekim 19, 2020 PrudenT tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Ekim 20, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2020 Benim CPU su an 4.2GHz de calisiyor daha ustunu goremedim malesef. Calculator icin rtx 2080ti kullandim; 4k %25, 1080p %60 bottleneck diyor. Bu kadar kotu olacagini tahmin etmemistim gercekten. Neyse o zaman seve seve komple sistem toplayacagiz bakalim. intel 11th generation cpu'lari yakinda aciklaniyor galiba. Bir kac ay bottleneck ile idare edip, benchmark sonuclarina gore ikisinden birini secerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 20, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2020 (düzenlendi) i5-4xxx problemi hızdan çok thread sayısı artık 4 düşük kaldı, yoksa senin i5 single core performans son ryzenı tokatlayabilir bile. 4-8 i7'n olsa biraz daha götürürdü. Ekim 20, 2020 Silphatos tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Ekim 20, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2020 Durum oyleyse benim icin daha iyi aslinda, genel olarak tek oynadigim oyun iRacing, iki thread uzerinde calisiyor. Birinde system ve physics, oburunde render. Hatta durum soyle; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Ekim 20, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2020 (düzenlendi) . Ekim 20, 2020 manve tarafından düzenlendi double post Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ekim 27, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2020 Merhaba senelerdir konsol kullaniyorum ama Ps5 ve malum oyun ücretlerinden dolayi PC almaya karar verdim ben en son 2007 de pc topladim parçalara o kadar aşinayım. Yardimci olabilecek kimse var midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 27, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2020 bütçeni yazarsan olabiliriz. monitörlü/monitörsüz ayrı olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ekim 27, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2020 (düzenlendi) Monitör yok almam lazım oyun icin toplamak istiyorum max 15k hani yetmez derseniz belki kredi ile 20k ya cikabilirim Ekim 27, 2020 Letsgetthesunshine tarafından düzenlendi ekleme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 27, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2020 15-20k çok pis bir aralıkmış ya. sistemde bazı parçaları iyisinden seçip koymak istiyorsun ama birden fiyat gök yüzüne uçuyor, 1-2 parçadan kısayım diyorsun bu sefer de "ulan bu güzelim sisteme yakıştı mı şimdi bu çöp parça" düşüncesine kapılıyorsun. bir şeyler çıkardım ama fiyat 20'yi buldu, biraz daha optimize edebilecek miyim bir bakıp öyle koyayım buraya. ne zaman almayı düşünüyorsun bir de? dolar kurundan dolayı hemen git bugün al derim normalde ama 3070 falan giricek ülkeye yakın zamanda. onları beklemeye değebilir (bu sırada dolar 12 de olabilir) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ekim 27, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2020 (düzenlendi) @applev0dka aga parcalardan hic haberdar degilim 3070 f/p olacaksa beklerim zira para altin olarak duruyor sorun degil alinca en azından beni bi sure donanim derdinden kurtarsin ya da şöyle diyim 2-3 sene sonrada high end olmasa bile ortalama grafiklerle oyunu takilmadan oynatsin hos bu kıstas çok değişkenlik gosteriyor biliyorum gibi gibi teşekkür ederim uğraştığın için. Ekim 27, 2020 Letsgetthesunshine tarafından düzenlendi . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 27, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2020 (düzenlendi) perşembe satışa çıkacak 3070 sınırlı adette yine. 6-7k arası fiyatı olur. cyberpunk 2077 hediyesi var bir de şu an tüm rtx kartların. 3070te olmayacakmış sanırım oyun hediyesi. Ekim 27, 2020 Aluriel tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ekim 27, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2020 (düzenlendi) @Letsgetthesunshine bence 3070'i kesin al, gerisini toparlarsın. kendin kasa kurabiliyor musun? Ekim 27, 2020 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ekim 27, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2020 @Goering eskiden evet kendi kasamın parçalarını alır kendim toplardim yeni soketleri gormedim hic kolay mi zor mu bilmiyorum en son amd islemcisi takmisligim var fi tarihinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ekim 27, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2020 amazon newegg vs baktım da 3070 hiç göremedim. bence 3070'i almaya çalış, gerisini burdan araştırırız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 28, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2020 3070'in çıkmasını bekle bence, hatta acelen yoksa piyasada rahat bulunabilir hale gelsin. Sonra AMD işlemcili bir sistem kurarsın. Boşuna borca da girme, ssd'yi vs. idare eder alırsın, fanlarını stok kullanırsın, ileride işlemci değişmen gerektiğinde onları da değiştirirsin. AMD işlemci al dememin nedeni de 2-3 yıl sonra upgrade yapmak istediğinde cpu + anakart + ekran kartı + muhtemelen ram değiştireceğine, yalnızca cpu + ekran kartı değiştirip geçme fırsatın olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 28, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2020 işlemci: 3700x veya 3800x ram: 16x2 = 32gb 3400mhz anakart: (bence) x570 serisi sıvı soğutma: 3600x falan kendi fanı ile geliyordu ama 3700 3800'den emin değilim, yine de ucuz yollu 240mm bir sıvı soğutma iş görür. 3070'in piyasa fiyatına göre yukarıdakileri sabit tutarak bir pc yazarız burada, şuan satış fiyatını bilmeden 3070'in diğer parçaları toplamak abes olacak bütçeyi değerlendirmek için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar