Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dijital El Yazısı İle Not Tutmaca - İş Yürütmece

bingildak

Öne çıkan mesajlar

konuyla ilgili bir sürü sağda solda post gördüm ama istediğim sonucu bir türlü yakalayamadım.

her gün 1000 tane not alıyorum. proje yönetimi olsun, operasyon olsun, development olsun ayrı konular altında ve hafızam inanılmaz kötü. hemen unutuyorum.

normalde her insan evladı gibi ben de deftere not alıyorum ama deftere yazdığını unutma / yoğunluktan atlama / ertesi günü bakacam deyip de bakmama gibi bir sürü durum var.

çözümü aslında evernote gibi bir app. notlarını tutacak, reminder set edebileceksin, deadline koyabileceksin, kategori edebileceksin vs.

şimdi bu ihtiyacın yanına bir de sunum + sürekli büyük ekranda internet gereksinimi eklenince bugün gittim kendime samsung 10.1 midir nedir ondan aldım, hardcopy defter taşımayım, zaten yanımda bir şey taşıyor olacağım, toplantı notlarımı da onda tutayım diye.

one note kurdum, sonuç gayet güzel. notları çok sleek bir şekilde alıyor, ayrıca PC üzerinde aldığın notları "convert to text" deyip, text'e çevirebiliyorsun. bu noktaya kadar mükemmel.

olay şurada patlak veriyor, kabız ms one note evernote'un featlerine sahip değil. reminderdir, detaylı customizationdır, deadline'dır vs.

one note'da not alır, evernote'a sync ederim dedim ama hiçbir app bulamadım bunu yapabilen, tersi olur fakat çıkış noktası one note olmuyor.

direkt evernote'dan yüreyim dedim bu sefer rezalet bir handwriting template'i ile kalıyorum (baya kullanışsız geldi onenote'un gerçek bir defter template'ine kıyasla) ve en kötüsü "convert to text" feature'ını kaybediyorum ki bu toplantıda alınan notların başkalarına aksiyon planı olarak gönderilmesinde çok büyük önem üstleniyor.

bu tarz 1-2 program daha baktım ama ya handwriting yok ya da featleri kötü.

bu işe gönül vermiş arkadaşları derdime ortak etmek istiyorum. ne yaparız da bu işi istenilen featlerle ve kaliteli elde ederiz.

featler şunlar kısaca:

1) handwriting desteği olacak
2) handwriting desteği iyi olacak
3) kategorizasyon olacak
4) to-do listler yaratılabilecek
5) deadline, alarm vb. şeyler yaratılabilecek
6) ekstradan olabiliyorsa mail notification'ı gönderecek

bunları 1 yada birden fazla birbiriyle sync edilebilen app'de toplayabilen var mı? yoksa bile "şununla yaparsın" diye fikir yürütücek olan var mı?

ps. senkronize için IFTTT ve zapier denedim. onenote to evernote beceremedim.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

canı yüreğimden yaraladın beni ya

gittim 800 lira verdim efektif olacak diye

rotring kara kaplı defter daha iyiyse vay halimize 2015 yılında :(

hangi noktada memnun kalmadın da deftere döndün abi? appler arası sync olayı mı? yoksa alışkanlığı mı kıramadın.

bi şekilde handwriting olayı olmuyor tablette telefonda, hani çok ilerlemiş teknoloji orası kesin, ama bir kalem-kağıt rahatlığı yok, veya bana öyle geldi.
diğer taraftan her app'ın bi pros/cons olayı var birinin tagging'i oluyor başka birşeyi eksik oluyor diğerini eksiği tamamlarken tagging koymuyor vs.
sync olaylarında illa bir sıkıntı çıkıyor. Bir de zibilyon tane şeyi kullanıp birbirine devamlı sync etmesini istemedim ben. yine de illa app diyorsan en başarılısı evernote bence. hem basit hem pratik, tabletlerde handwriting özelliği de vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
http://cl.ly/image/0y0F3H1h1d3D/Screen%20Shot%202015-01-28%20at%2009.40.51.png

To-do iste. Hemen solundaki yerde de bir suru farkli to-do ve benzeri sey var.

Reminder Outlook ile entegre yapiliyor, Outlook kullanmadigimdan onu tam bilmiyorum ama surada anlatmis: https://support.office.com/en-in/article/Create-Outlook-tasks-in-OneNote-19725ff3-0234-495d-9838-fb1f511e924f?ui=en-US&rs=en-IN&ad=IN&fromAR=1
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Defter+evernote en güzeli.

Defteri B5 boyutunda alınca daha rahat oluyor. Her sayfayı foto olarak capture edip evernote'a koyuyorum :P Share etmek istediğimde de whatsapp ve mail ile foto yolluyorum. Çok kurumsal bir ortamda olmadığım için foto gönderimi sıkıntı yaratmıyor. İsteyen çıktısını alıp dosyalasın.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

o to-do, bildiğimiz to-do değil ya. çok saçma sapan bir şey, denedin mi bilmiyorum.

kendi içinde reminder'ı da yok işte.

ondan evernote'la birleştirmeye çalışıyordum.

@senko : evernote el yazısı olayı çok kötü abi ya, neden öyle yapmışlar bilmiyor. çok eğreti kalmış, sonradan kat çıkmışlar gibi olmuş. yazı yazma rahatlığı one note gibi değil. ben de son derece kuşkuyla yaklaşıyorum dijital el yazısıyla not tutma olayına. hani fikir noktasında başarılı gibi geliyor, gördüğüm kadarıyla tabletin yakalayışı da iyi hale gelmiş ama pratik olacak mı deneyip görücem. bugün ilk kez toplantıda deneyeceğim.

yalnız samsung pişmanlıktır kuralı değişmedi ya. note 10.1 çok kötü abi tablet olarak. hani şuna 800 tl verene kadar surface pro alırdım cidden 1300 verip. yavaş abi işletim sistemi. 2 yıldır htc kullanıyorum, ben böyle bir yavaşlık görmedim arkadaş. home screen'de calender, mail (3 hesap) ve evernote widgetları var. rotate ediyorum ekranı, 2 sn sonra geliyor ikonlar (loading fln yazıyor). sene 2015 lan. hani donanımı yetersiz olsa ok de, donanımı fazlasıyla yeterli. adamlar android yazılımı nasıl bu kadar inefficient hale getirmişler ben anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Defter+evernote en güzeli.

Defteri B5 boyutunda alınca daha rahat oluyor. Her sayfayı foto olarak capture edip evernote'a koyuyorum :P Share etmek istediğimde de whatsapp ve mail ile foto yolluyorum. Çok kurumsal bir ortamda olmadığım için foto gönderimi sıkıntı yaratmıyor. İsteyen çıktısını alıp dosyalasın.

Saygılar.

ahah benim taktik işte, defter'e yaz telefonla çek gönder :)
kurumsal murumsal gönderiyorum ben, ecbeniler arada abey el yazını okuyamadık diyorlar...
Sosyal ağlarda paylaş

Moleskine gördükçe içim gidiyodu, notlarımı tutmak için bi tane alayım diyodum ama yazım bok gibi olduğu için dijital yolu seçeyim diyodum.

Hayalimde sadece yazdığımı/çizdiğimi saklayacak, OCR yapmasına gerek olmayan bi şey vardı. Kod mod kurguladığım ya da wireframe çıkardığım için çizimi olduğu gibi saklaması şart. Var mı böyle bi şey?

Yoksa yazı boktan veya değil, yine gidip dayayacam bundan bi tane hmpfs

http://dvf5h65su8dqt.cloudfront.net/Moleskine/Images/Catalog/9788883707261_01-PRDD.JPG?v=ihrRXCfEVXC91F+zjLzEUQ==
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...