Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üçüncü sınıf bir üniversite mezununun gözyaşları

lazerbulbul

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Frantic said:

yaşar>izmir ekonomi.

ayrıca sabancı ve koç top tier sayılmaz aslında. akademik kadro iyi, bütçeleri iyi ama öğrencisi olmamış okullar halen. önce bi bilkent seviyesine çıkmaları lazım. üniversite hayatı boyunca kütüphaneden hiç kitap ödünç almadan diplo almış kitleler dolu hala sdfgds.

Külliyen yalan, ikiside sağlam adımlarla ilerliyor. Mesela Koç'ta ilk sınıfta academic writing neyin alanların kütüphaneden kitap almaması gibi bir imkan bile söz konusu değil. Koç ve Sabancı'da Bilkent kadar çok bölüm hatta öğrenci yok ama özellerde bence üçüde farklı alanlarda başı çeken okullar :)
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

ivy said:

moncici said:

muhtemelen 1.sınıf dediğimiz değildir ya...

Sayar mısın 1. sınıf dediğin üniversiteleri?

Edit: İmla.

fakülte-bölüm bazında geniş bir liste daha doğru olurdu ama

boğaziçi, odtü, koç, sabancı, bilkent diyeyim.

koç sabancı sayıp itü'yü saymamak. (tu)
boğaziçi, odtü&itü, bilkent.

gerisi ikinci seviye.

itülü olarak çok alındım.
Sosyal ağlarda paylaş

ivy said:

senko said:

izmir ekonomi diye bir yerdi

Ben de bu olayı anlamıyorum. Senko sen buraya para verip okumadın mı? Madem bu kadar kötü bir üniversiteydi niye okudun? Seçme hakkın da vardı yani, başka bir üniversiteye gitseydin? Niye her yere bok atıyorsunuz siz? Niye? Niye? Okuluma mükemmel demiyorum ama ben gayet memnunum. İyi derecede eğitim aldığımı düşünüyorum valla. Ayrıca ben bu okula sizin 1. sınıf dediğiniz bir üniversiteyi bırakıp geldim. Hadi siz sağdan soldan duyduğunuz bilgilerle bok atın da Senko sen niye bok atıyorsun ya, sen seçmedin mi bu okulu?

Anca konuya dahil olabiliyorum, çoluğumun çocuğumun rızkını dışarlarda yiyordum, pardon.

Bok atmıyorum okula.
Ben okurken vasatın altında bir okuldu kendisi. Belki şimdiye kadar kendini geliştirmiştir onu bilemem.
Ama kötü olan bir eğitime kötü derim, orda okudum diye okulu bir şekilde yüceltme gereği duymuyorum.

Ben okulu seçerken de biliyordum vasatın altında bir yer olduğunu, barajı 1 puan farkla geçmiştim zaten beni alcak tektük okul vardı biride buydu. Okul niye böyle diye bir şikayetim yok/olmadı da zaten. Ne göreceğimi bilerek gittim, bir süprizle karşılaşmadım.
Sosyal ağlarda paylaş

ekonomi de öğrenciliğin hakkını verebilirsen gayet iyi okul,

derece yapanların hepsi gayet iyi yerlerde şuan, google' a giren bile vardı.

dezavantajı: istanbul üni.leri gibi okurken izmirde iş bulma ihtimalin çok düşük, piyasaya girince sudan cıkmış balık gibi oluyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

derece yapamayanlar içinde de çok iyi yerlerde olanlar var
baştan beri anlatmaya çalıştığım o zaten kariyer için iyi üniversite bir gereklilik değil.

Malesef mühendislik alanında bir firmada genel müdür, koordinatör vs vs kısaca doşşakları arkasından el arabasıyla taşınan adam olmak istiyorsan iyi üniversite şart :/
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Izmir Ekonomi anlatildigi kadar kotu degil bu arada. Daha bunu RTE Universitesi, Burdur Universitesi, Ufuk Universitesi, bin tane Dershane Universitesi var.

Bilkent, Odtu, Bogazici birinci sinifsa;
ITU, Sabanci, Koc, Galatasaray, Hacettepe ikinci sinifsa;
Ege, 9 Eylul, Yildiz Teknik filan ucuncu sinifsa;
Izmir Ekonomi, Gazi, Marmara, Anadolu filan da dorduncu sinif iste.

Dorduncu sinif universite ama cok daha kotulari var ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...