RamsesII Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 SodomVsGomore said: RamsesII said: Abi TR de zaten jeotermal enerjiden elektrik üretiminde bir seferberlik var.Çoğu firma bu işe girdi (karadeniz holding, zorlu vs). Teknik olarak maksimum enerji alınıp re-enjekte ediliyor yer altına.Sen bunu elektrik enerjisinde kullandıktan sonra tekrar ısıtmada kullanamazsın, limitleri geçemezsin. Ha geçersin de, fizibiliteye doğrudan etkisi olur.Kar amacı güden kuruluşlar daha fazla gelir elde etmektense bir aydını ısıtalım manisayı ısıtalım mı dicek? Teknik detaylara fazla girmek istemiyorum ama hakikaten ağzı olan konuşuyor, havaya sıkıyor arkadaş... 4 sayfanın hepsini okumadım ama şöyle bir durum var özellikle çıkan sıcak su kaynağına dönmeden önce seralarda kullanılılarak ciddi anlamda karlılık sağlanabiliyor. büyük holdinglerin jeotermale ve nükleere yöneldiğini enerji işindeki holdinglerden birinin hukuk departmanında çalışan bir arkadaştan duydum. hani rüzgar-güneş-hidroelektrik gerçekten kar getirmiyor. güneş enerjisine teşvik yüksek ancak bu sefer kullanım kapasitesi karlılığı oldukça düşürüyor. biyokütle de keza güneşle birlikte teşvikte zirvede ama onun da kaynak kullanımı açısından çok kritik bi yerde yapılmalı ki santrali fizibıl olsun. Abi santralde limite kadar soğutuluyor jeotermal su, enerjisi alınıyor. 60-70 derecelerde falan çıkıyor sonra re-enjeksiyon. Eğer sen 60-70 dereceden 40-50'ye düşürürsen(sera ısıtcam diye) silika çökelmesi yaşarsın(jeotermal akışkanda) ekipmanlar tıkanır ve re-enjeksiyon yaptığında rezervuarı öldürürsün. Teknik olarak açıkladım.Millet pembe hayaller görmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 benjani said: Anhora said: Tamam abi yapılmasın. Biz bişi demiyoruz. Beklesin yerin altında, amerikalılar gelsin çıkarsınlar. germencik'te jeotermalden elektrik üretiliyor zaten.bir jeotermal tesisin yapımının 10 yıl sürdüğü düşünülürse, yer altında beklememiş öyle adam söylediğinden beri. yüksek dereceler elektrik üretimi için kullanılıyor. nası 10 sene ya? (oha!) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Fistan ara sıra kendini sevdiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Anhora said: Çünkü bize geçersiz ve doğruluğu tartışılır bilgiyi empoze etmeye çalışyorlar. Bunun adına propaganda denir. Ben buna inanmıyorum. Gerçek bilgiyi arayarak, araştırarak bulabilirim. Okul bana sadece yol gösterir. Ama ülkemizdeki eğitim kalitesi de ortada. Yol bile gösteremiyorlar.data structures and algorithms dersini dinlemeyerek propogandaya karsi koymana cok sevindim. buyuksun yoldas! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 o algoritmalar gercek degil, data structurelar uydurma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 RamsesII said: Abi santralde limite kadar soğutuluyor jeotermal su, enerjisi alınıyor. 60-70 derecelerde falan çıkıyor sonra re-enjeksiyon. Eğer sen 60-70 dereceden 40-50'ye düşürürsen(sera ısıtcam diye) silika çökelmesi yaşarsın(jeotermal akışkanda) ekipmanlar tıkanır ve re-enjeksiyon yaptığında rezervuarı öldürürsün. Teknik olarak açıkladım.Millet pembe hayaller görmesin. o zaman bu jeotermal kaynaktan gelen suyun enerji elde edildikten sonra işte konut ya da sera vs. kullanılıp sonra re-enjeksiyon muhabbeti külliyen yalan mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Ne tartışma dönmüş ben kendi köyümden örnek vereyim Recep Yazıcıoğlu bizim köye geliyor,ağaçlandırma projesi başlatıyor normalde herkesin kendi arazisinde ağaçlandırma yapılmış durumda ama onun dışında arazilere hazine arazisi diye ağaç dikilmemiş. Erozyonu önleyecek hemde yeşillendirecek bir proje başlıyor,bizim köy ahalisi ne demek valim bizde zaten bunu istiyoruz ama arazi hazine arazisi o yüzden dokunamadık diyorlar neyse vali talimat veriyor,bizimkilerde zaten çok seviyorlar recep yazıcıoğlu'nu hazine arazilerini ağaçlandırmaya başlıyorlar,fidanlar dikiliyor falan filan köylü de hoşnut,ağaçlarda öyle meyve ağacı falan değil yani maksat ağaçlandırmak,erozyonu ve toprak kaybını önlemek. (ağaçlar da akça ağaç,kavak,söğüt,gürgen,çam,akasya gibi ağaçlar) Vali köyümüzü tebrik ediyor,bizimkiler valiye teşekkür ediyor herşey güzel. Akp hükümeti iktidara geliyor,bir kaç yıl sonra köye ceza yağmaya başlıyor nasıl hazine arazisini ağaçlandırırsınız diye. Bizimkiler şok köylülere dava açılmış,cezalar gelmiş eh gidiyorlar Recep Yazıcıoğlu'nun talimatı vardı falan filan yok iplenmiyorlar,ödüyorlar cezaları. Daha sonra bir yığın uğraş veriliyor jandarma alay komutanı da dahil yardıma geliyor neyse birileri utanıyor da başka alanı ağaçlandırmak içinde izin çıkıyor,jandarmalarla beraber 10 bin ağaç daha dikiliyor. Böyle tuhaf bir ülke burası yani. Recep Yazıcıoğlu'nu herkes hala sever,sevmeyeni pek azdır kendisinin. Boşuna filmi yapılmadı,kitabı yazılmadı ama hakikaten işe yarar adamlar bu ülke de cezalandırılıyor. 35 bin ağaç diken ahaliyi ağaç diktiği için cezalandıranlar var yani. Recep Yazıcıoğlu'da faili meçhul bir cinayete kurban gitti işte trafik kazası diyorlar ne kadar doğrudur,kim inanır ? Bilinmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Uyudum uyandım hala anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Balikesir Edremit / Gurede bu yapiliyor zaten termal su ile elektrikte uretiliyor ayrica evlere konulan boiler denen tankerler sayesinde isinma ve sicak su sorununa da cozum bulunmus durumda yaklasik 4 senedir bu sekilde Gurenin tamaminda var bu dedigim olay. Bu sebeptendir Gure belde iken oranin belediye baskani Kamil Saka artik Edremitin belediye baskanligini yapiyor yavas yavas oradaki evler icin de termal kuyular acilip hatlar cekilmeye baslandi demek ki destekleyenler cikiyor. Dipnot: Edremit cok partili sisteme gecisten bu yana yani 68 yildir ilk kiz CHP li bir belediye baskanina emanet edildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 SodomVsGomore said: RamsesII said: Abi santralde limite kadar soğutuluyor jeotermal su, enerjisi alınıyor. 60-70 derecelerde falan çıkıyor sonra re-enjeksiyon. Eğer sen 60-70 dereceden 40-50'ye düşürürsen(sera ısıtcam diye) silika çökelmesi yaşarsın(jeotermal akışkanda) ekipmanlar tıkanır ve re-enjeksiyon yaptığında rezervuarı öldürürsün. Teknik olarak açıkladım.Millet pembe hayaller görmesin. o zaman bu jeotermal kaynaktan gelen suyun enerji elde edildikten sonra işte konut ya da sera vs. kullanılıp sonra re-enjeksiyon muhabbeti külliyen yalan mı? Abi yalan değil.Adam atıyorum minimum 70 C ye soğutması gerekiyorsa jeotermal akışkanı, gider 90 C ye soğutur onu ısıtma-sera için vs. kullanır. Ama üreteceği elektrik düşer, fizibilitesi geriler. Sence şirketler buna yanaşır mı?Direk kardan düşüyor çünkü. Teknik olabilitesini ve gerçekleri açıklıyorum ben size. Kıçımdan sıkmıyorum. Biz de jeotermal santral yapıyoruz, yerel yönetimin aynen bu ısıtma gibi isteklerine cevap veremiyoruz çünkü suyun olayı belli. Ha bunun 1 yöntemi daha var ama biraz masraflı.iyi bir mühendislik ve entegrasyon gerektiriyor(kondensere girmeden önce suyla ORC sistemi(power plant) içinde 2. akışkanı soğutmak.Karışşık anlatamamış olbilirim). Yapılabilir mi?Türkiye'de çok ihtimal vermiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Herkes profit düşünür oldu. Keşke çocuklarının geleceğini kazanmanın en büyük profit olduğunu görseler. Genelde yaşlılıkta anlaşılıyor böyle şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 @Ramses sağol hocam yanlış biliyomuşum aydınlattın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2015 ABD'li enerji şirketinden Türkiye'ye yatırım ABD'li enerji şirketi NGPI, Türkiye'de yaklaşık 400 milyon dolar yatırımla, 100 megavat kapasiteli jeotermal santrali kuracak http://www.dunya.com/dunya/yabanci-sirketler/abdli-enerji-sirketinden-turkiyeye-yatirim-260775h.htm Yemeyenin malını yerler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Anhora said: Niye hiçbir şeyi anlamamakta ısrar ediyorsun? Önemli olan jeotermal hakkında bir şeyler atıp tutması değil. Bu ülkeye gerçekten faydası olacak insanların dinlenmemesi. Ülkedeki rehavetin yayılması her alanda bozulmaya yol açıyor. Belirli ideolojilere hapsolmuş durumdayız. Mesela Nükleer işinde bile araştırmadan incelemeden sırf laf olsun diye karşı çıkanlarla dolu ortalık. Geleceğe yatırım yapacak hükümet seçemiyoruz, kısa günün karını düşünüyoruz milletçe. Üniversite mezunları çok şey öğreniyor, master doktora yapıyor, ama onlar da kendilerini müdürlerine ve topluma göre adapte ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 herkes günü kurtarıyor çünkü, eğitimsizlik ve cahillik de son safhada olunca istersen uzaya çıkaracak proje yap kimse sallamıyor burda. Önemli olan işin pazarlanabilirliği, şekilli gözükmesi, insanlar ona prim veriyor. Geçen sene eczacıbaşı mıydı bi grup 25m doları harvarda gömmüştü nanoteknoloji için aynı sebepten, burda üniler varken. Araştırma geliştirme ekosistemi yok. Anca politikacı seçelim avm yapsın para dağıtsın, dinsel sömürülelim geleceğimiz elimizden alınsın sıkıntı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Bu kafa böyle gider. Biz kendimizi kurtarmaya çalışalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Amerikalının gelip jeotermal yatırım yapması niye batıyor arkadaşlar size, bunda kötü bir şey yok. Aydın'da şu an 15 tane şirket var neredeyse Aydın'ın her köşesinde jeotermal sondaj ve işletme söz konusu. Amerika'dan bir firmanın buraya gelip yağlı ballı ruhsat alanı bulması ve burada çalışmasını çok zor. Bunun ruhsat alanı ihalesi var (nereden baksan 100 milyon dolara ihtiyaçları var 100 mW'lık bir santral inşası için, böyle bir arazi kaldıysa tabii) Bu para direkt devletin cebine giriyor. Tabii ki adam gelsin buraya yatırımını yapsın yani. Ülke içinden bir şirketin gelip bu yatırımı yapmasından daha da avantajlı bir durum o açıdan bakılırsa. RamsesII said: Biz de jeotermal santral yapıyoruz, yerel yönetimin aynen bu ısıtma gibi isteklerine cevap veremiyoruz çünkü suyun olayı belli. Ramses sen nerede çalışıyordun bu arada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Nasıl avantajlı ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 İşte ekonomi bilmeyince o soruyu soruyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Anhora said: Nasıl avantajlı ya? yurt içine dışarıdan para giriyor -> türkiye içerisinde dönen para miktarı artıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 1)niye seveyim? adam bürokrat,vergilerimle sarayda yaşıyor,makam aracına biniyor. 2)daha ne desteği olacak,vali yapmışlar adamı işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Adam Amerika'dan 100 milyon dolar devletin cebine sokuyor. Diğer senaryoda Hasan Şirketi X bankasından 100 milyon dolar kredi çekiyor, X bankası İngilteredeki H bankasından çektiği o krediyi Hasan Şirketi'ne veriyor, bankalar üzerinden İngilteredeki H bankasına faiz ödüyorsun. Hangisi daha avantajlı tekrar düşün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 said: 2 Mart Muhtırası o dönemde gerçekleşir. Ve sıkıyönetim ilan edilir ülkede. Türkiye genelinde yaşanan bu gerilimli havadan Kalkandere de nasibini alır. Çiçeği burnunda kaymakam da başına geleceklerden habersizdir: “Biz Kalkandere’ye gelmeden önce bir yol açılmış. Yol bir yere gelmiş, bir yerden sonra tıkalı. Halk yolun açılmasına, yaylalarından geçilmesine müsaade etmiyor. Kaymakam Bey de silah zoruyla yolu açtırdı.” O gün evden savaşa gider gibi çıkar kaymakam. Bir greyder, bir de gangster gibi cesaretli birini ister yanına. Bir taraftan ağaçlar, diğer taraftan mısırlar kesilir. Gürültüyü duyan halk koşar gelir. ‘Arazimiz gasp edildi’ diyerek bağırmaya başlar. Adamın biri bir kaya parçasını alarak üzerine yürür kaymakamın. Ancak cebinden çıkarttığı silahı dayar çenesine. Türkiye’de ilk kez bir yol silah zoruyla açılır. Ve kaymakam Recep Yazıcıoğlu ilk kez yetişemez cuma namazına. http://www.aksiyon.com.tr/nursel-dilek/efsane-valinin-bilinmeyen-oykusu_523081 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 //off-topic// Anhora kafasında bi şey geldi de aklıma, onun topaka yazayım dedim dsfds şimdi yazın bu oteller 2-3 erkek kabul etmiyorlar ya, illa kadın olacak diyorlar, bunlara dava açsak cinsiyet ayrımcalığı yapıyonuz diye bişi çıkmaz mı fdsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2015 Ya harbi bu kafadaysanız size üzüldüm. Eve gidince açıklarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar