Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar Gözlüğü


CuteButPsycho

Öne çıkan mesajlar

Ofiste ve evde pc başında fazla zaman geçirdiğimde malum gözlerde kuruluk oluyor. Gunnar gözlükleri inceledim. Bu gözlüklerden kullanan var mı?
Beyaz camlı ve sarı camlı olanlar var. Bunlar arasındaki fark nedir ?

Bir ara f.lux programını kullandım, daha sonra PC'ye format atınca yüklemedim. f.lux'tan daha yararlı olur mu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o kuruluk ekrana bakarken gözün normalden çok daha seyrek kırpılmasından.

göz kırpma sayısı dakikada ortalama 25 iken bilgisayar başında 10 hatta 5 e düşüyormuş. gözlüğün faydası olacaını düşünmüyorum.

doğal göz yaşı damlaları var onları tavsiye ederim. birde monitörün kalitesi, yenileme sıklığı, kullanma mesafesi gibi şeylere bi dikkat et etmiyorsan. ayrıca aklına geldikçe gözünü ekrandan kaçırıp 5-10 saniyeliğine başka bi yere bak. pencereye yakınsa mesela arada dışarıyı izle biraz. baya faydası oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim gözlükler antirefle camlı. (miyopi var bende, bilgisayar gözlüğü değil) Ben hiç göz kızarması, kuruluk falan yaşamıyorum bilgisayar kullanırken. Etkisi var mı bilmiyorum. Antireflesiz camı da en son 15 sene önce fln kullandığım için hatırlamıyorum o zaman nasıldı.


Max 1 saatte bir göz dinlendirmek için bi 5 dk ayırın kendinize. Uzak bi noktaya odaklayın gözlerinizi ve dinlendirin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evt ben de vardı bu problem, işteyseniz sürekli ara verip uzağa bakmanız ya da hiç pc ekranına bakmamamız lazım. ayrıca gözler kuruduğu için göz yaşı damlasına da kullanmanız gerekiyor. eğer iş yoğunluğu tolere edebileceğiniz birşey değilse ömür boyu o damlayı kullanmaya hazır olun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

epey su içerim ama gözler acayip kuru. ben malesef hiç göz kırpmıyorum bilg. yüzünden. ünideyken bi kez hoca dediydi göz kırpsana robot gibi duruyorsun iki dakikadır diye. şu refresh falan yapay gözyaşı damlası var onu kullanıyorum gözler sulansın diye. var mı başka taktik? bilg. başından kalkmak dışında tabii sdf.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gozlerim gayet saglamdir -gorme kusurum yok- ama bilg . basi goz kurulugu vardi. gittim optige. antirefle kolormatik bildigin gozluk camindan gozluk yaptirdim is yerinde onu kullaniyorum ..faydasini gordum..

susuzluk sebebi ile goz kurulugu olmasi icin ya cok sicak ruzgarli vs havada olmaniz lazim yada bayagi susuz kalmaniz lazim ki zor..ha yine de bol su icin siz..

tutup ne oldugu belirsiz plastik vs birsey yapacaginiza gozlukculerden yaptirin en azindan ne oldugunu bilirsiniz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

o kuruluk ekrana bakarken gözün normalden çok daha seyrek kırpılmasından.

göz kırpma sayısı dakikada ortalama 25 iken bilgisayar başında 10 hatta 5 e düşüyormuş. gözlüğün faydası olacaını düşünmüyorum.


Olay bundan ibaret. Sadece zararlı dalgaları önleyen film kaplaması ile geliyorsa gözlük onun faydası olur ki o da normalde gözlük kullanıyorsanız cam firmalarının kaplamalı camları mevcut.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ben 1984-1985 yılından beri bilgisayar ekranı karşısında oldum. Yaz tatilinde sokakta top oynayan biri olmadım hiç. CRT monitörler sayesinde benim gözlerdeki kuruluk göz kırpmamanın haricinde olan durum. Sonrasında yanma yüzünden o kadar çok göz kırptım ki bu sefer de tik oldu ve 2-3 saniye arayla göz kırpar olmuştum. Masa tenisi oynadığım lise döneminde karşı tarafa servis kullandırmıyor ve 'bekle biraz daha gözümü kırpayım, öyle at' diyordum.

Bunu kendimi zorlayarak düzelttim ama bu sefer de üniversite döneminde 3-4 dakikalık delay time'lar normal olmuştu bende. Hatta TV izlerken gözlerim yanıyor ve kırpmadan bekliyordum; sonrasında sifon çekilmiş su akıyordu. Tekrar 3-4 dakikalık süre başlıyordu bende. Doktorum göz damlası falan verdi şu suni göz damlası olanlardan ama bunlar hep acıma anında kullanmak içindi. Göz kırpmamı sağlamıyordu.

Şu anda içimde bir döngü çalışıyor ve arada 'göz kırp len' fikrini aklıma düşürüyor. Işığa duyarlılık arttı. Arka aydınlatma kullanıyorum artık. Gözlüklerimde organik değil de cam kullanıyorum. Anti-refle kaplama zaten farz konumda. Gözlerimde zorlanma olmasın diye abbe değeri en yüksek gerçek cam kullanıyorum. İnceltme kesinlikle seçmiyorum zaten <1,00 göz numaram. Ama 6 ayda bir kontrole gidiyorum, astigmat değişip duruyor. Işık hassasiyetinden dolayı polarize düz cama geçiş yapacağım.

Bu arada küçük yaştan beri sabit odak mesafesine baktığım için göz kaslarımda inanılmaz bir tembellik var. uzun süreli PC kullanımı veya kitap okuma sonrasında auto-focus aptala dönüyor. Bunu aşmak için de salonda PC kullanıyorum ve TV açıkken arada uzaktaki TV'e bakarak gözü çalıştırmaya gayret ediyorum.

Alerjim olduğu için gözlerim ve göz kapaklarım sensitivity +5 bonus alıyor. Sulanma falan bende standart özellik haliyle.

Sıcak su ile kompres, farklı uzaklıklara kısa süreli odaklanma egzersizi, bünyeye göz kırpmayı hatırlatma, kaliteli gözlük camı; yapılabilecekler bunlar.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında gün içerisinde yeteri kadar su içtiğimide sanmıyorum. Ona dikkat edeyim sadece göz için değil tüm bünyeye iyi gelir.
Klavyeye bakarak yazmak baya zor bu saatten sonra. Göz damlasını düşünebilirim ama sürekli olarak ilaç kullanmaya alışık olmadığımdan onuda unuturum aksatırım gibime geliyor.
F.lux dediğim gibi kullandım. Öyle aman aman bir faydasını görmedim ama pc kasma sorunu hiç olmamıştı bende.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...