CuteButPsycho Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Ofiste ve evde pc başında fazla zaman geçirdiğimde malum gözlerde kuruluk oluyor. Gunnar gözlükleri inceledim. Bu gözlüklerden kullanan var mı? Beyaz camlı ve sarı camlı olanlar var. Bunlar arasındaki fark nedir ? Bir ara f.lux programını kullandım, daha sonra PC'ye format atınca yüklemedim. f.lux'tan daha yararlı olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 flux benim pc yi acayip yavaşlatıyor ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Benimde durumum aynı. İşte evde sürekli PC başındayım gözler kan çanağına dönüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 o kuruluk ekrana bakarken gözün normalden çok daha seyrek kırpılmasından. göz kırpma sayısı dakikada ortalama 25 iken bilgisayar başında 10 hatta 5 e düşüyormuş. gözlüğün faydası olacaını düşünmüyorum. doğal göz yaşı damlaları var onları tavsiye ederim. birde monitörün kalitesi, yenileme sıklığı, kullanma mesafesi gibi şeylere bi dikkat et etmiyorsan. ayrıca aklına geldikçe gözünü ekrandan kaçırıp 5-10 saniyeliğine başka bi yere bak. pencereye yakınsa mesela arada dışarıyı izle biraz. baya faydası oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 o gözlükler bana hep para tuzağı gibi geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Astigmati olanlarin falan isine yariyor olabilir Gunnar'lar da onun harici bende herhangi bir amaclarini goremedim daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Benim gözlükler antirefle camlı. (miyopi var bende, bilgisayar gözlüğü değil) Ben hiç göz kızarması, kuruluk falan yaşamıyorum bilgisayar kullanırken. Etkisi var mı bilmiyorum. Antireflesiz camı da en son 15 sene önce fln kullandığım için hatırlamıyorum o zaman nasıldı. Max 1 saatte bir göz dinlendirmek için bi 5 dk ayırın kendinize. Uzak bi noktaya odaklayın gözlerinizi ve dinlendirin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CuteButPsycho Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 lord_gorthaur said: o gözlükler bana hep para tuzağı gibi geliyor. İşte bunu merak ediyorum. Kullanan bikaç kişiden tavsiye alırsam ona göre karar vericem. Netten okudum ecnebilerin çoğu övmüş. Beğenmeyenlerde var tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Uzak noktaya odaklamak göz kasları açısından da iyi. Tüm gün yakın mesafe aynı noktaya sabit bakan gözlerin kasları da saçmalıyormuş. Uzağa yakına baka baka çalıştırmak lazımmış gün içinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 evt ben de vardı bu problem, işteyseniz sürekli ara verip uzağa bakmanız ya da hiç pc ekranına bakmamamız lazım. ayrıca gözler kuruduğu için göz yaşı damlasına da kullanmanız gerekiyor. eğer iş yoğunluğu tolere edebileceğiniz birşey değilse ömür boyu o damlayı kullanmaya hazır olun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Bu arada alakasiz gelicek belki ama, yeterince su iciyo musunuz ? Gozlerdeki kurulugun, yanmanin en temel sebeplerinden biri sanirim su. Vucudu susuz birakinca oluyo bende de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 epey su içerim ama gözler acayip kuru. ben malesef hiç göz kırpmıyorum bilg. yüzünden. ünideyken bi kez hoca dediydi göz kırpsana robot gibi duruyorsun iki dakikadır diye. şu refresh falan yapay gözyaşı damlası var onu kullanıyorum gözler sulansın diye. var mı başka taktik? bilg. başından kalkmak dışında tabii sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 15 dk da bir uzak bir noktaya odaklanmak 5 sn ligine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karatan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 f.lux yazıyorum sana her gün aç karna alıyorsun bunu. https://justgetflux.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 gozlerim gayet saglamdir -gorme kusurum yok- ama bilg . basi goz kurulugu vardi. gittim optige. antirefle kolormatik bildigin gozluk camindan gozluk yaptirdim is yerinde onu kullaniyorum ..faydasini gordum.. susuzluk sebebi ile goz kurulugu olmasi icin ya cok sicak ruzgarli vs havada olmaniz lazim yada bayagi susuz kalmaniz lazim ki zor..ha yine de bol su icin siz.. tutup ne oldugu belirsiz plastik vs birsey yapacaginiza gozlukculerden yaptirin en azindan ne oldugunu bilirsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Argoel Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 imamizer said: o kuruluk ekrana bakarken gözün normalden çok daha seyrek kırpılmasından. göz kırpma sayısı dakikada ortalama 25 iken bilgisayar başında 10 hatta 5 e düşüyormuş. gözlüğün faydası olacaını düşünmüyorum. Olay bundan ibaret. Sadece zararlı dalgaları önleyen film kaplaması ile geliyorsa gözlük onun faydası olur ki o da normalde gözlük kullanıyorsanız cam firmalarının kaplamalı camları mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Selam, Ben 1984-1985 yılından beri bilgisayar ekranı karşısında oldum. Yaz tatilinde sokakta top oynayan biri olmadım hiç. CRT monitörler sayesinde benim gözlerdeki kuruluk göz kırpmamanın haricinde olan durum. Sonrasında yanma yüzünden o kadar çok göz kırptım ki bu sefer de tik oldu ve 2-3 saniye arayla göz kırpar olmuştum. Masa tenisi oynadığım lise döneminde karşı tarafa servis kullandırmıyor ve 'bekle biraz daha gözümü kırpayım, öyle at' diyordum. Bunu kendimi zorlayarak düzelttim ama bu sefer de üniversite döneminde 3-4 dakikalık delay time'lar normal olmuştu bende. Hatta TV izlerken gözlerim yanıyor ve kırpmadan bekliyordum; sonrasında sifon çekilmiş su akıyordu. Tekrar 3-4 dakikalık süre başlıyordu bende. Doktorum göz damlası falan verdi şu suni göz damlası olanlardan ama bunlar hep acıma anında kullanmak içindi. Göz kırpmamı sağlamıyordu. Şu anda içimde bir döngü çalışıyor ve arada 'göz kırp len' fikrini aklıma düşürüyor. Işığa duyarlılık arttı. Arka aydınlatma kullanıyorum artık. Gözlüklerimde organik değil de cam kullanıyorum. Anti-refle kaplama zaten farz konumda. Gözlerimde zorlanma olmasın diye abbe değeri en yüksek gerçek cam kullanıyorum. İnceltme kesinlikle seçmiyorum zaten <1,00 göz numaram. Ama 6 ayda bir kontrole gidiyorum, astigmat değişip duruyor. Işık hassasiyetinden dolayı polarize düz cama geçiş yapacağım. Bu arada küçük yaştan beri sabit odak mesafesine baktığım için göz kaslarımda inanılmaz bir tembellik var. uzun süreli PC kullanımı veya kitap okuma sonrasında auto-focus aptala dönüyor. Bunu aşmak için de salonda PC kullanıyorum ve TV açıkken arada uzaktaki TV'e bakarak gözü çalıştırmaya gayret ediyorum. Alerjim olduğu için gözlerim ve göz kapaklarım sensitivity +5 bonus alıyor. Sulanma falan bende standart özellik haliyle. Sıcak su ile kompres, farklı uzaklıklara kısa süreli odaklanma egzersizi, bünyeye göz kırpmayı hatırlatma, kaliteli gözlük camı; yapılabilecekler bunlar. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 yazi yazarken klavyeye bakarak yaz, bu ekrandan odagini koparip daha dinamik bi alana gozunu kaydiracagin icin kirpiyosun ister istemez.. yazmani biraz yavaslatiyor ama iste bi yerden verirken diger yerden aliyorsun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lazerbulbul Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Esnaf said: flux benim pc yi acayip yavaşlatıyor yaToplamda 7mb ram yiyor zaten. Nası yavaşlatıyor ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 bende anlamadım ekran kartıyla ilgili bir şey sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 arcane said: var mı başka taktik? bilg. başından kalkmak dışında tabii sdf. iş arkadaşın sana saatte 1 tokat atsın sadkljasdlk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CuteButPsycho Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2015 Aslında gün içerisinde yeteri kadar su içtiğimide sanmıyorum. Ona dikkat edeyim sadece göz için değil tüm bünyeye iyi gelir. Klavyeye bakarak yazmak baya zor bu saatten sonra. Göz damlasını düşünebilirim ama sürekli olarak ilaç kullanmaya alışık olmadığımdan onuda unuturum aksatırım gibime geliyor. F.lux dediğim gibi kullandım. Öyle aman aman bir faydasını görmedim ama pc kasma sorunu hiç olmamıştı bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 lazerbulbul said: Esnaf said: flux benim pc yi acayip yavaşlatıyor yaToplamda 7mb ram yiyor zaten. Nası yavaşlatıyor ki? Bana da oluyor bu. Geçiş süresi ile ilgili bir ayar var. biri uzun diğeri kısa. kısayı seç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmetalttan Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 son güncellemeden sonra bi acayipleşti flux. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 gunnar kullaniyorum ben 2 yildir, ayni anda klima da havayi kurutmadigi surece goz damlasi (doktor vermisti zamaninda) kullanmama ihtiyacim olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar